Със тия моторчета нещата са доволно сложни. Първо контролера трябва да е за 125 ампера ток. Повечето биха работили и на 12 волта, нооо не се знае. Трябва да видиш точно какъв е мотора и да използваш и същият инвертор. В момента в тази пазарна ниша цари пълен хаос. Това са така наречените "хиперинвертори"
Демек работещи на висока честота примерно 44 килохерца да ама това не е стандарт. Всяка фирма си прави моторите и контролерите за каквато и е сгодно честота. И по правило ако сложиш мотор и инвертор от различни фирми не искат да работят защото не се съгласуват по честота. Та за това най добре ако ги намериш комплект двигател със инвертор.
То имаш ли си въобще хабер как се управлява BLDC-мотор, за какво служи високата честота, как се изчислява и т.н., щото си написал едни големи глупости, само и само да взимаш участие и да изглеждаш на ерудит.
Радико си мисли, че отделните фирми си слагат хаотично честотата на инверторите? - оле майко...оле майко....
Колкото по-ниска честота, толкова по-голямо КПД, но тя честотата не се избира произволно, а се изчислява. Но я изчислява само този, който си има хабер - как и защо.
Радико откакто ни представи отрочето си - вибратор плуващ в корито на душ-кабина и го нарече "Квантов генератор", а себе си втория Никола Тесла, рейтингът му техничар, еле пък на електрончик /къде се слагаш там между шамарите
/ падна под абсолютния минимум и удари абсолютното дъно, няма накъде повече надолу.
Какви са тия акъли за 125 А, ти виждал ли си на живо 125 А, каква мощ е?
Аз със 125 А режа дебели железа. Как ще ти издържи тоя мотор 125 А?
Моторчето, което показва колегата
miromad, който иначе се ползва с авторитет във форума, е от порядъка на 200 Вт. При мен имам на склад бол такива, а
Радико дори не е пипал такъв, той се ориентира само по картинка, гледай само колко поста е начаткал, скоро дървения философ ще го мине.
Имам едни говорителчета около 10 см. диаметър, на тях пише, че са 500 Вт. Има в магазина едни бисквити катеричка, само такива като него си мислят, че вътре има катерици.
Колега
miromad, правилно не взимаш под внимание "експертното" мнение на лаладжии и дървени философи. "Кило брашно да имаш, на мастор да го дадеш" - е казал народа.
Двигателят е безсензорен. Такива се ползват само за еднокретен запуск, защото при всеки такъв началния ток е много голям, а въртящия момент нисък, докато инвертора определи положението на ротора спрямо статора. Ползват се такива при радиомоделите. Ако ти трябва мотор за задвижване на колело и нещо друго, ти трябва мотор със сензори, защото сензора знае какво е разположението на ротора преди мотора да е запуснат.
За инвертора:Всеки велосипеден инвертор за безчеткови мотори ще ти свърши работа. Продават в Алиекспрес и едни компактни малки, без радиатор за 500 Вт инверторчета, струват около 10 $, също ще ти свършат работа. Всеки безсензорен инвертор за радиомодели ще ти свърши работа, разбира се да отговаря на захранващото напрежение, за мощност всеки е над 200 Вт. Само че тия за радиомоделите се управляват Пулс-позишън-модулация. Нормалните инвертори, които не се управляват по радиоканал, се управляват по напрежение, примерно от 0-5 В или при велосипедните от 1-3 В.