Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (819/919) > >>

EDM electronics:
Только посмотрите  :D : https://www.tiktok.com/@svetlana..sokova/video/7404968847796718866

Вижте как украинските военни рекламират евроатлантическите ценности на фона на войната.  :)
Лошо ли им беше, когато си бяха част от Русия?
Матушка Русия им даде всичко: суровини, любов, икономика - всички предприятия са руски, направи ги съдружници във всеки техен бизнес и накрая те избраха ей това горното на клипа.  :)

Заради еднополовата любов ли се води тази война брат с брата?

Признавам! ;)
Американците са №1 във всякаква пропаганда. малко хора могат да й устоят, те могат да убедят почти всеки, че черното е бяло, че брат ти не е твой брат, а твоя враг, да ти крадат златото, не ти доброволно да им го даваш само за да слушаш по колониалните медии мантрата за демокрацията - най-колоритната съвременна лъжа.  :)

Знаете ли какво е казал Рокфелер, когато през 1968 г. посещава СССР?
- Не ми говорете за тривиални неща - комунизъм, демокрация...
Първото е диктатура на пролетариата, второто е диктатура на олигархата! ;)  :)

За житейската си практика съм се убедил в следното с примера Украйна:
"Няма ненаказано добро"
Не съм имал случай в живота си, да помогна на някого безвъзмездно, от човещина и той да е бил не само елементарно благодарен - просто да кимне с глава и да каже едно благодаря, а дори се прави, че не ме познава, сърди се, сякаш си му направил нещо лошо, сякаш си му взел портфейла с центовете.  ;)

Сега видя ли, че някой се нуждае от помощ, ако се дави примерно - ще му помогна да се доудави, ако не ли да му натисна направо главата да нагълта вода и да се удави час по-скоро  :D, щото знам, че ако го спася няма дори едно благодаря да ми каже.  :D

По повод последното ще ви дам жив пример от оня ден! - в следващ пост  :D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Август 21, 2024, 08:50:45 am ---За житейската си практика съм се убедил в следното...

--- Край на цитат ---
Малка ти е практиката, момченце. Навърти още 20-тина годинки, преди да почваш да даваш генерални заключения.

--- Цитат на: EDM electronics в Август 21, 2024, 08:50:45 am ---Сега видя ли, че някой се нуждае от помощ, ако се дави примерно - ще му помогна да се доудави, ако не ли да му натисна направо главата да нагълта вода и да се удави час по-скоро  :D ...

--- Край на цитат ---

В това едва ли някой се е съмнявал и преди да го заявиш открито. Хората с достатъчно житейска практика са разбрали отдавна що за човек си.

EDM electronics:
Първи пример:
Оня ден в Гърция един грък започнал да се дави в морето.
Хората /основно гърци/ гледали отстрани и никой не се опитвал да го спаси, гледали сеир, как потъва.
Българин, който живее в чужбина също бил там, първо се двоумял, но после взел бързо решение и скочил във водата. Извадил давещия се - бил почти в безсъзнание. Направил му масаж дишане, 2-3 шамара и удавника бързо дошъл на себе си. Осъзнавал всичко, което се случвало.

Удавника станал отърсил се, бил груб, нито благодарил, нито направил какъвто и да било опит най-малкото да се запознае със спасителя си, да го почерпи един бонбон за 1-2 копейки. Не, изроптал и си тръгнал. Спасителя се оказал лош човек.  :)

Втори пример:
Преди 5 г. при риболов закачих много голяма риба над 70-80 кг. в язовир.
Бях неподготвен и спестявайки подробности рибата ме обърна с лодката. Около мен беше пълно с колеги - риболовци. Никой не ме попита имам ли нужда от помощ, бях се оплел във въжетата на въдиците. Гледаха сеир. Нито се бях уплашил, нито съм неподготвен за подобни ситуации, а и си знам възможностите. Подпрях си главата на лодката и продължих под вода борбата с рибата. Тя обаче започна да ме дърпа към дъното и тогава пуснах въдицата. Направих си изводите - никой не го интересува, че имаш проблем и не иска да помогне. Това не стига:
Докато се оправях, разплитах, режех с ножа и спасявах останалото, защото почти всичко потъна, се появи един с една бърза лодка, беше с една мацка и се насочи към двата ми чадъра, които още не бяха потънали. Аз си помислих, че ми помага, но уви. Взе единия, другия потъна преди да го докопа и с мръсна газ си тръгна - той ме измародерства, а чадъра струваше 20 лв. от Джъмбо - един боклук беше общо взето.  :)

Изводи: ...........  :)

Ksurnev:
EDM, Жужи е като Чукчата, той е писател, не е читател.

EDM electronics:

--- Цитат на: Ksurnev в Август 21, 2024, 11:24:13 am ---EDM, Жужи е като Чукчата, той е писател, не е читател.

--- Край на цитат ---

Кой е тоя Жужи  :), не го познавам. Много евроатлантически ми звучи това Жужи  :D. Това ли е той или бъркам:  :D

https://www.tiktok.com/@chist.jivot/video/7404881035873291553

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия