Начало > Новини от света на технологиите

Технологични старости

<< < (26/28) > >>

h2motor:
Радико, той проблема е във втори контур, но когато той не работи първия няма къде да си предаде топлината, с постоянно дефектиращ втори контур ще изтеглят късата клечка и ще го гръмнат реактора. В Украйна гледах като говореха техните от ядрените им централи точно това казваха, че не може да се експериментира с неустановени части с реактори пуснати в експлоатация, те не са изпробвани и въобще не са за такива реактори които вече са работили. Ти мислиш че те не го знаят, и си правят луди експерименти защото от тях ще изкарат пари, едва ли при взрив на реактор точно те ще отлетят към небето със сигурност и първи. Другите ще умирате от рак в продължение на десетилетия.

Радико:
Добре ако в козлодуй сложат чарк какъвто се използва във Фукушима това експеримент ли е???
Все едно да кажеш че на Москвич ако му сложиш гуми Пирели или Мишлен това е неразумен и опасен експеримент.

h2motor:
Не знам във Фукушима този съд който е с променлив обем с гумена мембрана ли е ? Идея нямам за какво става въпрос, но тези неща чисто технически могат в други области да са изпълнени по различни начини, ако става въпрос за такъв съд и мембраната в него. Знам че при други машини има с метални мембрани. Напълно е възможно да са направени по различен начин като изпълнение. Сигурен съм едно - не става въпрос за корупция, а тези българи се борят да я поправят за да работи и да си изкарват хляба. Разбира се че искат да не аварира и в това съм убеден. От дребен опит знам че ако е от каучук, който е каучук от този истинския който се пресова и се опитват да я направят от пластмаса която се шприцва - съвременните каучуци са такива масово, това е невъзможно.

Радико:

--- Цитат на: h2motor в Март 07, 2026, 10:14:22 pm ---Не знам във Фукушима този съд който е с променлив обем с гумена мембрана ли е ? Идея нямам за какво става въпрос, но тези неща чисто технически могат в други области да са изпълнени по различни начини, ако става въпрос за такъв съд и мембраната в него. Знам че при други машини има с метални мембрани. Напълно е възможно да са направени по различен начин като изпълнение. Сигурен съм едно - не става въпрос за корупция, а тези българи се борят да я поправят за да работи и да си изкарват хляба. Разбира се че искат да не аварира и в това съм убеден. От дребен опит знам че ако е от каучук, който е каучук от този истинския който се пресова и се опитват да я направят от пластмаса която се шприцва - съвременните каучуци са такива масово, това е невъзможно.

--- Край на цитат ---
Какъв каучук бе брат.
От тази мембрана трябва да излезе  "остра пара" която да се охлади малко за да се превърне в работна пара. А работната пара трябва да е с температура 420 градуса по целзии. Още ли си мислиш че това може да се изработи от каучук.

h2motor:
Така прочетох и аз сега, те са метални от неръждаема стомана. Преди в някакви статии пишеха - гумени уплътнения.. Сега пишат че това са предпазни клапани на турбината, които я предпазват от прекалено високо налягане и работят на принцип на саморазрушаване, явно нямат нищо общо с разширителния съд в схемата която съм виждал публикувана. Сега са ги направили от оригиналните материали.
 - https://bnra.bg/bg/novini-bnra/dopalnitelna-informatsiya-otnosno-sabitie-v-blok-6-na-aets-kozloduy/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия