Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Може ли електричество да се генерира от въртенето на Земята ?

<< < (13/19) > >>

Радико:
Краси нищо смислено не можеш да научиш в час защото там точно по този въпрос се учат напълно погрешни неща.  То ти като си внимавал в час и какво спечели? Това, че отричаш съществуването на работещи машини които до средата на миналия век са се използвали като апарати за точкова заварка. "Пуншвайс"  това преди да навлезнат масово трансформаторните такива апарати.

krasias:
Радико, нещо не си ме разбрал. Диска на Фарадей си работи в оригиналния вариант. Проблема е че има варианти които не знам дали са дадени от Фарадей или някой друг ги е измислил, тези други варианти са неработещи.

Радико:
Виж сега. Можеш да измислиш хиляди варианти на въпросният диск. Които да работят. Въпроса е само да се спазят няколко основни принципа. Всяко устройство което е създадено спазвайки въпросните принципи е работещо. И въобще не е задължително да е диск. Има устройства на този принцип със цилиндрични ротори. Точно те са се ползвали за точково заварвване.

Bat_Vanko:
Радико, като каза "цилиндри", да пусна една книжка с малко повече размишления за униполярните машини.

Радико:
Ето тука един сайт. Това го имам и като PDF ама е някъде в стария комп. И не мога да го извадя сега.
Ама на този сайт е същото само където някой неща са леко съкратени:
https://fb.ru/article/455844/unipolyarnyiy-generator-ustroystvo-istoriya-sozdaniya-primenenie   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия