Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
EDM electronics:
Неговата свобода се изразява в овчедушието му на генетична основа - поколения наред ДНК-веригата му така се е оформяла. :)
Той не се чувствал свободен сравнено с българския диктатор-комунист, а сега се чувства доволен свободен от чуждестранния диктатор-колонизатор, който е узорпирал всички видове власти в страната и на конци ги управлява с подкупи и послушание - кадруване, спонсориране на партии с фондации, постоянни отчети в "посолството", постоянно някакви пратеници от митрополията идват по медиите да дават разяснения и твърдят, че нямало такова нещо. Как да няма, като точно тия на които дават нареждания го потвърдиха по медиите ни. :) Кукора каза: Аз не се отричам от думите си, че всичко съгласуваме с "посолството".
Ей това е свободата на един Горелкаджия с оловни обувки - беден кът църковна мишка /само с 3-коли, хората имат по 10 :)/, считащ се за демократ, щото избирал той от двете възможности, които му спуснали от "посолството".
Скоро ще го питам, като решат да пращат български войници в Украйна, дали това е демократичен български избор или не е пак от "посолството".
juliang:
--- Цитат на: ppipilica в Юни 06, 2023, 02:28:22 am ---... Примера с колата не е удачен, веднага щи кажа що, и аз искам нова кола ходих до представителството и ме зарадваха че трябва да чакам 9-12 месеца или да взема каквото има на склад, ама то пък не ми харесва.
--- Край на цитат ---
Има представителства на поне 50 марки само в София. Ако в едното няма - отиваш и гледаш някоя друга марка. Ако не си харесаш нито една... явно имаш някакви много специфични изисквания.
И забележи - има на склад. А преди и в склада нямаше нищичко. Да, може да не е точно това което търсиш, но нещо има. И то при глобалната анархия с доставките и липсата на чипове.
--- Цитат на: ppipilica в Юни 06, 2023, 02:28:22 am ---... Сигурно се чувстваш и свободен да си избереш една от задължителните ваксини...
--- Край на цитат ---
Нека да не преувеличаваме нещата... :)
--- Цитат на: ppipilica в Юни 06, 2023, 02:28:22 am ---Сигурно като много хора се чувстваш свободен да идеш на море в Гърция...
--- Край на цитат ---
Или в Турция, или в Египет, или в Италия, или на Бахамските острови ако пожелая.
--- Цитат на: ppipilica в Юни 06, 2023, 02:28:22 am ---... също си свободен в избора дали да ти бръкнат в носа или да ти вземат кръв за някъв тест.
--- Край на цитат ---
И това никога не е било задължително. Просто небръкването създаваше някои неудобства. Сори, беше епидемия. Сега пък има война. Отново има някои неудобства, но противно на опасенията (или мечтите... знам ли вече) на ЕДМ-а никого не мобилизират в задължителен порядък и не го пращат на фронта.
--- Цитат на: ppipilica в Юни 06, 2023, 02:28:22 am ---Да може би се чувстваш свободен в избора дали да купиш Турски или Гръцки домати на пазара, което се отнася за почти 90% от зарзавата в момента.
--- Край на цитат ---
Това също ми е било безкрайно чудно. Защо българските домати са 5 лева килото при условие че доходите в БГ са най-ниските в ЕС? Българина не може да произвежда тук евтини домати, но ходи да бачка на полето в Гърция и там успява да произведе евтини домати, които идват в България? Някой ще ми го обясни ли как става?
--- Цитат на: ppipilica в Юни 06, 2023, 02:28:22 am ---Некви други свободи позволили ли са ни колонизаторите в момента.
--- Край на цитат ---
Да. Много, които не знам защо не им обръщате внимание.
1. Няма жителство в паспорта.
2. Няма печат за месторабота.
3. Няма ИЗХОДНИ визи за никъде.
4. Можеш да си отвориш сметка в евро, в долари в швейцарски франкове в банката без някой да ти задава въпроси.
5. Има поне 50 български телевизионни програми и поне още 100 чуждестранни в телевизора ти.
6. Мога да отида до Мичурин и Мелник без да питам в полицията дали може.
7. Никой не ме пита дали баща ми е царски офицер или активен борец когато кандидатствам за работа. Не ми искат и характеристика от местната ОФ организация.
мога да продължавам много дълго, но не виждам смисъл.
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 06, 2023, 09:20:14 am ---.. считащ се за демократ, щото избирал той от двете възможности, които му спуснали от "посолството".
--- Край на цитат ---
Две е повече от едно, ще се съгласиш :)
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юни 06, 2023, 09:35:59 am ---Некви други свободи позволили ли са ни колонизаторите в момента?
Да. Много, които не знам защо не им обръщате внимание.
1. Няма жителство в паспорта.
2. Няма печат за месторабота.
3. Няма ИЗХОДНИ визи за никъде.
4. Можеш да си отвориш сметка в евро, в долари в швейцарски франкове в банката без някой да ти задава въпроси.
5. Има поне 50 български телевизионни програми и поне още 100 чуждестранни в телевизора ти.
6. Мога да отида до Мичурин и Мелник без да питам в полицията дали може.
7. Никой не ме пита дали баща ми е царски офицер или активен борец когато кандидатствам за работа. Не ми искат и характеристика от местната ОФ организация.
мога да продължавам много дълго, но не виждам смисъл.
Две е повече от едно, ще се съгласиш :)
--- Край на цитат ---
Знаех си, че на първо място най ще ти хареса 1. Няма жителство в паспорта. ;D
Наистина съжалявам и ти съчувствам, че преди да се възползваш от това "жителство" си расъл на едно не толкова приятно място. :D
Но човек не може да избира родителите си, държавата, мястото където да се роди и затова не са му виновни управляващите - не те са го нацедили така.
juliang:
Да ти кажа честно... понякога ми е жал че жителството отпадна. Писна ми някакви сливенски "индианци" да ходят по жълтите павета и да си изхвърлят боклуците. Надовлачиха някакви ръждиви жигули купени от скрапа, изпозарязаха ги по паркингите докато отиват "на мол-ъ" и софиянците няма къде да си паркираме колите.
Е с'я гледам паркинга пред блока - сливенски, врачански, бургаски коли... стоят със седмици, щот дошъл ми оня от село, няма пари да си кара колата, няма и навиците да кара в града и само заема паркомясто отпреде.
Но пък го приемам, щото с него отпаднаха и изходните визи, и немалка част от индианците директно се изнесоха да дрискат я у Германия, я у Англия...
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юни 06, 2023, 09:54:31 am ---Да ти кажа честно... понякога ми е жал че жителството отпадна. Писна ми някакви сливенски "индианци"
--- Край на цитат ---
Хаххахахаа.... ;D,
виждаш ли колко предвидливи и футуристично са мислили едно време комунистите, като са турили една културна, етническа, състоятелна, образователна и пр. бариера?
Нали уж според "демокрацията" всички сте равни пред закона, имало била свобода, равенство и братство. :D
"Индианец" е комунистическо понятие, означава нисш, непристоен, неравнопоставен, второ качество или човешко тяло с дух на животно. :D
Ти сам го каза: няма как хората да са еднакви и равни. И съм съгласен с теб.
Но като става въпрос за права, съвсем превратно се ползват те от демократи. Виждаме, че няма никаква разлика в това отношение от преди и сега. Дискриминация има и винаги ще я има. Нормален не иска комшията да му е примат, средата да му е от примати. Затова и на запад има частни квартали. Там има и частна полиция. Няма жителство. Ако имаш мангизи си купуваш жилище в частния квартал и плащаш за поддържането на частната инфраструктура - автобуси, градинки, полиция, шосета и т.н. Като нямаш пари си с кюпа с приматите "индианци" :D
Комунистите ви дадоха такава възможност и без пари. Защо тогава се възмущавате? - живейте си рамо до рамо с приматите от Сливен. :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия