Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Кои са траките и къде живеят понастоящем

<< < (10/20) > >>

plcsoft:

--- Цитат на: svetlio760 в Декември 29, 2021, 09:05:21 pm --- Така народът ни се води за християнски, но както и друг път съм казвал, няма ли го хвалението и поклонението пред божеството от библейските псалми във фолклора ти, там в личните ти празници, където празнуваш сватбите, седянките, коледите, осмянките, берекетите си, си си езичник с родова религия обвързана с битовизмите ти.

--- Край на цитат ---

И аз това казвам. Че на практика българина е езичник, християнството му е за, прикритие. Да кажат силните на деня " ей, тази държава е християнска, бре, я дай да им дадем малко лебец, че да на защитават по-добре от неверниците" а че, българина го учат на мързел, дяволии и разврат хич не им пука!? Нали не е на техният гръб!
Пресен пример от тая пролет. Бяхме на почивка в Хисаря и към нашата група се присъедини една възрастна дама българка. Присъедини се защото имаше келепир, ние ходихме на Еко пътеки в Балкана. Тази жена през цялото време където видеше река, рекичка, ручей или течаща вода все бъркаше в огромната си чанта и хвърляше венчета!? Беше направила един чувал венчета  против УРУКИ и ги хвърляше навсякъде където види течаща вода. Кръстихме я Урочарката!  :D
Да не отварям приказка за тричането или клеветничеството че ще стане, мазало.

VITAN:
1. Ако е за уроки, ете долу амулет против уроки. Турски мисля да е. А?
Православните, които знаят за какво иде реч му викат: окото на дявола.

2. Вашите прения тук ми приличат на:
По какво се различава Санта Клаус от Дядо Мраз:
- Единия има елени, другия Снежанка.
3. Има къде-къде по-важни теми, с това само разводнявате.
4. Ако ще продължавате да преливате от пусто в празно, Димел-а да прекръщава форума: Форум за хора със свободна енергия...

Радико:
Витане,,,
Специално за теб и за GMG и за ако има други такива критици на развитието на форума съм публикувал ето това:
https://mazeto.net/index.php/topic,11438.0.html 
Не е мое но в момента в който го прочетох и разбрах, че е точно за тук. Като не ти харесва нещо не слагай червено кръстче отгоре му ами вземи четката и го коригирай. Хайде давай!!  Сподели какво си направил на последък в имети на СЕ та да го коментираме.

Радико:
Plcsoft
Ако нашата вяра е езичническа значи не съществува неезичническа вяра. Защото официални занимания с "черна и бяла магия" какво са? Какво друго освен езичничество???  Да те подсещам ли  още или ще се сетиш сам на къде бия.

svetlio760:

--- Цитат на: Радико в Декември 29, 2021, 09:18:00 pm ---Ох Светльо Светльо. Какво значи:Знаеш ли какво ми каза преди време един македонец:
 -Вие Бугарите причате много смешно.
Та опитай да се повдигнеш малко над собствената си камбанария. На теб тя може да ти се струва много висока и красива ама за други е висока и смешна а за трети е само смешна.

--- Край на цитат ---
Аа чекай! Щом е за македонците, не! Техният език е по- убав от нашия. Ний сме зели от тях ;D ;D ;D ;D! Ама ми кажи честно, как ти звучи следното: Говорим си с полякинята лятото и тя ми казва "Мой вуйек пжриежда йутро"  аз я разбирам, че уяка й идвал сутринта, поразмислих са къф ше е тоо уяк, викам си, нещо като гадже ще да е, ебач, уй, с кво друго да асоциирам? Викам си, славяни сме, разбираме се ;D ;D ;D Да е жив и здрав гуугъл транслейтъра:
https://translate.google.bg/?hl=bg&sl=pl&tl=bg&text=m%C3%B3j%20wujek%20przyje%C5%BCd%C5%BCa%20jutro%20&op=translate

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия