Начало > Новини от света на технологиите
Технологични старости
Радико:
--- Цитат на: VITAN в Март 07, 2026, 04:42:28 pm ---Ми направи го де?
Що чакате на Русия?!
АЕЦ няма пари?
Не можете?
Не искате, мързи ви?!
--- Край на цитат ---
Вече написах, че става дума за политика и корупция. Да не си мислиш, че в руските фирми в управата им има само честни и безкористни комунисти ;D ;D
Та въпросните честни и безкористни комуняги имат определени финансови и политически отношения с хората от които зависи да се намери алтернативно решение на въпроса. А намери ли се такова тези хора губят едни пари идващи от въпросните честни комунисти.
h2motor:
Радико, има много неща направени от някой и после никой не може да ги повтори вече. Повечето неща са такива, в първоначалния им вариант работят много по добре и после се почва с някакви които например се повреждат много. И това не е само програмирано остаряване, просто ги правят други хора които нямат късмета да уцелят някакви същественни детайли в направата, а тях първите са ги нацелвали без да знаят че го правят и това нещо не може да се предаде. Загубват се тези неща, появяват се нови, но се и губят стари.
Радико:
материалите от които се правят топлообменниците не са сред тях. Пак да повторя и във други атомни централи има топлообменници които си работят на воля. Както и помпите.
h2motor:
Радико, ами намери им тогава, виж колко пъти я правят тази мемрана, по стара технология очевидно материала издържа, сега го нямат. Трябва да направят нов топлообменник, с метална мембрана сигурно. Не знам, но тези неща са стари, а сега и гумите на колите се шприцват, ако си гледал как ги правят, не е като преди със стария каучук, който трябва да се пресова и му се оформя преформа за да запълни формата...То наприказки и морето е до колене.
Радико:
Какво да им намеря бе. Ти наистина ли вярваш, че не знаят от къде да намерят.
Пари няма да вземат ръководните другари за това е цялата работа.
Не ме занимавай повече с тези глупости. Всичко живо дет се занимава с държавни дела си продава гъза на един или друг дето има пари.
кОРУПЦИЯ.
Ако японците им предложат достатъчно пари за нула време ще се окаже, че японските мембрани стават, че са и по добри. Ако шведи им дадат повече пари от девет кладенеца вода ще ги донесат за да ти докажат, че няма по добри от шведските.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия