Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (364/919) > >>

miromad:

--- Цитат на: juliang в Октомври 15, 2023, 06:34:04 pm ---Е какво нередно има в това? И каква е алтернативата?

--- Край на цитат ---

Какво нередно има в това демокрацията да е прикрит тоталитаризъм?!?!? Че нали всички тези отявлени демократи се бореха за демокрация, пък то какво стана?! Нали днешният начин на управление трябваше да е алтернатива на предишния?! Явно всичко е една голяма лъжа и бутафория! Тогава ще е по-добре да ни управлява само един човек, отколкото цяла пасмина от крадци и лъжци!
Алтернативата е отново властта да отиде в ръцете на народа, където ѝ е мястото! А по какъв начин ще стане това - може да го избистрим, стига да се върне властта в народа.

juliang:

--- Цитат на: miromad в Октомври 16, 2023, 12:05:03 am ---Алтернативата е отново властта да отиде в ръцете на народа, където ѝ е мястото! А по какъв начин ще стане това - може да го избистрим, стига да се върне властта в народа.

--- Край на цитат ---
Властта НИКОГА не е била в ръцете на народа. Преди 100 години е била в ръцете на царя. След това съвсем формално беше в ръцете на една шайка, наречена Политбюро на ЦК на БКП, в която десетилетия влизаха едни и същи хора, а начело беше един човек. На практика и те не решаваха почти нищо, освен оперативни задачи - стратегията ни се спускаше от Изток - вие ще правите мотокари, вие няма да правите автомобили, ще изнасяте за тия, няма да изнасяте за ония и т.н.
Сега поне има някаква привидност за ротация във властта. Едни идват, други си отиват, спорят, бият се, плюят се. Днес един е "вор в законе", утре е беглец в Дубай или в ЮАР... Днес правим "Южен поток" и подаряваме кученце на Путин, утре не искаме да имаме нищо общо с него и национализираме Лукойл-а... Едните мразят в червата си САЩ и ги наричат "окупатори", други ги харесват. Едните искат да съборят паметника на съветската армия, другите го бранят като Шипка...
И всичко това е защото някаква част от "народа" е пожелала това да стане.
Няма начин 100% или дори 90% от народа да е на едно мнение и да иска едно и също нещо. Да, всички искат нещо абстрактно - мир, справедливост, по-големи заплати, но това което искат е малко като религията - невъзможно, нереално.

VITAN:
Това, което описа е поради факта, че са останали хора с български чипове.
Ако сите станат англосаксонски, никакви противоречия няма да има!
Всички ще искат само едно:
Вкусно жрать и сладко спать

Вкратце проблема на либерасти, сороспии и ибрикчии е те това:

https://www.youtube.com/v/lUjwU-yVK1g

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Октомври 15, 2023, 10:18:17 pm ---Народа има една поговорка в която се казваше нещо за власт и сеир... :)

--- Край на цитат ---

Ти 2-пъти да имигрираш в София, ще си останеш пак същия селски цървул. Затова и носиш оловни обувки, а не костюм. Затова те впечатляват разни пошли списанийца и т.н., защото не можеш да избягаш от природата си.

Сульо в продължение на 6 м нарушаваше т.2 от правилата на форума. Аз бях достатъчно добър и съжалителен /което е моя слабост/, да не го санкционирам веднага, като германски полицай. Дадох му достатъчно време да се коригира, без да се стига до лишаване от права. Той обаче няма способността да разбира свойството и значението на постъпките си - видно има нужда от специализирана медицинска помощ. Тук не е психиатрия, а аз не съм лекар.

Ти пък редовно нарушаваш т. 18 от Правилата на форума, сега включително.
Сам си бил началник на форум и знаеш докъде си я докарал. Аз какво да направя, че не са те одобрили за модератор тук? То и не дай Боже, щото тогава един от двама ни ще се наложи да си тръгне завинаги. Ти не си си загубил властта на форума си, а тя тебе е загубила. Тя няма нужда от тебе. Знам, че си искал да си модератор, аз не съм искал за разлика от теб. Не са ми присъщи доброволческите обществени дейности, те не ми носят никакъв дивидент от каквото и да било естество.

По чисто идеологически причини, няма да дам възможност на такива като теб, да превърнат форума в неолиберална и колониална зараза, също като националните медии.

Номак:
Има клип в тик ток как жени и деца палестинци стоят мирно пред израелтяните които са с пълно бойно,войниците просто изкараха оръжията и започнаха да стрелят по мирните граждани....това е геноцид !!тъжно е!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия