Форум > Филми, видео лекции

Самоиздържане на 'зелена' енергия

<< < (16/18) > >>

Радико:
epwpixieq-1
Стана ми много интересно защо смятате че 100 градуса са твърде много повишаването на температурата от 70 на 100 градуса е равносилно на увеличаване на обема от 60 на 90 кубически метра при запазване на температурата от 60 градуса. От друга страна замяната на сламата с каменна вата при един и същи изкоп сметнете си сам колко ще увеличи полезния обем. Това обаче както вече написах е ПО МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ. По големият е как ще направиш съдът в който ще го изолираш с въпросната дали слама дали сено дали вата.
А и между другото имай предвид, че зная защо са проблем тези 90-100 градуса.

VITAN:
Скоро ще откриете кирпич-а с повечеко слама, но нейсе...

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Юли 21, 2022, 08:10:08 pm ---Скоро ще откриете кирпич-а с повечеко слама, но нейсе...

--- Край на цитат ---
За сега от ей това по добро няма.
Поне когато става дума за реални цени не за космически.
https://www.mkmgrup.eu/heat-insulation/penostaklo-ps/ 

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Юли 21, 2022, 08:03:59 pm ---Обаче понаучи малко повече за тая слама. Първо - спихва се, степва се. Второ - гние. Трето - гори. За да не прави тия три неща, минава през толкова обработка, че само името й остава "слама".
Да, можеш да направиш къщата с изсъхнала люцерна, но проблемите ще започнат още на следващия месец.

--- Край на цитат ---
juliang отново показвате че говорите и се аргументирате само с това което ви е в главата, без изобщо да научите нещо ново и да се позамислите: https://www.youtube.com/watch?v=W7_LfVF2qSg&t=376s Сега тазки къщичка мислите ли че е на месеци или на 100 години. Вие явно не знаете че къщи се строят по такъв начин, в средния запад ( в боготворената от вас страна ) още от 1840 година насам. Прегледайте малко посочената информация може да ви е много полезна, най-малкото за да научите нещо ново, а не само да говорите това което си знаете. Асимилирането на нова информация във вече установена умествена рамка е атестация за интелигентност, невъзможността за такъв процес е атестация за закостенялост и деградация.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Юли 21, 2022, 08:08:35 pm ---Стана ми много интересно защо смятате че 100 градуса са твърде много повишаването на температурата от 70 на 100 градуса е равносилно на увеличаване на обема от 60 на 90 кубически метра при запазване на температурата от 60 градуса.

--- Край на цитат ---
Тези 100 градуса ги споменахте вие, посочете ми къде съм посочил градуси преди вие да направите този коментар?

--- Цитат на: Радико в Юли 21, 2022, 08:08:35 pm ---От друга страна замяната на сламата с каменна вата при един и същи изкоп сметнете си сам колко ще увеличи полезния обем.

--- Край на цитат ---
Разбира се, но си помислете колко ще ви струва каменната вата, всъщност мога да ви кажа, понежа къщата ми е облицована с такава още от преди 10-тина години. Понеже е по-добре да се инвестират 10х средства за изолация отколкото 1х за каквито и да са източници на топлинна енергия. Но мога да ви кажа че ако имах сегашните си виждания и познания когато я изолирах, сигурно цалата щеше да бъде изолирано с бали слама, а не с каменна вата.

--- Цитат на: Радико в Юли 21, 2022, 08:08:35 pm ---Това обаче както вече написах е ПО МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ. По големият е как ще направиш съдът в който ще го изолираш с въпросната дали слама дали сено дали вата.

--- Край на цитат ---
Ами помислете Радико, варанти има, както казах, човек затова има глава за да мисли, а не само да купува готови решения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия