Автор Тема: Auto industry / Автопром  (Прочетена 192075 пъти)

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 724
Re: Auto industry / Автопром
« Отговор #195 -: Декември 07, 2025, 06:49:05 pm »
Колко века чакат автрийците завод за коли, колкото и у нас 37 г. чакаме да правим немски коли - чакаме от умрял писмо.
Ти май забрави че България прави (или поне правеше) автомобили Great Wall в Ловеч. Счупиха се да ги търсят в целия ЕС... :)

И ми е странно... защо Орбан не дигне един китайски завод в Будапеща?

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 244
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #196 -: Декември 07, 2025, 09:06:34 pm »
EDM демонстрираш изключително непознаване на европейската икономика. ВЪВ АВСТРИЯ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ КОЛИ.

Неактивен Ksurnev

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 492
  • Ужасно саркастичен
« Отговор #197 -: Декември 07, 2025, 11:15:30 pm »
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F:%D0%90%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8
Категория Австрийски коли: Red Bull RB6 ;D ;D ;D

Преди бай Тошо по нашия край имаше доста товарни AustroFiat-и. Зимата палеха огин под картера
за да запалят.

Неактивен EDM electronics

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 924
  • Втория 9-ти септември иди, иди ...
« Отговор #198 -: Вчера в 03:11:15 pm »
Ти май забрави че България прави (или поне правеше) автомобили Great Wall в Ловеч. Счупиха се да ги търсят в целия ЕС... :)

И ми е странно... защо Орбан не дигне един китайски завод в Будапеща?

Можеш ли да ми посочиш сега някой български евроатлантик-капиталст да е направил един компютър? Хайде не се казва Правец, Малко Чочовен да се казва:)  ;)

То ВЕФ няма някой да е направил, камо ли телевизор Ерлектрон или Велико Търново, ти компютри ще ми търсиш.

Аз по-проста паплач от съвременните либерали и евроатлантици не съм сещал през живота си - и мало и голямо, и дърто е под един знаменател - тъпа система.....

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #199 -: Вчера в 03:44:18 pm »
Можеш ли да ми посочиш сега някой български евроатлантик-капиталст да е направил един компютър?
Запознай се с производството на фирма Вистеон - България. Проектират и произвеждат доста по-сложни неща от някакъв компютър.
За ЕндуроСат няма да споменавам. Или за Мелексис.

• Много Напреднал
« Отговор #200 -: Вчера в 04:33:52 pm »
Запознай се с производството на фирма Вистеон - България. Проектират и произвеждат доста по-сложни неща от някакъв компютър.
За ЕндуроСат няма да споменавам. Или за Мелексис.
Аз да съм си търсил ... зелен хайвер да търся по магазините.
В кой магазин си продават продукцията?
Къде им е завода?
Колко са ангажирани?
Български ли са фирмите или чуждестранни филиали?

Отново бутафории, като демокрацията.....цялата ви работа е такава на вас....
То няма един съвременник да знае закона на ом, ти фабрики .....

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #201 -: Вчера в 06:23:29 pm »
Аз да съм си търсил ... зелен хайвер да търся по магазините.
В кой магазин си продават продукцията?
Къде им е завода?
Колко са ангажирани?
Български ли са фирмите или чуждестранни филиали?
Вероятно в западния ти автомобил таблото или мултимедията са на Вистеон.
Завода най-вероятно е в Китай, където са заводите на целия свят.
За броя ангажирани можеш да видиш на сайта на съответната фирма. Служителите са хиляди.
Юридическото лице е българско.
Офиса на Вистеон се намира на няколко етажа в тази сграда:

от тази статия можеш да научиш някои неща за нея:
https://www.economic.bg/bg/a/view/visteon-elektroniks-otkri-ofis-v-naj-visokata-sgrada-u-nas-58028

Завода на Мелексис представлява това:

Вече говорим не само за проектиране ами и за производство.
Вътре изглежда така (една много малка част от производството):

ЕндуроСат по обясними прични няма магазин - проектира и произвежда космически сателити. Офиса им отскоро е в тази сграда:

Бъркнаха в джоба и купиха сградата на централата на Алфа Банк... цялата сграда вече е тяхна.

А сега искам да сметнеш колко средни заплати е струвал един цветен телевизор по времето на късня соц. Няколко десетилетия след като тази технология е навлезнала в нормалните държави.

• Много Напреднал
« Отговор #202 -: Вчера в 08:56:47 pm »
До горния:

Другарю Горелка,
ти май не разбра какво казах аз, нека го кажа кът за завършили помощно училище в Пловдив бавно развиващи:

Не ми набутвай разни чужди фирми, които са си отворили филиали в България. Това не са български фирми. Български са само работниците, а от това кой знае каква файда държавата няма.

Тези фирми нямат нищо общо с предприятията на Другаря Тодор Живков, които си бяха български. Печалбата им остава за България, на тези не. Не можеш да сравняваш ЗЗУ Ст. Загора с тези малки цехчета на западни фирми. Не можеш да сравняваш фабрики, като Балкан, БалканКар, АЗЛК-Ловеч, Шкода-Мадара и т.н. безброй над 3 200 фабрики на комунистите. Нищо то това няма сега.

Българският капитализъм е едно рентиерство, то няма никакво реално производство, това е феодализъм.

Дори да вземе за пример твоето работно място в мангасарската мААла в Сливен - хлебозавод Демея, там всичко днес е от Бай Тодор. Така ли не можа тоя капиталист за толкова години - 36, да изгради една нова сграда и да вкара едно съвременно оборудване, ами кара с мазните тави, корясали, втасали и умирисани на мангал, че ходиш и ти от гъза на географията да им чистиш спазмите, хлебароците, мърсаците, сополите, паяжините, наврял си се кът коминочистач да чистиш и ти едни едър капиталист  :) - такава ви е цялата работа на вас евроатлантиците - мишки, ама мишки....  :)

Няма ли работа в цяла София за тебе в тия световно известни фирми, ами си се грабнал у селенията да работиш, това ли ти е столичното на тебе - цървула ти виси отзад.  ;D

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #203 -: Вчера в 09:36:11 pm »
АЗЛК-Ловеч и Шкода-Мадара изобщо не са филиали... :)
Младежо, цялата ни държава беше филиал на Московия.
Държавата толкоз няма файда от тия предприятия, че брутния ни вътрешен продукт е десетки пъти по-голям от тоя при соц-а. Тогава огромна част от преприятията работеха на загуба. Добре че изнасяхме неква земеделска продукция, с която да покриваме заубите на "индустрията"...
Е това беше соц производството:

Осираш пак темата, а аз ще изям банана накрая... :)

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 893
« Отговор #204 -: Днес в 03:24:34 am »

Ми то и в България има голямо ттрсене на коли за по хиляда евро ;)
Викаш в един момент това ще стане!!!
А дано!!!
Няма причина да не стане, изкуствено са усложнени и оскъпени и с вложени много скъпи суровини. Но най зле е с електромобилите, там умишлено е набито с излишни уж екстри.