Начало > Новини от света на технологиите
Технологични старости
VITAN:
dymelsoft,
последното написано от мен трябваше да изглежда като сърказъм.
Явно не съм бил достатъчно убедителен за =>
Радико,
ти, като пишеш саркастично, то трябва да звучи така и никак да не завърша с:
:) :) :)
а да речем с:
;D >:( :( :o ??? :P :-\ :'(
dymelsoft:
Радко, един съвет. Колкото по на време спреш да пишеш подобни неща като това:
"За твое сведение има едни устройства наричат ги "задвижки" със които се регулира напора и дебита на въпросните помпи."
и други подобни, толкова по-голям шанс има да спреш да се излагаш.
Главните запорни задвижки при реактори ВВЕР-440 се използват за физическото изолиране на всеки от шестте главни циркулационни кръга. Толкова.
Никакво налягане или напор не се регулира с въпросните ГЗЗ.
п.с. Аз не съм специалист по ядрена енергетика (познанията са ми на ниво обща култура), но за сметка на това лично познавам човека, който е влизал в помещенията с тези помпи, участва в съвета за взимане на решения в АЕЦ Козлодуй и именно от него знам, че до ден днешен все още няма западен аналог на руската ГЦП за ВВЕР 1000, но пък явно трябва да го свържа с ядрения гуру Радико за да му обясни как се правят нещата.
Радико:
Офф димеле димеле. То и на съветския трактор ЮМЗ няма аналог.
И Москвич 412 и той е безаналогов. Ама западняците не са тръгнали пеша нали. Каквито са приликите и рсзликите между безаналоговия "Москвич" и един скапан западен мустанг такива са и между руските и западните помпи.
Ksurnev:
Дааа, едно време имаше виц за Свободна европа:
" Никой български селянин няма да смени своя Белчо заради някакъв си Беларус"
Та и Радико иска да смени Беларуса с Белчо. ;D ;D ;D
h2motor:
Радико, на теория могат да им произведат части, на практика няма да се случи и 15 реактора ще трябва да ги утилизират предсрочно. Имах предвид че не са регулярни циркулационни помпи. На тях им трябва нов реактор за да проведат тестове за частите, ако се намерят производители, а такъв нямат. Ще ги изведат от експлоатация.
Виж в Русия всеки иска да управлява, при тях е начин на мислене и затова Русия е разделена на Русия, Украйна, Болорус и Полша. Допуснат ли руснаци в ЕС, те ще искат да го управляват. Те вече са в ЕС - поляците, и се почва с пръдръпване и на други руснаци. Така както се разделят, после пък се търсят.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия