Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (174/919) > >>

VITAN:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 10:42:33 am ---Колега,
а ти гледал ли си видеото в което президента на Украйна Порошенко казва още през 2014 г.:
- "Докато нашите украински деца ходят на училище, руските деца на Донбас и Луганск ще бъдат бомбардирани и ще стоят в скривалищата. Те са много прости, за нищо не стават...."
--- Край на цитат ---
Всяка вечер емигрирам духовно от тая колония и следя единствената държава, която ме кефи (Китай, САЩ, Англия и Израел не са сред тия).
Всичко съм гледал...  8) В промишлени количества  :D

Думата държава идва от глагола: държа. Какво ли държи?!

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 09:59:00 am ---... По същия начин тоя "агресор" е нападнал вероломно Османската империя и Райха, когато ни е освобождавала.

--- Край на цитат ---
За освобождаването ни от Османската империя имам някои съображения, но за освобождаването ни от Райха не си прав. Изобщо. Властта в България е била на страната на Германия, и СССР е извършил агресия, довела до свалянето на официалната власт и замненянето й с марионетки. Никакво освобождение не е било:

Сори, и на мен не ми е приятно, но това са историческите факти. Затова и България е бомбардирана от Великобритания ия САЩ.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 09:59:00 am ---1. Не за Русия сме вражеска държава, а за колониалната българска власт Русия е вражеска държава. За народа не е, защото той е русофилски. Само за отделни български профашистки елементи Русия е вражеска страна.

--- Край на цитат ---
Руснаците за огромна част от българите също не са врагове. Врагове са шепа политици, завряли се в букерите под Кремъл. Останалите, които извършват военни престъпления и в момента... с тях съда ще се разбере дали са били принудени или са действали по своя воля. Но не мисля че ще има милост за тези, които изстрелват ракети по градове намиращи се на 800 километра от фронотвата линия посред нощ и улучват жилищни сгради.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 09:59:00 am ---4. Колониалната власт не ти е заявила, че всички производствени мощности и технологии на военното ни производство са руски, подарени от руснаците и по ирония на съдбата ние ще ги използваме против тях - няма ненаказано добро, това е истинското лице на демокрацията.

--- Край на цитат ---
Да не съм ходил в Арсенал - Казанлък миналата година и да не съм пускал нови производствени мощности - да ти повярвам. Ама съм. Не бяха руски машините - така под секрет да ти кажа... и никой не ги беше подарил, купили сме си ги.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 09:59:00 am ---Оправданието, че Червената чума щяла да се разпространява в Европа е изтъркан лаф, нали Путин и властта му бяха олигарси, т.е. класически капиталисти, кои са червените комунисти, които ще превземат Европа

--- Край на цитат ---
Къде съм казал нещо за комунисти в моя последен манифест? :) Комунисти са бабичките от отрядите на Путин...

--- Цитат на: VITAN в Юли 07, 2023, 10:19:54 am ---(Ъпгрейда на фашист се нарича нацист).

--- Край на цитат ---
Вече говорихме по темата. Както ти сам каза - едното е италианско, другото - германско.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 10:42:33 am ---... Тъй както Босна се отдели от Югославия, по същия начин се отделиха и поради същите причини ЛНР и ДНР - по съвсем демократичен път, чрез избори и то потвърдено от западни журналисти, аз го прочетох от френски и американски журналисти това.

--- Край на цитат ---
Да, всички видяхме демократичните избори и референдуми. И в Крим, и най-вече в Херсон и Запорожие.... За изборите в самата Русия няма да отварям дума изобщо :)

--- Цитат на: VITAN в Юли 07, 2023, 10:19:54 am ---    „Познавам един свещеник в Донбас, който, когато руската армия отстъпи и дойдоха фашистите, те дори не могат да бъдат наречени украинци, го заставиха да си копае гроба с лъжица!» — той каза.

Епископът добави, че украинските бойци не само са издевателствали над православното духовенството, но и са ги убивали, заливали са ги със сярна киселина.

„Всички тези нечовешки престъпления са били с одобрението на киевските власти, а някои – и по тяхно указание. Днес Украинската православна църква е мъченическа църква“, подчерта той.

--- Край на цитат ---
Да, войната е гадна работа. И от двете страни има животни. Аз се сещам за едно друго клипче, дето съм сигурен че всички са го гледали. Един кадър от него, завършека мисля ви е известен:

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юли 07, 2023, 12:07:32 pm ---За освобождаването ни от Османската империя имам някои съображения, но за освобождаването ни от Райха не си прав. Изобщо. Властта в България е била на страната на Германия, и СССР е извършил агресия, довела до свалянето на официалната власт и замненянето й с марионетки. Никакво освобождение не е било:

--- Край на цитат ---
Превратно тълкуваш исторически събития от ВСВ.
Юридически България е била съюзник на Германия, но политически е била съюзник на фашисткия им режим и идеология. По това време в България са управлявали фашисти. Комунистите са били опозиция и алтернатива на фашистите. Народа по време на фашисткото управление не е искал да се бие на страната на Хитлер. Само шепа наемници-доброволци са отишли на фронта, около 2 вагона българи и са били избити същия ден в който са пристигнали. Така ще стане и сега, като прати войници-доброволци Тагарев.

След като руснаците са минали оттук комунистическото партизанско движение е взело властта от фашистите и забележи: 150 000 български доброволци са се присъедини към Червената армия, срещу само 2 вагона /около 200/, присаединене към армията на фашагите.

Сега историята се повтаря.
Мине ли оттук руската армия, не чакай повече властта да се държи с измами от глобал сатанистите от САЩ.
Ако пък стане така мен да ме пратят на фронта, да се бия срещу руснаци, най-малко 100 натовци ще разстрелям. Не знам, казвам, да си правят сметката...
Връчат ли ми призовка, да се бия за САЩ и НАТО, ще стане касапница....обещавам....

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 02:20:25 pm ---Превратно тълкуваш исторически събития от ВСВ.
Юридически България е била съюзник на Германия, но политически е била съюзник на фашисткия им режим и идеология. По това време в България са управлявали фашисти. Комунистите са били опозиция и алтернатива на фашистите. Народа по време на фашисткото управление не е искал да се бие на страната на Хитлер. Само шепа наемници-доброволци са отишли на фронта, около 2 вагона българи и са били избити същия ден в който са пристигнали.

--- Край на цитат ---
Сам обясняваш защо германците не са искали войска от нас. Защото не сме имали такава, колкото и да ти са обяснявали нещо друго. Били са неподготвени по стандарта на германската армия и са щели по-скоро да пречат отколкот ода са от полза.

Но за сметка на това са сформирани подразделения на жандармерията, в която хиляди, а вероятно десетки хиляди българи са изпълнявали задължения под германско командване на територията на България.
А в Червената армия не са имали особени претенции за подготовка - което се наблюдава и в момента в руската армия. Прибират който им попадне, важното е да има пушечно месо.

И това не променя факта, че Червената армия нахлува на територията на България и сваля законното по това време управление на държавата.

А за сега... нещата са много-много различни. Можеш да видиш какъв рев е по кандидат кмета на София Терзиев - всички са наскачали щот дядо му бил от ДС. Огромна част от населението все още помни ония 45 години и няма никакво желание те да се върнат.
Когато руската армия ни освобождава от турците, руснаците се задържат само няколко години, и след това оставят България да се оправя сама (щото си имат някакви техни си проблеми за решаване вероятно). Затова и в народа остава впечатлението че руснаците тогава са ни освободили. Но по време на Втората световна война дойдоха и забравиха да си тръгнат. И хората живели тогава все още помнят какво беше тогава и какво е сега. И съм сигурен че няма да поискат онова да се върне отново. Още повече пък да се наложи с военна сила.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 07, 2023, 02:20:25 pm ---Връчат ли ми призовка, да се бия за САЩ и НАТО, ще стане касапница....обещавам....

--- Край на цитат ---
А за България ще се биеш ли? Или ще позволиш чужди танкове да стрелят по български градове? Не по политици - по градове с мирни българи в тях. Защото без това няма да се мине ако се стигне до там. Защото ще трябва да стрелят по мен най-малкото.

EDM electronics:
Може долу да прочетете, какво казва гръцкия философ Платон за "демокрацията" в своята книга "Държавата", който е роден в родината на "Демокрацията". Сами си правете изводите. Всичко се припокрива на 100% от това, което съм казал аз за демокрацията:

Платон е известен с критиките си към демокрацията като политическа форма. В неговата книга "Държава", Платон анализира различните форми на управление и счита демокрацията за най-непълноценната.

По мнението на Платон, демокрацията е хаотична форма на правление, която позволява на мнозинството да взема решения без да се интересува от мнението на малцинството. Това може да доведе до несправедливи решения и да ограничи свободата и правата на индивидите.

Платон също така критикува демокрацията заради това, че тя позволява на необразованите и неквалифицираните хора да вземат решения, които могат да имат сериозни последици за обществото като цяло. Той смята, че единственият начин да се постигне правилно управление е да се даде властта на мъдрите и опитните лидери.

Накрая, Платон смята, че демокрацията може да доведе до анархия и дори до тирания, като се случва, когато един демагог манипулира масите и използва техния гняв и невежество, за да получи властта. Такъв лидер може да злоупотреби с властта си и да превърне демокрацията в тирания, което е основен страх на Платон.

Демокрацията води до ТИРАНИЯ - точно това което виждаме днешно време по света. Тирани нарекли себе си демократи са узурпирали властта и я ползват в интерес на едно олигархично малцинство. Те налагат цензура - САЩ - в Туитър, Ютуп, уволниха топ-журналиста на ФоксНюз - Такар Карлсън.

Те наричат комунистите тирани, а са 100-пъти по-големи тирани от тях.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия