Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
EDM electronics:
--- Цитат на: h2motor в Юли 17, 2024, 01:39:42 pm ---Защото тези които работят си намират такава работа с която едно жилище не могат да си изплатят за по малко от един живот, плащат им едва, едва...
--- Край на цитат ---
Той е от тези, които дори едно жилище не е успял да придобие през живота си на свобода, демокрация и просперитет. :)
Толкова са наивни разсъжданията му, че е изостанал в ментално отношение поне 40 г. от физическата си възраст.
През соца не е имало семейство без оглед на образованието, етноса и т.н., което да не е успяло да придобие поне едно жилище, вила и къща на село.
Ма нямало западни коли и то какви коли? - стари таралясници. Ма нямало банани и кока-кола! - а яж сега ГМО-банани и пий отровната кола. :D Той така и не успя да си купи нова кола, както хората са си купували през соца. дори свинарите са си купували нови Лади. ;)
Вика сега хората били по-богати. Ами тези дето нищо не са направили и са получили всичко по наследство, като него - така ще викат. :) Много лесно е да кажеш: аз имам; когато баща ти ти е харизал всичко дето имаш, дори гащите на гъза. :)
За отглеждането на деца пък да не говорим. Масово семействата имат по 1 дете и така само за 1 поколение населението ни стана наполовина. ако живота беше по-хубав и по-богат от преди, няма причина това да се случи. Но той винаги говори напук.
Баща му - комуниста, щот бил беден, го отгледал, изучил и му харизал къща, да има къде да живее, иначе го виждах на палатка в някой американски щат - свободен бомж. :D
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2024, 02:17:25 pm ---... През соца не е имало семейство без оглед на образованието, етноса и т.н., което да не е успяло да придобие поне едно жилище, вила и къща на село.
--- Край на цитат ---
Ти верно не си добре...
Колко от семействата са живели НА СЕЛО по онова време? Дали ще си купят втора къща на село, като са били селяни? Къде ще си купи вила байчото де кара трактора в село Долно Уйно? В Горно Уйно ли?
В градовете - колко народ живееха по 2, че и 3 поколения в една панелка? Не знаеш, няма и откъде да узнаеш, щото живота който помниш е бил изцяло след соц-а.
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2024, 02:17:25 pm ---Ма нямало западни коли и то какви коли? - стари таралясници. Ма нямало банани и кока-кола! - а яж сега ГМО-банани и пий отровната кола. :D Той така и не успя да си купи нова кола, както хората са си купували през соца. дори свинарите са си купували нови Лади. ;)
--- Край на цитат ---
Твойта щот ти лично си я изкарал от магазина с найлоните... Дори не си я купил - наследил си я... и ми държи сметка на мен, де си сменям колите според настроението... :)
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2024, 02:17:25 pm ---Вика сега хората били по-богати. Ами тези дето нищо не са направили и са получили всичко по наследство, като него - така ще викат.
--- Край на цитат ---
А тия де са разпродали дядовите ниви де са получили пак по наслество, и то само щото ненавистните капиталисти направиха реституция - те как викат?
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2024, 02:17:25 pm ---За отглеждането на деца пък да не говорим. Масово семействата имат по 1 дете и така само за 1 поколение населението ни стана наполовина. ако живота беше по-хубав и по-богат от преди, няма причина това да се случи. Но той винаги говори напук.
--- Край на цитат ---
Земи направи едно чаве, после дръж сметка на другите. Ма то и за чаве се иска първо да намериш жена, де да може да те трае... което при теб си е проблем...
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 17, 2024, 10:32:37 am ---... безкрайността която го очаква в неолибералната действителност е 100 гр. + околна работна температура на свобода, никой не го кара да е там, той сам си е избрал съдбата на мъченик.
--- Край на цитат ---
Много ти поздрави от Бяло море. Това, което щеше да видиш през крив макарон, ако не бяхме разкарали ватенките и ушанките от България. Бедничко, мизерничко... не съм на първа линия, представш ли си:
Долу на паркинга третата кола е едно Пежо кабрио... опитах се карам до Гърция без таван, ама не си е работа. Некъде къде Благоевград дигнах тавана, натискнах копченцето на таблото и в купето стана хладничко... А ти си обикаляй из циганските маали на Сливен с Жигулата задушен в собствен сос... :)
h2motor:
EDM electronics. не говоря за него, за тези които работят в чужбина и вземат по 2000 евро, паунда на месец говоря. Според стандарта там могат да купят жилище на изплащане, но ще го изплатят след 30 години и той живота е минал. Деца нямат, има семейства много. Разбираш ли защо се топим, скапана кола на старо всеки може да купи, те и не са и колите от 2000 - та година та да става да я позваш стара и нямат цени.
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юли 17, 2024, 09:23:59 pm ---Колко от семействата са живели НА СЕЛО по онова време? Дали ще си купят втора къща на село, като са били селяни?
--- Край на цитат ---
Масово населението е било селско, селата са били пълни с хора, училища, детски градини, ТКЗС-та и промишлени цехове към ТКЗС-тата. Примерно в едно село знам имаше цех в селскостопанския двор - произвеждаха двигатели на Fanuc.
Масово хората имаха по няколко къщи - по една собствена и няколко наследствени.
Лъжец си ти.
--- Цитат на: juliang в Юли 17, 2024, 09:23:59 pm ---В градовете - колко народ живееха по 2, че и 3 поколения в една панелка?
--- Край на цитат ---
Лъжец!
Панелките почват да се строят някъде след 80-те при урбанизацията на Тодор Живков.
Понеже в соца е имало индустриална революция и са трябвали работници от селата, панелните квартали са построени именно заради тях и така селяните - КАТО ТЕБЕ :) са можели да си купят хем панелка в града, хем имат и имот на село. Били са милионери по днешните стандарти. :)
--- Цитат на: juliang в Юли 17, 2024, 09:23:59 pm ---Много ти поздрави от Бяло море. Това, което щеше да видиш през крив макарон, ако не бяхме разкарали ватенките и ушанките от България. Бедничко, мизерничко... не съм на първа линия, представш ли си:
--- Край на цитат ---
Отишъл бай село на море с катуна, със старата боклучава кола, а на задната седалка турил касетка домати :), да не се охарчи там, да му излезе тънка лайсна. Нормални хора, като мен ходят по таверните. Последния път /преди 10-тина дни/ оставих 150 евро за вечеря. :D Ти си мъкни доматите и се пъчи със софийския си номер, да си мислиш, че си олигарх. Като изядеш доматите от касетката на Бяло море в стаята, без никой да те вижда ;), те чака ТЕЦ-а и нажежените котли в юлските жари. :D
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 18, 2024, 09:10:51 am ---Масово населението е било селско, селата са били пълни с хора, училища, детски градини, ТКЗС-та и промишлени цехове към ТКЗС-тата. Примерно в едно село знам имаше цех в селскостопанския двор - произвеждаха двигатели на Fanuc.
Масово хората имаха по няколко къщи - по една собствена и няколко наследствени.
Лъжец си ти.
--- Край на цитат ---
Кефи ме като се омотваш все повече в глупостите които говориш. Оставяме настрани това че всичко което говориш са преразкази, щот си прекалено млад за да си ги видял тия неща.
Естествено че хората на село ще имат къща на село. Щот там живеят. А не са можели да отидат в града, щото любимата ти партия беше измислила прекрасното жителство. Раждаш се на село и си оставаш на село цял живот, освен ако не докажеш че си наистина изключителен, или не си сугласен да се блъскаш като роб в пещите на Кремиковци или като водач в градския транспорт. Партията се грижеше селяните да си останат селяни.
В цеха на ТКЗС-то са произвеждали двигатели на Фанук точно толкоз, колкото AQ Electric произвеждат помпи на Грундфос или Мерцедес Г класа... Щот нали... там заваряват и грундират гриловете пред радиатора на Г класите... Не им поверяват самото боядисване, ма един грунд им дават да пръскат. И боядисват в черно корпуса на помпите на Грундфос... А, да... правят и едни огромни жълти калници за някаква фадроми ли, багери ли... не знам чии - май на Коматсу...
Та така... селянина да има втора и трета къща на село е доста глупаво занимание, щото тая къща иска грижа, а на човека на село не му остава време от гледане на кокошчици, прасенца и подобни. А и да отидеш на почивка от Долно в Горно Уйно... не виждам голяма разлика :)
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 18, 2024, 09:10:51 am ---Лъжец!
Панелките почват да се строят някъде след 80-те при урбанизацията на Тодор Живков.
Понеже в соца е имало индустриална революция и са трябвали работници от селата, панелните квартали са построени именно заради тях и така селяните - КАТО ТЕБЕ :) са можели да си купят хем панелка в града, хем имат и имот на село. Били са милионери по днешните стандарти. :)
--- Край на цитат ---
Казвам ти че приказваш неща де си чул от някой в сладкарницата (щях да кажа "в кръчмата" ма теб оттам ще те изгонят за неактивност :) )... Забрави ли че аз самия живея в панелка? Мислиш ли че не знам кога е построена? Да та светна - 1963-та година.
Не бих казал че си лъжец, просто си кух кат лейка и вярваш на приказките на разни лъжци като Пасков примерно...
Мисля че панелка в Сливен и къща у некое зачукано село в момента струват далеч под милион. Ако се напъна за 2-3 години мисля че мога да събера толкоз пари, че да си ги купя.
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 18, 2024, 09:10:51 am ---Отишъл бай село на море с катуна, със старата боклучава кола, а на задната седалка турил касетка домати :), да не се охарчи там, да му излезе тънка лайсна. Нормални хора, като мен ходят по таверните. Последния път /преди 10-тина дни/ оставих 150 евро за вечеря. :D Ти си мъкни доматите и се пъчи със софийския си номер, да си мислиш, че си олигарх. Като изядеш доматите от касетката на Бяло море в стаята, без никой да те вижда ;), те чака ТЕЦ-а и нажежените котли в юлските жари. :D
--- Край на цитат ---
На задната седалка стои сак с дрехи и чадъра за плажа. Тази кола при свален таван няма багажник. К'ви касетки с домати те гонят не ми е ясно - това да не ти е жигула? :)
И таверни има, и биричка в хладилника има за като се прибера от плажа...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия