Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Водородна клетка, има ли все още ентусиасти ?
Радико:
--- Цитат на: fever_wits в Март 04, 2022, 10:10:10 pm ---По принцип не съм човек който обича да си "чеши" когато разговора е сериозен (поне за мен), но в случая, ще направя изключение.
Това, че ти не се сещаш начин, не значи не може :)
--- Край на цитат ---
Ами не, аз се сещам начин и съм го написал даже:
Някой друг трябва да остане без едно левче за да ти станат пет. Аналигичен е и случая с енергията. Има само трима които могат да СЪЗДАВАТ енергия. И Юл Браун не е между тях.
Ако се интересуваш кои са:
1. Хари Потър
2. Баба Яга
3. Кашчай Безсмертнии.
Все митични същества.
Ако не си наясно от кого ще вземеш онова левче дето ще направи твойте четири на пет. По добре не се занимсвай с това.
fever_wits:
:)
alvion:
Имах една идея - как да се получи това:
През 1832-1833 година М.Фарадей прави свойте експерименти обществено достояние, като публикува 1834г. свойте трудове в няколко дебели ТОМ-а. За изследване на електролиза той използвал прост експеримент, като определил тогава зависимост m=Z.Q, която днес е известна като първи закон на М.Фарадей за електролиза. Масата на реагиралото в-во е равна на константа Z умножена по Кулоните Q преминали през електролита (водата в нашия случай). За нас може да разложим Q=I.t, което идва от уравнението I=Q/t. И получим m=Z.I.t
Това което Радико обяснява е че имаме константа Z, а fever_wits иска да измени константата, като работното налягане на електролизера от 1Атм. го направи 10 пъти по-ниско на 0,1 Атм. с вакуум помпа. Мисля си, че може да се отиде и по-далеч, като да се използва направо вакуума от впускателния колектор на ДВГ, като за целта маркуча от електролизера до входа на Газовата плочка (под карбуратора) е с 22мм. вътрешен диаметър за да може да се предава вакуума, както при LPG газовите на изпарителя.
Друго за Ефективното използване на електричеството по закона на Ом знаем, че тока I е равен на напрежението U върху съпротивлението R или I=U/R. От тази зависимост може да заключим, че можем да увеличим тока I, без да увеличаваме мощността P=U.I, ако намалим само съпротивлението R. За съпротивлението на водата R, което имаме в електролизера може да се намали лесно с повишаване на нейната електропроводност с добавянето на 28% тегловни процента КОН или там колко се смяташе гр./мол 25% NaOH. И това се и прави, но искам да засегна един друг момент на първоначално пускане, който забелязах през 2008-ма, когато правих реален експеримент с тръби: При първоначално включване електролизера отделя много мехурчета газ, а после те се редуцират и стигат до средно значение, което е стандартно по теория може да се смята класически. Идеята която се зароди е да се ползва този момент на първоначално включване, като просто се включва и изключва напрежението подавано към електролизера не се получи ползвах PWM лабораторен генератор с регулиране на параметрите. Имам сега нова непробвана идея - да се обръща поляритета на електродите, като се разменят + и -, къде се подават на електролизера, защото след първоначалното включване после не искаше пак да образува многото мехурчета, както първия път каквито и параметри на лабораторния PWM генератор с мощен ключ на изхода, който си бях добавил сам, не ми се получаваше и се отказах тогава да продължа експериментите..
alvion:
Тук може да видите момента на първоначално включване на електролизер:
https://www.youtube.com/v/dkT9TpdlVzs
или на Мирчо Табаков, където показа как се включва първоначално електролизера:
https://www.youtube.com/v/5NB31iWEDW4
krasias:
fever_wits има много добър начин за дестилиране на вода за почти без пари, чрез йонообменни смоли. То вече изобщо не се прави дестилирана вода чрез изпарение. Обаче има един друг проблем който ти не виждаш, значи ти взимаш енергия от мотора за да направиш ток чрез динамото подаваш този ток на клетката, а от клетката вкарваш водород в двигателя. Тоест ти си въртиш една и съща енергия в двигателя и аз не виждам да имаш някъде в плюс.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия