Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
Номак:
Информация може да се предава с светлина,димелчо :)
h2motor:
juliang, изкаш ли да ти намеря описано в интернет от човек който пише на асеблер и занае как работи една файлова система и го е открил че всеки път се слагат индекси от машината ? Ти ползваш нещо което не знаеш как работи, но си сигурен че като се скриеш никой не може да те намери и скривалището ти ще бъде нов мак адрес :) Наивен си много.
juliang:
--- Цитат на: h2motor в Септември 01, 2024, 12:39:36 pm ---juliang, изкаш ли да ти намеря описано в интернет от човек който пише на асеблер и занае как работи една файлова система и го е открил че всеки път се слагат индекси от машината ? Ти ползваш нещо което не знаеш как работи, но си сигурен че като се скриеш никой не може да те намери и скривалището ти ще бъде нов мак адрес :) Наивен си много.
--- Край на цитат ---
Идея си нямаш за какво говориш.
1. Файловете се индексират само вътре в самия ти компютър - създава се указател кой файл как се казва, какво съдържа и къде се намира за да може системата да го намира по-бързо. Тази информация НЕ НАПУСКА компютъра ти и по никакъв начин не влияе на съдържанието на файла.
2. Ами ако съм на Линукс?
3. Дай ми видеото на "тоя човек де пише на асемблер" да се посмеем заедно. И не знам що си мислиш че аз не съм писал на асемблер?
4. Има хиляди начини човек да се скрие в Интернет.
Да, ако съм вече набелязан и са си поставили за цел да следят точно мен, и отделят немалко ресурси - това вече е проблем и вариантите са много по-малко и по-сложни. Но докато съм "господин никой" в Интернет съм абсолютно спокоен.
Пак ти повтарям - идея си нямаш какво говориш. Слушаш грешните канали и ги повтаряш, без да вникваш в същността. И с горенето на въглеводородите, и с компютрите.
epwpixieq-1:
@juliang
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Август 12, 2024, 08:35:18 pm ---Държавна администрация винаги е неефективна така е и колкото е по-голяма толкова е по-неефективна.
...
А това че Федералната Администрация на САЩ е по-ефективна от тази на определени дърави, отново трябва да се сравни за кое подразделение на администрацията се говори и какво точно администрира.
...
--- Край на цитат ---
Специално за вас, препращам към интервю на Тъкър Крарлсон, който беше "освободен" от Fox News, за дълбаене в така да се каже непозволено направление, с хирург (завършил Standford, един от най-престижните, ако не и най-престицния, медицински институти в САЩ) и нейния брат (завършил магистратура в Harvard ) и работил дълго в корпоративните лобски среди във Вашингтон (технически озаконен подкуп): https://www.youtube.com/watch?v=mUH4Co2wE-I
Надявам се да можете да разберете за какво се говори, поеже това интервю показва, как ефективно работи системата в САЩ конкретно в болесто-опазването (20% от GDP-то), макар че това се пренася в много други индустрии (понеже това е култура), и как много от това което обикновенно се разбира като "ефективност" всъщност е система за целенасочено надуване на разодите за "здраве" (и така нараства GDP-то) посредством, буквално, бавно отравяне на овценото население. Тази информация не е нова, има доста видеа по youtube които представят подобни данни, но това специално е доста добре синтезирано и според мен, при положение че имате отворено виждане, ще ви даде възможност да разберете нещо ново.
h2motor:
juliang, това че си писал на асемблер нищо не означава, означава само ако мошеш да напишеш операционна система на него и знаеш как работи. Ползваш нещо което не знаеш как работи, обаче знаеш как можеш да се скриеш. Този човек не е кой да е, той е написал първата операционна и той ти казва че не си анонимен и не може да извършиш нито едно престъпление и да не те открият....дори много лесно ще го направят. Този другия разглежда дали е направено и има ли я геолокацията, пише ли се всеки път..има я на ниво индексиране във файловата система. Има система която не индексира по този начит, но това не е линукс за който знаят че се контролира също. Но не можеш да го използваш също дори да намериш достъп до тази операционна система. Анонимно можеш само да дадеш на някой 5лв. Направено е така че много леко работи това да те открият и огромните количества информация не са проблем защо обработват много малка част от нея, буквално нищожна част.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия