Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Кои са траките и къде живеят понастоящем
svetlio760:
--- Цитат на: VITAN в Януари 01, 2022, 01:16:48 pm ---Верският е в пъти по-жесток от етническият!
Справки българите в Османската империя и турците в днешна България...
--- Край на цитат ---
Вярно е.
plcsoft:
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 31, 2021, 11:44:20 am ---
Ако не беше 500 г. турско робство /не, не казвам присъствие, а именно робство и го свързвам единствено с кирпича и външния кенеф/, аз сега нямаше да карам Лада, а щях да летя из дълбокия космос и щях да си пия кафето на някоя друга планета с моите приятели - извънземните. :D
--- Край на цитат ---
Другарю, Муамар! :)
Добре, да приемем турците са виновни, за мизерията на българина! Да допуснем!!! :)
Но, нали от 142години имате държава, свободни сте, би трябвало да сте цъфнали и вързали по-всички параграфи на съвременната цивилизация!
А не сте!?
Защо?
Пак турците са ви, виновни, че за 142 години станахте по-зле и от времето на турското........... :D
По- турско време, поне селата ви бяха пълни с Живот и имахте натрупан човешки потенциал за развитие. А не като сега, 2021 година, опустели села, полуобезлюдени градове срината икономика, прогресивно намаляваща популация, бързо състаряващо се и умиращо население и много други недъзи,,,,,,,,,,,,,! Даже самите българи не щат` да стоят в България, бягат на вън.
Но не към матушка Раша, а към лошият и проскубан Запад!? 8)
Защо???
Нали сте големи, Патриоти! Ако сте истински националисти, ще си стойте в държавата и ще теглете мизерията й, каквато и да е тя! Тогава защо над 3 милиона българи избягаха на Запад, за има, няма, 30 години!?
Турците ги оставете и циганите, ние сме малцинство!? Нали!!!
Само искам да направя малко аналогия с една друга държава от Европата, която също е била 500 години под робство. Тази държава също за 150 години е сривана пет пъти икономически и политически и пак, в момента е една от първите икономики в Света, просперираща икономически нация, където "всеки" иска да живее. Ама не се вайка като българите и да изкарва, другите виновни!!! Ами си е плюла на ръцете, стегнала си е държавата и си гледа интереса, въпреки наложените репарации и други ограничения!?!?
Да видим, дали ще се досетите, коя е тази държава????
П.С Само ще помоля, да не ми отговаряте! Аз отговорите ги знам! ;)
Важното е всеки сам, да намери отговорите, но за себе си!? Ако може, разбира се!!!! Ако ли не , здраве да е!?!?
Че пак ми отиде 1 час от Живота, за глупости!?!? ;D
Честита Нова Година на Всички!!!
EDM electronics:
Шотландия,
Кожкужам, аз не допускам, аз приемам, че е така. Казах вече, за периода на турското робство единственото изобретение на българина за 500 г. е един кавал, направен от един ратай-овчар. Само селения и коч е имало тогава. А който се противопостави - рязане на глави.
Смешно е да ни представяш братовчед си, като професор по история, който ти е описал 13 вековната българска история, само с едно изречени в турската история за България.
Народ който не си знае историята е обречен на изчезване, затова първото нещо на всеки завоевател на чужда територия и колонизатор е да промени историята. Затова ни отдалечават от славянството, нас етническите българи - аз съм бял ариец славянин с православна религия, вярващ в извънземните. :D
Иначе, като се обърне някой към мен с "другарю", преливам от умиление, става ми изключително приятно. :D
Селата ни през турско робство са били само кирпич, турска керемида и селски външен кенеф. Когато идват комунисте на власт селата са били пълни до последно с хора - училища, земеделие и производствени цехова към всяко ТКЗС. Т.е. тези които не са се занимавали със земеделие, са работили в промишлени цехове - защо им е да ходят в града, като juliang?
Селата обезлюдяват по време на лъжовната колониална демокрация. Тя не оправда очаквания прекрасен живот на българина и той избяга, защото тук няма перспектива за развитие. Причините съм ги казвал много пъти.
Ами аз си стоя в България, не съм на запад. Ти като си за запада - ходи там или пък щом много харесваш Турция, там ходи, никой не те спира. Защо стоиш в скапаната България? На мен най-много ми харесва България, като имаш предвид, че годишно поне 7-8 пъти излизам извън страната, основно да чеша пъпа. :)
VITAN:
--- Цитат на: EDM electronics в Януари 01, 2022, 02:40:29 pm ---Ти като си за запада - ходи там или пък щом много харесваш Турция, там ходи, никой не те спира. Защо стоиш в скапаната България?
--- Край на цитат ---
За да защитава тук Запада и да разправя, колко е скапана България.
И колко са бели, и пухкави турците.
А, и колко гадни комунистите.
Байгъ̀н!
П.п. Султан Ердоган нещо им дига тока с 50%...
За бизнеса обаче повишението в цената на електричеството е от 125%.
Радико:
plcsoft
Не мислех да се намесвам обаче ти от време на време много забиваш у лево дълбоко през просото.
Та за малко ще се върна на въпросният ти братовчед и другите като него дето вместо да им избодат очите им изписаха веждите.
Я ми кажи защо тези хора "доста са" имаха такъв успех в Турция който както ти сам каза нямаха шанс да имат в България. Твоя бративчед как успя да се пребори за това място от 84 милиона население на Турция нямаше ли други кандидати за това място???
И това е за много други места много нългарски турци станаха инжинери менифжъри какви ли не как се пребориха с конкуренцията??? Нали всеки нормален турчин също ламти за такова лично развитие?? Как стана така??
Ако искаш жокер ще ти го дам, стига да не ме изпреварят Витан или ЕДМ.
И викаш да стоим и да си теглим теглото ако сме патриоти. Те турците в Турция така ли правят??? Я застани около началото на Байрама на магистралата за Турция и брой колите с немски номера за час два!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия