Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Може ли електричество да се генерира от въртенето на Земята ?

<< < (3/19) > >>

h2motor:

--- Цитат на: Радико в Март 31, 2025, 07:03:48 pm ---Я потърси в гугъла  за явлението "парадокс на Фарадей"
Обсъждано е и тук във форума.

--- Край на цитат ---
Няма връзка това с Парадокса на Фарадей. Както пишат - провели са експеримент и са генерирали нищожно напрежение, дори не пишат за големината на тока.

Радико:

--- Цитат на: h2motor в Април 01, 2025, 02:45:01 pm ---Няма връзка това с Парадокса на Фарадей. Както пишат - провели са експеримент и са генерирали нищожно напрежение, дори не пишат за големината на тока.

--- Край на цитат ---
След като твърдиш, че няма връзка,  и трябвало да виждаш някакви съществени различия.  Едното което спомена вече: еднаквата скорост на въртене... Във клипа публикуван от Пикси ясно се вижда, че е несъстоятелно и говори по скоро за липса на познания по въпроса от твоя страна.
Просто изгледай клипа внимателно.  Ако не разбираш текстовете гледай внимателно какво показва осцилоскопа. 

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Април 01, 2025, 12:57:40 pm ---Или се опитваш да ме подхлъзнеш ли какво???

--- Край на цитат ---
За съжаление някак си, когато се иска да конкретизирате нещо, отивате на мисленето че някой ви "подхлъзва". Хората пишат много неща, а да оставим на страна това което се разбира от прочетеното, точно и затова ви дадох видеото което показва 4-ри опита, всичките то тяк всъщност са свързани към това което вие си милисте и четете за "Парадокс на Фарадей". Попитах ви конкретно кой от случаите имате в предвид, понеже виждате ли, въпреки че всичките са свързани към "парадокса" само един от тях е сравним с този на посоченото изследване.

--- Цитат на: h2motor в Април 01, 2025, 02:45:01 pm ---Няма връзка това с Парадокса на Фарадей. Както пишат - провели са експеримент и са генерирали нищожно напрежение, дори не пишат за големината на тока.

--- Край на цитат ---
Парадокс няма. Имаме няколко експеримента, които на база на разпространените познания, съвкупно, показват феномен които не е директно видим от теорията. И всъщност има връзка, но както се изразих тя не е директна, точно затова и поптиах Радико да каже какво има в предвид:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 31, 2025, 01:02:55 pm ---поне електродинамично има някаква сходност понеже имаме движение на метал в непроменящо интенитетат си (статично) магнитно поле.

--- Край на цитат ---
Напрежението генрирано в случая няма значение, най-малкото понеже се замерва двата края на метален цилиндър, който е 20-тина сантиметра  ;D. Какво напрежение си мислите че може да се замери? Относно мощността, това е написано в статията че не е било основното в изследванията а точно доказването практически и теоретично на приципа. Всъщност можете да потърсите относно N-machine ( машината на Депалма), където (по непотвърденни  данни), човека "изважда" 100 А на 1V. Така в такива установкии мощността идва от ампеража а не от волтажа.

Радико:
epwpixieq-1 така с такива  изкривени усукани и неясни твърдения от твоя страна очевидно до никъде не можем да стигнем. Ясно е, че ти си разбрал, че не си прав и сега се опитваш да създадеш някаква мъгла от демагогски изказвания за да се оттеглиш "със чест"  съжалявам не се получава. Веднъж твърдиш, че  СПОРЕД МЕН във всичките 4 експеримента от клипа ставало дума за парадокса на Фарадей. Втори път твърдиш, че  ВЪОБЩЕ НЯМА НИКАКЪВ ПАРАДОКС.   абе чиста демагогия от твоя страна само и само защото не можеш да отговориш на простият въпрос който ти зададох. А ме съм ти американски студент като тези на които си преподавал. Ще трябва да приемеш, че по точно този въпрос АЗ ИМАМ МНОГО ПОВЕЧЕ ПОЗНАНИЯ ОТ ТЕБ.
НАУЧИ СИ УРОКА КАКВО ТОЧНО В НАУКАТА ИМАТ В ПРЕДВИД ПОД ТЕРМИНА ПАРАДОКС НА ФАРАДЕЙ.  След което можем да продължим дискусията  тук. Не и обаче преди да си вземеш изпита пред мен. И не ми излизай с това какво се случва в същнос и дали е парадокс или не е. Това е възприет от науката термин зад който стои конкретно стществуващо явление.  Дали трябва да се нарича парадокс или магия или квантово шаманство  ама въобще не ми дреме какво име се ползва  така както не ми дреме дали се ползва единицата джаул или единицата киловатчас. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЕ Е ЛЕКСИЧЕСКИ ПРАВИЛНО
ЩОМ ГО НАРИЧАТ ПАРАДОКС И АЗ ГО НАРИЧАМ ПАРАДОКС  КАЛВОТО И ДА ЗНАЧИ ТАЗИ ДУМА КОГАТО СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ДРУГИ ЯВЛЕНИЯ.  Ако искаш да има дискусия с мен чакам първо да вземеш поне с тройка  изпита за парадокса на Фарадей. До тогава ме мисля да ти отговарям в тази тема. Защото дискутирам само с хора притежаващи поне базова компетентност.

krasias:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 01, 2025, 12:08:18 pm ---За да ви отговоря трябва да разбера какво разбирате под динамиката на "Диска на Фарадей" (ДнФ), най-малкото има няколко разновидности на експеримента. На това видео, което преди десетина години намерих, според мен, показват най-пълно разновидностите. Представени са "Case [1,2,3,4]". Изберете кой "Case ?" вие разгледждате и тогава можем да коментираме.
https://www.youtube.com/watch?v=gduYoT9sMaE

--- Край на цитат ---
Пикси и какво общо има този макет от видеото с динамото на фарадей. Сериозно те питам, защото много добре знам че не си единствения заблуден.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия