Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (125/919) > >>

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Май 31, 2023, 07:55:06 pm ---Да ти разказвам ли как се произвеждаха киселите краставички по онвоа време, щото за разлика от теб аз съм бил на бригада в помощ на селското стопанство по това време. Да ти обяснявам ли как метяхме пода на цеха и връщахме падналите краставички на поточната линия? Да ти обяснявам ли колко често си миехме ръцете след посещение на тоалетната и преди да се върнем на конвейра? А как се миеха бурканите, или по-точна как не се миеха изобщо? Само изтупвахме хлебарките и мишите изпражения и ги пускаме на поточната линия...
Младежо, идея си нямаш каква мизерия беше тогава...
--- Край на цитат ---
Вие, софийските парвенюта сте били такива.
Аз също съм работил като ученик. И ние правихме буркани кисели краставички.
Такива извращения нямаше. Явно на шопите - да бачкате съвестно/нормално не ви е професия.
А бурканите за Германия (ГФР) си бяха класа от всякъде.
Сега:
1. Такива буркани у нас вече не правим. Внасяме, що сме гъзари.
2. Много наши консерви вече са химико-хранителна промишленост. Пример: кетчуп без домати + нишесте + химия.

--- Цитат на: juliang в Май 31, 2023, 07:55:06 pm ---За какво ти е имот, като няма с какво да го обзаведеш? Че се чакаше за прости плочки за баня с месеци и със записване. Какви плочки... тухли и цимент нямаше.
--- Край на цитат ---
Аве всичко се намираше! Е, не веднага когато ти е кеф, но хората що нещо си построиха, за самата държава да не говорим.
Пак се правиш на луд.

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Май 31, 2023, 08:14:42 pm ---Сега:
1. Такива буркани у нас вече не правим. Внасяме, що сме гъзари.
2. Много наши консерви вече са химико-хранителна промишленост. Пример: кетчуп без домати + нишесте + химия.
Аве всичко се намираше! Е, не веднага когато ти е кеф, но хората що нещо си построиха, за самата държава да не говорим.
Пак се правиш на луд.

--- Край на цитат ---

Това от твоите медицински факти ли са? Щот нали се сещаш с какво се занимавам, не е като да не съм влизал примерно във Филикон-Пловдив и в още няколко такива предприятия.
Да, не правим в такива големи обеми щото първо не изнсяме за безкрания съвеЦки пазар, от който получавахме най-конветируемите рубли, а се борим с конкуренцията на целия свят, но пък печелим истински пари. И второ... щото и сливенските цигани вече не искат да работят в консервните предприятия, или да копат краставици. И те се научиха да програмират процесори, да пишат програми, да си бъркат по... пъповете... и няма кой да бачка.

--- Цитат на: VITAN в Май 31, 2023, 08:14:42 pm ---Аве всичко се намираше! Е, не веднага когато ти е кеф, но хората що нещо си построиха, за самата държава да не говорим.
Пак се правиш на луд.

--- Край на цитат ---
Да, всички си имаха по един кашон под моста. Гордост за цялата фамилия...

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Май 31, 2023, 08:31:47 pm ---Да, всички си имаха по един кашон под моста. Гордост за цялата фамилия...
--- Край на цитат ---
Нали затова ни вкарахте в ЕС, нас - шугавите овце.
Брюксел дава на тия с кашоните палатки, пАнимайш!? Класс...

Brussels homeless people given tents to sleep
https://www.youtube.com/v/wpqSDLpdXU4
Брюкселските бездомници получиха палатки за спане

juliang:
Да, Витко, Брюксел ДАВА палатки. А преди 40 години палатката трябваше да си я изработиш. И няма "Не искам". Намираха ти работа, за да можеш да си позволиш да си я купиш.

P.S. Както казах - Гугъла ме подслушва яко. Веднага след като написах тоя пост ми предложи това видео:
https://www.youtube.com/v/L2vBIngvR6Q

Водещата не можа да сдържи смеха си четейки за безграничната загриженост на държавата към инвалидите, ветераните от бойните действия и т.н. ... :)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Май 31, 2023, 08:31:47 pm ---
Да, всички си имаха по един кашон под моста. Гордост за цялата фамилия...

--- Край на цитат ---
При тоя бонлюк дето е имало навремето - суджуци по терасите, нови коли Жигули са карали най-обикновените хора, това да разправяш, че нямало цимент при условие, че всички жилищни блокове и къщи са построени именно тогава -  целия сграден фонд, да не говорим и за селата, цялата пътна инфраструктура, за какви кашони говориш лъжец с лъжеца ти?

Ясно е, че си родом от село, вероятно прасето от кочината те е тормозило в детските ти години - грухтяло ти е сутрин рано, кал до уши и изпражнения, но не комунистите са те родили там, Господ така е преценил, затова си така недоволен от първата фаза на живота си. При теб явно личи произходния комплекс. Няма друг, който да набляга, че бил софиянец, ма как било на Витошка, кортовете в Борисовата градина, как той пращал катаджиите да му пишели призовка за явяване - нещо бай село се прави на Джон Траволта? Не можеш да избягаш от произхода си, разбери, колкото и де се прикриваш. Те и оловните обувки те преследват навсякъде, и те са част от дамазлъка.  :D

Посочи ми един хайдутин или партизанин от твоя селски край на потомствени номенклатурчици и овчедушници. Когато истинските българи са подготвяли Априлското въстание, ей такива от твоето котило са ги предали, защото им е било удобно под феса на османската империя. Същото е било и при фашисткото управление в България със същото котило. По същия начин днес същите със зъби и нокти се борите с българите, които искат да строшат колониалните окови на американския колонизатор и узурпатор.

Ще изгоним американците от България скоро време. Ще закрием посолството им. Явно от там се извършват тежки криминални престъпление в държавна измяна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия