Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
Ksurnev:
Так точно, дорогой.
Ама гледай клипа, ако не си го гледал.
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Май 14, 2024, 09:13:23 am ---Дори оная рунтава баба, дето я оплаква, че задължи и мен, да съм в траур - Елизабет, е император и от нея зависеше, кой ще става президент, кой парламентьор, какъв ще е резултата на изборите.
Да лъжеш, да лъжеш, кой да лъжеш? - себе си най-много да излъжеш.... :D
--- Край на цитат ---
От нея зависеше точно толкова, колкото от германския или българския президент. Демек почти нищо. Чисто церемониална функция.
И джуджето има 2 мандата от 2000 до 2008, след това "разпуска" 4 години като министър-председател, докато пиянката Медведев е президент, през 2012 си сменят столовете отново. От 2012 до 2024 са 12 години, плюс още 8... не му стигат 20, че си спретна промени в конституцията и още едни избори за още 6 години...
П.С. https://offnews.bg/sviat/arestuvan-e-general-kuznetcov-kadrovikat-na-ruskoto-ministerstvo-na-822968.html
--- Цитат ---Задържан е генерал-лейтенант Юрий Кузнецов, началник на Главното управление за кадрите към руското министерство на отбраната.
Кузнецов е арестуван по обвинение във взимане на рушвети. Главното военно следствено управление води разследване по случая.
Работното място на Кузнецов и домът му са претърсени. По време на обиските са намерени и иззети над 100 млн. рубли, златни монети, колекционерски часовници и луксозни предмети.
От 2010 г. до 2023 г. Кузнецов беше началник на 8-о управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили. Този орган се занимава със службите за защита на държавната тайна в рамките на Министерството на отбраната, отговаря за криптирането и военната цензура.
През май 2023 г. Кузнецов е назначен за началник на Главното управление за кадрите към руското министерство на отбраната.
--- Край на цитат ---
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Май 14, 2024, 12:53:34 pm ---От нея зависеше точно толкова, колкото от германския или българския президент. Демек почти нищо. Чисто церемониална функция.
И джуджето има 2 мандата от 2000 до 2008, след това "разпуска" 4 години като министър-председател, докато пиянката Медведев е президент, през 2012 си сменят столовете отново. От 2012 до 2024 са 12 години, плюс още 8... не му стигат 20, че си спретна промени в конституцията и още едни избори за още 6 години...
П.С. https://offnews.bg/sviat/arestuvan-e-general-kuznetcov-kadrovikat-na-ruskoto-ministerstvo-na-822968.html
--- Край на цитат ---
Разбира се, че от Меркел нищо не е зависело, както и от който и да е президент или министър от европейска държава. Колко пъти съм ти казвал, че демокрацията е една бутафория и всъщност има колониално авторитарно управление от САЩ.
Дори оня ден научих едно по-точно определение за "демокрация" - "Кинтокрация" :D - термин на писателя Добри Божилов.
Демокрацията е управление чрез корупция, на интересите на задкулисните властимащи - богати хора, не бедни. Дори в зародиша на понятието "демокрация" в гръцките полиси, на майдата са гласували само богатите аристократи, не жени, не бедни, не роби.
Само такива като тебе, каубоеца чуждопоклонник Кузмов и Будиста от ВЕЦ-а - под общото определение "наивници", си представяте "демокрацията" в идеализирания образ, както си си представял "комунизма" в буквален смисъл, когато си бил комсомолски секретар, партиен член на БКП и служител на ДС. :D
Медведев е пиянка, колкото тебе, защото и ти си пиянка. Но Медведев не е инвалид - значи е по-умна пиянка, по-малко го е увредил алкохола и цигарите. :) И Медведев е някой - ти никой! Той е бил президент, ти мандраджия. :) Седнал на Мадведев да се подиграва....
В САЩ смяната на президенти е същата работа. Всеки един защитава интереса на тия, които са го турили там - едни и същи олигарси и банкери.
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Май 14, 2024, 02:02:30 pm ---Разбира се, че от Меркел нищо не е зависело, както и от който и да е президент или министър от европейска държава. Колко пъти съм ти казвал, че демокрацията е една бутафория и всъщност има колониално авторитарно управление от САЩ.
--- Край на цитат ---
Ставаше въпрос за английската кралица, ма кой ти чете какво пишат другите :)
Демокрацията доста си прилича с развития соц (добре че не се доразви до комунизъм). Една и съща бутафория, просто в различна опаковка. Едното управление е от САЩ, другото - от Масква.
Малката разлика е че никой вече не ме кара насила да тичам по площада с червено знаме и да скандирам "КПСС - БКП - дружба навеки".
--- Цитат на: EDM electronics в Май 14, 2024, 02:02:30 pm ---Дори оня ден научих едно по-точно определение за "демокрация" - "Кинтокрация" :D - термин на писателя Добри Божилов.
--- Край на цитат ---
Поне има кинти, щот преди 40 години и това нямаше.
--- Цитат на: EDM electronics в Май 14, 2024, 02:02:30 pm ---Само такива като тебе, каубоеца чуждопоклонник Кузмов и Будиста от ВЕЦ-а - под общото определение "наивници", си представяте "демокрацията" в идеализирания образ, както си си представял "комунизма" в буквален смисъл, когато си бил комсомолски секретар, партиен член на БКП и служител на ДС. :D
--- Край на цитат ---
Никаква идеализация не си представям. Броя си колите - на баща ми преди и моите сега. Математиката сочи, че сега е по-добре.
--- Цитат на: EDM electronics в Май 14, 2024, 02:02:30 pm ---Медведев е пиянка, колкото тебе, защото и ти си пиянка. Но Медведев не е инвалид - значи е по-умна пиянка, по-малко го е увредил алкохола и цигарите.
--- Край на цитат ---
Това че ти си въобразяваш някакви неща вече всчки го разбрахме. Инвалидността ми няма нищо общо с алкохола и цигарите. И не се излагам по международни срещи:
--- Цитат на: EDM electronics в Май 14, 2024, 02:02:30 pm ---В САЩ смяната на президенти е същата работа. Всеки един защитава интереса на тия, които са го турили там - едни и същи олигарси и банкери.
--- Край на цитат ---
Е чии интереси очакваш да защитава президента? На мексиканските незаконни мигранти ли? Защитава интереса на парите, защото парите създават работни места, тези работни места създават продукция.
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Май 14, 2024, 02:13:02 pm --- 1. Демокрацията доста си прилича с развития соц (добре че не се доразви до комунизъм). Една и съща бутафория, просто в различна опаковка. Едното управление е от САЩ, другото - от Масква.
2. Малката разлика е че никой вече не ме кара насила да тичам по площада с червено знаме и да скандирам "КПСС - БКП - дружба навеки".
3. Поне има кинти, щот преди 40 години и това нямаше.
4. Никаква идеализация не си представям. Броя си колите - на баща ми преди и моите сега. Математиката сочи, че сега е по-добре.
--- Край на цитат ---
1. Тук те поздравявам. Мога да кажа, че има напредък общуването ти с мен. :D
Може някога да стане човек от тебе. :)
2. Не е вярно. Преди си ходил на площада, да скандираш за стойностни неща - деня на труда, освобождението да не носиш чалма и т.н., днес си длъжен да гледаш Евровизия и как изроди - НЕбинарни неолиберални отрепки :D ти представят представлението си - изходящо от гъза им, за да възпитеваш така ти децата и внуците си, за да може цялото общество да взема пример.
Аз не искам да ги гледам тия уроди от запада, не искам с умиление да разказват за тях по централните новини, но съм принуден да гледам това извращение на неолиберализма и демокрацията.
3. Кинти има на върба в сряда. Има по-развит научнотехнически прогрес, което прави стоките по-евтини, има и Китай, който произвежда евтино, затова тия кинти ти стигат, да си купиш съвременни играчки. Ако нещата бяха както преди, щеше да си пълен бедняк - не по-богат от соца в материален смисъл.
4. Броиш коли, които не са никаква ценност днешно време. Застани пред огледалото, у вас и си задай въпроса: Това огледало аз ли го купих, апартамента в който живея аз ли го купих, или е на баща ми, който ми го купи през соца?
Тогава ще разбереш, колко кинти си имал и какво си постигнал в този живот. Да не се окаже, че си изпил и малкото кинти, които си имал.
Колите не са мерило за стандарт.
това, че днес можеш да си купиш ОЛЕД телевизор, не означава по-висок стандарт, а развитие на технологиите.
А иначе гледай отсега нататък, когато запада се лиши от руските евтини суровини, какви кинти ще имат и когато света се отърси от долара. Защото САЩ са богати, не щото има демокрация, а защото чрез бутафорните им хартийки обменят стоки и услуги от цял свят. Те дори могат нищо да не работят и да не произвеждат и да са богати, само да има кой да им търси доларите. Но вижда му се края на това по палатковите лагери и клошарите. нищо добро не я чака твоята бутафорна "демокрация".
Ти си една бедна НЕцърковна мишка, но не го осъзнаваш. :) Нека ти кажа истината фучити. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия