Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
h2motor:
Като гледаш точно така става, ами не става и нещо друго има. Китай продава за долари, значи е васал на САЩ. Руснаците нали внасят китайски автомобили ? Откриват че е по добре сами да си ги правят - по евтини не са, и самите китайски фирми от тях търсят да им помогнат да оправят качеството си.
Михаил Кузмов:
Боже, какви умозаключения, та чак и от 1922 г.!Значи, запада залязва, изтока изгрява! И това повече от 100 години продължава! Ако продължи още 100, ко ш прайм? О да няма да ни има поне да видим! Е оти да се косим като че ми мине, възкликнал софиЕнеца?
EDM electronics:
Неблагодарник Кузмов,
правиш опит да кажеш нещо, иска ти се да си оригинален, но честно не ти се получава. Накрая излиза някаква тъпотия. :)
Не ти ли прави впечатление, не си ли си задавал въпроса, защо твоя Батко Джул преди е бил член на БКП и за капак е работил в ДС и после изведнъж обърнал посоката на 180 гр? :D
Ами това обяснява много неща за конкретната личност. :)
"Човек, който ежедневно употребява алкохол, често не е нито щастлив, нито здрав, а причините за редовната консумация обикновено са свързани с опити за справяне с вътрешни или външни проблеми, които само се усложняват с времето" - AI-цитат
Реших да попитам изкуствения интелект за неща, които знам, но с цел да получа обобщено публично мнение по въпроса, защото той е обучаван от човешкия опит и ето резултата: :)
Въпроси
Щастлив ли е човек, който ежедневно употребява алкохол?
Здрав ли е такъв човек?
Защо пие редовно алкохол, каква е най-вероятната причина?
Отговори
Здраве
Ежедневната консумация на алкохол може да има разрушителни последици за здравето:
Чернодробни заболявания: Алкохолът е основна причина за развитието на чернодробна цироза и мастен черен дроб.
Сърдечни проблеми: Редовната консумация може да увеличи риска от хипертония, сърдечна недостатъчност и инсулт.
Психично здраве: Алкохолът може да задълбочи симптомите на депресия и тревожност, което води до цикъл на самонараняване и злоупотреба.
Зависимост: Редовното пиене може да доведе до алкохолна зависимост, която изисква професионално лечение.
Причини за редовна употреба на алкохол
Има няколко вероятни причини, поради които човек може да пие редовно:
Самолечение: Много хора използват алкохола като начин за справяне със стреса, тревожността или депресията. Алкохолът временно намалява симптомите на тези състояния, но в дългосрочен план ги влошава.
Социален натиск: В някои култури или социални кръгове редовното пиене е норма, което кара индивидите да го възприемат като част от ежедневието си.
Навик: С времето ежедневната консумация на алкохол може да се превърне в навик, който е трудно да бъде прекъснат.
Щастие
Докато някои хора може да чувстват краткотрайно удоволствие или облекчение от пиенето, дългосрочните последици често включват чувство на вина, срам и неудовлетвореност, което може да доведе до влошаване на цялостното им психическо състояние и щастие.
В обобщение, човек, който ежедневно употребява алкохол, често не е нито щастлив, нито здрав, а причините за редовната консумация обикновено са свързани с опити за справяне с вътрешни или външни проблеми, които само се усложняват с времето.
VITAN:
Понеже заради елементи някои заключиха темата:
Това трябва да ни радва... (само 2-ма не ги радваше), поствам тук.
Путин възроди проекта СССР, само, че в много по-голям мащаб! Обяснено тук:
https://www.youtube.com/v/FQbNBaLUCoA
«Мы примем нормальных людей!» – Путин позвал в Россию тех, у кого здоровые ценности
П.п. Не е новина, просто трактовката е нова...
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Август 22, 2024, 08:40:17 am ---... защо твоя Батко Джул преди е бил член на БКП...
--- Край на цитат ---
Не е вярно.
--- Цитат на: EDM electronics в Август 22, 2024, 08:40:17 am ---Човек, който ежедневно употребява алкохол...
--- Край на цитат ---
Не се отнася за мен.
--- Цитат на: EDM electronics в Август 22, 2024, 08:40:17 am ---Ежедневната консумация на алкохол може да има разрушителни последици за здравето:
--- Край на цитат ---
Зависи от количеството алкохол което поемаш. Може да няма никакви последици, а може да има и положителни такива. 50 грама алкохол могат да заместят немалко от хапчетата, които много хора гълтат по повод и без, като при това алкохола е с много по-малко вредни последици от примерно обикновения аспирин.
--- Цитат на: EDM electronics в Август 22, 2024, 08:40:17 am ---Отговори
Здраве
Ежедневната консумация на алкохол може да има разрушителни последици за здравето:
Чернодробни заболявания: Алкохолът е основна причина за развитието на чернодробна цироза и мастен черен дроб.
Сърдечни проблеми: Редовната консумация може да увеличи риска от хипертония, сърдечна недостатъчност и инсулт.
Психично здраве: Алкохолът може да задълбочи симптомите на депресия и тревожност, което води до цикъл на самонараняване и злоупотреба.
Зависимост: Редовното пиене може да доведе до алкохолна зависимост, която изисква професионално лечение.
--- Край на цитат ---
И тая лекция ми я изнася човек, де не пие... аман от теоретици (народа на такива хора казва "дървени философи").
--- Цитат на: EDM electronics в Август 22, 2024, 08:40:17 am ---... Много хора използват алкохола като начин за справяне със стреса, тревожността или депресията. Алкохолът временно намалява симптомите на тези състояния, но в дългосрочен план ги влошава.
--- Край на цитат ---
Точно както другите лекарства за такива състояния.
--- Цитат на: EDM electronics в Август 22, 2024, 08:40:17 am ---... Докато някои хора може да чувстват краткотрайно удоволствие или облекчение от пиенето, дългосрочните последици често включват чувство на вина, срам и неудовлетвореност, което може да доведе до влошаване на цялостното им психическо състояние и щастие.
--- Край на цитат ---
Чувството за неудовлетвореност може да присъства и без редовната употреба на алкохол и ти си идеалния пример за това :)
--- Цитат на: EDM electronics в Август 22, 2024, 08:40:17 am ---В обобщение, човек, който ежедневно употребява алкохол, често не е нито щастлив, нито здрав, а причините за редовната консумация обикновено са свързани с опити за справяне с вътрешни или външни проблеми, които само се усложняват с времето.
--- Край на цитат ---
Ти си идеалния пример за това, че алкохола не винаги е причината за изброените симптоми... :)
И тъй като аз очевадно имам повече контакти с хора които употебяват алкохол, мога да кажа че имам по-реален поглед върху поведението на такива индивиди. Бих споделил, че симптомите при хора, злоупотребяващи с тази субстанция включват ежедневно повтаряне на едни и същи случки и истории пред една и съща компания на масата - просто защото пиянката не си спомня че я е разказвал. Историите обикновено са скучни за слушателите, но за пиянката по известни само на него причини са изключително важни за споделяне. А често това се случва и заради това, че пиянката няма социален живот, той е изолиран от обществото и просто няма какво да споделя със събутилниците си, затова всяка вечер разказва едно и също...
Другия симптом е "синдрома на Батман" - аз съм великия и непобедимия, вие всички сте кал под ноктите ми. Не вижда че се е опикал в гащите, но обяснява на другите как вратовръзката им не е вързана правилно.
И съвсем правилно отбелязваш, че тези симптоми с времето само се задълбочават. Мисля че няма смисъл да обяснявам на аудиторията у кого се наблюдава това равноускорително движение като на коня към рЯката... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия