Начало > Новини от света на технологиите
Технологични старости
VITAN:
Приложения на "задвижки" (признавам, не съм работил с ВиК машинария):
Задвижките намират приложение в множество области:
Отоплителни, вентилационни и климатични (ОВК) системи: Контролират потока на вода или въздух в радиатори, колектори за подово отопление и въздуховоди.
Водоснабдяване и канализация: Управляват големи клапани в тръбопроводни мрежи.
Индустриална автоматизация: Задвижват различни машини и процеси, където е необходимо прецизно движение или спиране.
Интелигентни системи за сгради: Интегрират се с термостати и контролни панели за автоматизация и дистанционно управление.
dymelsoft:
VITAN, говорим за 8MW помпа. Те са три за реактор, като реално работи само една, другите две са в готовност. Там няма никакви "задвижки" защото няма как да регулираш това налягане със "задвижка". Руските реактори са проектирани с по-голям дебит от западните такива и затова тези помпи за сега може да бъдат само руски в руските реактори. И като за капак, трябва съгласие от производителя на реактора, тоест от руска страна, за да може да се правят, каквито и да било модификации, точно в този контур. Нашите реактори в Козлодуй все още са с руските помпи, последно ремонтирани в Чехия, до колкото ми е известно.
Ksurnev:
Ами... за Радико може да се каже: "Едно си Баба знае, едно си Баба бае"!!
Ksurnev:
juliang, как да му кажа на Димела, че уплътнениятя на помпата са от КЛИНГИРИТ?
За два бара разлика стига!!!
Радико:
Значи от осно изказванията на Димелсофт и H2motor:
Първо. Да това по същество са точно циркулационни помпи. Защото всяка помпа работеща без разлика на налягането на входа и на изхода и е циркулационна помпа. И относно задвижките Димеле прочети статията в долният линк. Тя не е писана от журналисти а от специалистите от Козлодуй. По точно прочети частта за 440 мегаватовите блокове. Докато четеш аз пък ще попрочета за Дънинг-Крюгер и ще се посмея малко.
https://www.kznpp.org/bg/za-nas/tehnologia
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия