Автор Тема: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград  (Прочетена 5277 пъти)

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
„Мъж изобрети електромобил“
<a href="https://www.youtube.com/v/65zofgFgwLU" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/65zofgFgwLU</a>
https://www.youtube.com/watch?v=65zofgFgwLU
БНТ Благоевград 1.35K subscribers 172 views  Dec 1, 2022

Методи Гемеджийски завършил Техникум провокира себе си и стария голф на баща му от 1978г. да създаде екологичен автомобил за градски условия.

Идеята е стара, но Възможностите да се реализира идват едва сега:
На мястото на стария двигател слага електрически двигател и контролер от електрокар, 5 бр. стари 12 волта акумулатори 190Ач общо 60 волта.

Автомобила е почти безшумен возенето с него е доста приятно. Имаш чуството, че се возиш по инерция обаче в един момент идва нанагорното и той продължава да върви и става така усещането някак  неестествено се получава.

Така от една първоначална идея:
DO's And DONT's - Electric Car | Edd China
<a href="https://www.youtube.com/v/i3OcYZwMBHQ" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/i3OcYZwMBHQ</a>
https://www.youtube.com/watch?v=i3OcYZwMBHQ&t=18s

През годините двигателните отсеци на нашите двигатели с вътрешно горене стават все по-сложни, тъй като все повече и повече части се завинтват, за да се опитат да спрат тези емисии, по-специално въглероден диоксид. Но няма измъкване от него. Ако ще продължим да изгаряме въглеводородни горива, тогава ще продължим да генерираме парникови газове. Така че всъщност най-добрият начин за намаляване на тези вредни емисии е всъщност да спрем да изгаряме нещата като цяло, поради което сега имаме електрически и хибридни превозни средства, с които да се занимаваме в сервиза. Но въпреки че хибридите и пълните електромобили са по-прости и имат много по-малко компоненти в двигателния отсек, те все още трябва да бъдат обслужвани, защото все още има износени части, които ще трябва да бъдат заменени..
« Последна редакция: Март 04, 2023, 01:31:57 pm от alvion »

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #1 -: Март 04, 2023, 02:33:37 pm »
Снимки:

Неактивен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 6 178
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #2 -: Март 04, 2023, 03:48:52 pm »
Това не е изобретение, това е връщане с поне 1 век.
... През годините двигателните отсеци на нашите двигатели с вътрешно горене стават все по-сложни, тъй като все повече и повече части се завинтват, за да се опитат да спрат тези емисии, по-специално въглероден диоксид. Но няма измъкване от него. Ако ще продължим да изгаряме въглеводородни горива, тогава ще продължим да генерираме парникови газове. Така че всъщност най-добрият начин за намаляване на тези вредни емисии е всъщност да спрем да изгаряме нещата като цяло, поради което сега имаме електрически и хибридни превозни средства, с които да се занимаваме в сервиза. Но въпреки че хибридите и пълните електромобили са по-прости и имат много по-малко компоненти в двигателния отсек, те все още трябва да бъдат обслужвани, защото все още има износени части, които ще трябва да бъдат заменени..
Това изказване демонстриа крайното неразбиране на същността на замърсяването. За което известна вина има и методологията на измерването.
Накратко - всеки парников газ се "приравнява" към "парниковостта" на въглеродния диоксид, за да може да бъде измерено реалното влияние, независимо дали изпусканите замърсители са въг. диоксид или друг парников газ. Вече го обяснявах тук ако не се лъжа.

Въглеродния диоксид е парников газ, но ние от него не можем да избягаме по никакъв начин. Дори при дишането си го произвеждаме. Също така въглеродния диоксид се усвоява от растенията и се преработва успешно за разлика от другите парникови газове. Това че в атмосферата ще има повече СО2 означава, че ще има повече храна за растенията, в което няма нищо лошо.
Проблема е в другите газове. А журналята изобщо си нямат понятие от тази материя и пишат абсолютни глупости.

GMG

 • Гост
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #3 -: Март 04, 2023, 04:03:56 pm »
   Христо, кога ще спреш с тез тъпи препратки?  ::)
Чата не ти ли стига?

 Регни се в руски форум и СЕ лъжете на спокойствие ....   ;D

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #4 -: Март 04, 2023, 04:29:13 pm »
Замърсяването в градовете особенно големите се осъществява от печки с дърва и въглища и автомобилите с ДВГ движещи се из градовете. За това замърсяване говорим в случая е по Еко логичноо да се кара електрически фаейтон ако щете вместо Животинска Тяга с Коне и.ли ДВГ. За града просто не е практично да се замърсява толкова особенно когато все още в България и Европата беше широка употрената ма Етилиран Бензин масово с ТетраЕтил-Метил Олово технология срещу детонация кнокинг в ДВГ - закупена от Америка от Германия срешу патентите на Фишер-Тропс Гениални Химици за процеса им на изработване на Бензин от Въглища и всякакви в-ва съдържащи карбон дори и битови отпадъци хранителни и всякакви пластмаси стават бензин за 2 копейки литъра, след втората световна война.
<a href="https://www.youtube.com/v/cx1eeOMB9k4" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/cx1eeOMB9k4</a>
След повече от 50 години употреба на Етилиран Бензин (оловен) в Еропейския континент се натрупва в населението 50 пъти повече олово в организма от колкото преди това по нива измерване в костите и косата например в Древен Рим имаше Мит че били измрели заради Оловната канализация канали облицовани с оловни плочи и сега в Европа Експеримента приключи употребата на Етилирани Бензини.

Неактивен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 6 178
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #5 -: Март 04, 2023, 06:38:11 pm »
Отново пишеш неща дет не са и близко до реалността.
Съвременния ДВГ не работи с оловен бензин (като изключим на ЕДМ-а жигулата :) ) а и оловен бензин не се продава по бензиностанциите.
Да, има вариант да се произвежда бензин от други вещества освен нефт, но е безмислено скъпо, а и получения продукт став само да запалиш косачка, но не и модерен ДВГ - просто нямаш контрол върху състава му.

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #6 -: Март 04, 2023, 06:59:01 pm »
Томас Миджли
Човекът, който отрови целия свят, Два пъти. Създател на оловния бензин и на фреона. И убит от последното си творение, едва ли в историята има по-злощастен изобретател.

https://automedia.investor.bg/a/2-novini/49023-chovekat-koyto-otrovi-tseliya-svyat-dva-pati

Цитат
През миналата 2022 година се навършва точно век 100 години от въвеждането на оловния бензин, първото изобретение на Томас Миджли-младши, отровил няколко поколения по цял свят.

А също и 35 години от международния договор, който забрани второто му голямо изобретение - фреона, за да спаси озоновия слой на планетата.

Като добавим към това факта, че накрая Миджли е буквално удушен от друга своя идея, вероятно смело можем да го наречем най-злощастния изобретател в историята.

СТОГОДИШНИНАТА ОТ ПОЯВАТА на оловния бензин е добро и съвсем актуално напомняне на какво са способни големите корпорации в името на печалбата.

Още преди Миджли и партньорът му Чарлс Кетъринг да предложат своето решение за нежеланите детонации (кнокинг) в бензиновите двигатели, големите петролни компании са знаели, че то е отровно.

Знаел го е и самият Миджли - и даже е пътувал до Флорида, за да лекува себе си от първите поражения.

Освен това той е разполагал с друго, по-ефективно, по-евтино и напълно безвредно решение.

Но са го натикали под килима в името на корпоративните печалби.

Създателите на оловния бензин знаят колко е опасен. Производителите знаят. Немалко медицински специалисти предупреждават още тогава за рисковете. А при старта на масовото производство в двата завода има над дузина смъртни случаи от отравяне. И въпреки това светът разчита на оловния бензин в продължение на три четвърти век. В Европа първата страна, която го забранява, е Австрия през 1989. В Съединените щати забраната е от 1996. В България през 1998 едно проучване показа, че над три четвърти от количествата по бензиностанциите все още съдържат тетраетил олово. Производството му спря чак през 2003, а окончателната забрана за продажбата му влезе в сила от 1 януари 2004. В някои държави, като Сърбия например, оловният бензин остана чак до 2010 година. А последната рафинерия, която произвеждаше автомобилно гориво с тетраетил олово, спря работа едва през 2020 в Алжир. През миналата година Световната здравна организация намери време между хаотичните си съвети за борба с Ковид-19 да оповести раздялата на човечеството с оловния бензин. Малко прибързано, защото той все още се използва при малките витлови самолети. Но количествата са несравнимо по-малки.

Ако някога сте спирали на такава бензиностанция, и вие сте сред милиардите жертви на Томас Миджли.

https://lifestyle.bg/stories/tomas-midgli-sazdatelyat-na-legalni-otrovi.html
« Последна редакция: Март 04, 2023, 07:16:37 pm от alvion »

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #7 -: Март 04, 2023, 07:58:23 pm »
София Града - държава повече от 60% от цялото населени в България живее в софийско поле 550м.н.в., което е котловина (заобиколено от планини), Преди Кремиковци беше основния замърсител сега това предприятие вече отдавна го няма (благодарете на Лупи).

Ето снимка от птичи поглед на смока и замърсения въздух, който вие Софианци там го дишате. А децата като по-чуствителни и нежни организми се питате защо имат коварни заболявания астма и всевъзможни цял спектър от автоимунни на алергична основа.

Неактивен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 6 178
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #8 -: Март 04, 2023, 09:06:51 pm »
1.5 млн души правят доста боклук. Особено когато огромна част нямат парно и се топлят както могат.
И да - за съжаление София е в котловина, събира се смог. Който не му харесва - в провинцията цените на недвижимите имоти са атрактивни.

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #9 -: Март 04, 2023, 10:04:37 pm »
Затова за гр.София, едно време през "Комунизъма" се проектира централно парно-отопление (+ сега когенерация на Електричество комбинирано от "отпадната" топлина Organic Ranke Cycle /органичен цикъл на Ранке/). Ето примера е картата план на топлофициране показана запечатана във забавно-художествен филм Топло (1978) Bg Audio/Бг Аудио 14:11мин.
<a href="https://www.youtube.com/v/OMPACXPPc1w" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/OMPACXPPc1w</a>
https://www.youtube.com/watch?v=OMPACXPPc1w

Цените във "курортна" Варна вече са изравниха с Софииските. Но работа има само в София, къде е концентрирана Държавата.
« Последна редакция: Март 04, 2023, 10:34:44 pm от alvion »

GMG

 • Гост
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #10 -: Март 05, 2023, 03:30:54 am »
    Остави!
Ти си един вид боклук бе Христо - само замърсяваш Природата ..

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #11 -: Март 05, 2023, 09:37:42 am »
За София има Соломонско решение - "Термопомпа вода-вода", като се копае сравнително плитък сондаж кладенец до високите подпочвени води и се инсталира "помпата", която работи лятото на охлаждане, а зимата на отопление.


Аз казах многократно на Админите, да го изтрият и почистят боклука. А те се правят на светци и безработни, еми на тях са оплачети, та белким, като имат 5 жалби, да дойдат да си свърщат задълженията работата.


Иначе по весело Софианци освен личен транспорт електромобили може да ползват вече и МЕТРО и Трамвай, Тролейбуси Икарус и др. градски транспорт като Електробуси, който не замърсява само че противно на логиката вместо да се возят "БЕЗПЛАТНО В ОБЩЕСТВЕНИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ на СОФИЯ" гражданите и гостите на столицата им вдигнаха цените сложиха електронни билети наречени карти и адски неудобно премахнаха дори еднодневните карти за 4лв. е кво да кажеш на такъви градски управници а иначе щяли да се борят със замърсяванията от финни прахови частици от дизелите без DPF и др. стари 26 раздрънкани автомобили. А решението е просто да направят возенето с МЕТРО-ТРАМВАЙ-ТРОЛЕЙ-ЕЛЕКТРОБУС безплатно за сметка на парите за зелена София общината плаща и да видим колко Зевзеци ще плащат по 3,50 литъра а може в София Перник и там наоколо ЕКО такса за ДИЗЕЛ и БЕНЗИН 25лв. за литър и да видим тогава кон боб яде ли. Ма тея меки китки там нямат топки за това.


И докато чакате това чудо невиждано да стане, а може просто като дядо Митко от БНТ да си конвертирате старата кола в карамЕл. И да се подсмихвате ехидно на опашките за горива, когато подминавате бензиностация.« Последна редакция: Март 05, 2023, 10:08:02 am от alvion »

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #12 -: Март 05, 2023, 10:23:22 am »
    Остави!
Ти си един вид боклук бе Христо - само замърсяваш Природата ..

<a href="https://www.youtube.com/v/2q-lpQb4E_8" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/2q-lpQb4E_8</a>
https://www.youtube.com/watch?v=2q-lpQb4E_8
100 километра с кола само за 1,5 лв. - Пълен абсурд (12.03.2018г.)
133,340 views  Mar 12, 2018

само преди 4 години ви рекламирах електромобили, уж заради евтиния ток, сега нова опорка извадих заради ЕКО че нали е модерноо да сме ЕКО зелени емисии.

Всъщност истинските апокрифни причини така нагло да се налага електромобили (стара технология от преди повече от 100 години) като Тесла и други производители вече всички предлагат е: да се ограничат свободата на хората и свободните хора правото им на свободни движение на хора стоки и капитали. Как работи схемата електромобила както колите без сВинетка ще се движат само из града и ограничено около града за по дълги растояния до Виена например става скъпо заради вече скъпия ток киловатчас на зарядните станции и бавно пътуването отнема доста време и вече самото банално придвижване се превръща в цяло приключение със неясен несигурен край.
<a href="https://www.youtube.com/v/maZu4UYfyCU" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/maZu4UYfyCU</a>
https://www.youtube.com/watch?v=maZu4UYfyCU
Може ли Tesla MY да тегли каравана?
14,653 views  Jan 11, 2023  #electriccar #teslamodely #caravan
Това е атмосферата на пътуването с каравана към различни дестинации. Ние много обичаме да преспиване на различни интересни места и да не зависим от нищо и караваната е един от любимите ни начини за почивка.
Когато поръчвах Теслата си мечтаех тя да дойде по-рано през есента за да можем да си пътуваме с нея. Това не стана, но започнахме да пътуваме зимата. Това е първата ни година с каравана, учим много неща в процеса и сме решили да я теглим с електромобил.

Другото "иновативно" е т.нар KillSwitc чрез, който дистанционно може да ти блокират електромобила нищо, че си е твой т.е. си го платил и за KillSwitcha също ще си си го платил  от твоя джоб:
<a href="https://www.youtube.com/v/zE4GjB1cWLQ" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/zE4GjB1cWLQ</a>
https://www.youtube.com/watch?v=zE4GjB1cWLQ
The Slave of the Future
« Последна редакция: Март 05, 2023, 10:40:46 am от alvion »

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #13 -: Март 05, 2023, 11:07:37 am »
Първо почнаха Мечтите през 1993г. на Мечтателите:
<a href="https://www.youtube.com/v/kUrHq9WcZnY" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/kUrHq9WcZnY</a>
https://www.youtube.com/watch?v=kUrHq9WcZnY&t=2
И изМинаха 20-30 години вече всеки може да си Купи Електромобил пък бил той и неТесла.

Неактивен ELPUNTO

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 508
  • balkanmysteries.com/bg
Re: „Мъж изобрети електромобил“ БНТ Благоевград
« Отговор #14 -: Март 05, 2023, 11:11:03 am »

Ето още един "изобретен" електромобил. FIAT – PUNTO.
Има ИНФО за него в раздел ЕЛЕКТРОМОБИЛИ във ФОРУМА.

https://mazeto.net/index.php/topic,8607.0.html