Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Това трябва да ни плаши "епизод 2"
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Август 10, 2023, 12:03:02 pm ---1. А и соца не си отиде през 1989 година. След това два пъти успя да ни доведе до хиперинфлация и фалити. Надявам се сега окончателно и безвъзвратно да е заминал на бунището на историята.
2. А и другото ми е по-интересно - ти, де не си бил дори и в стадий на идееен проект по времето когИ соца се сгромоляса - ти па как се извъди такъв експерт по въпроса? Кога успя да видиш всичките му прекрасни страни? :)
--- Край на цитат ---
Соца си отиде с преврата на представители от ДС, които в преговори с хора от ЦРУ им бе обещано да вземат властта в България, т.к. тогава е нямало реална опозиция. Само 5-6 дисидента, като вицепризедента Кавалджиев и оная жалка същност Желю Желев.
Не само електрониката не разбираш, защото никога не си се занимавал :) /личи ти от 100 км/, но и от политика. САМО от бира разбираш, жива бира купена от пъпа на София. ;D
Не можеш и не умееш да чешеш пъпа. :D
Хиперинфлацията в България не беше предизвикана от тогава управляващата БСП, която е проамериканска партая, а от самия колонизатор САЩ по много прост начин и поради следната причина:
Тогавашния премиер на БСП - Жан Виденов /един изключително честен човек/, се противопостави на колониалния началник, не изпълни редица заповеди, защото защитаваше не техния интерес, а българския и тогава диктатора САЩ реши да направи показно, как се сваля непослушния премиер в колонията на САЩ.
Просто направи умишлен дефицит на валута в частните банки, които са им подконтролни - разбирай равнис-мирно, ;) валутния курс се определя от тях, нямаше валутен борд и направиха паника и дефицит на валутния пазар. Така се повиши търсенето, а ограничи предлагането. В паниката си хората направиха процеса лавинообразен, искаха да се отърват на всякаква цена от лева.
Организирани бяха протести в които активно участие взе предателя и глупак тогава Славуна /дето един термометър не е турил през живота си от стиснатост/ с неговото предаване.
Та нямаш способността да тълкуваш факти и събития, това го доказваш за N-ти път. :)
Мисленето не е за тебе. Мисленето е за хора, които си изкарват парите с глава, не с крака. :D
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Август 10, 2023, 02:06:39 pm ---1. Ако цената е ОК, трайкаш си.
2. Ако не е ОК, Ууууу.у..у..а..аа..у!
--- Край на цитат ---
Приеми го така - поднасям информацията по начин, по който си свикнал да бъде поднасяна. Не съм те чул да кажеш нещо, когато на бензиностанцията тук бензина стигна под 2 лева с отстъпката, но всеки ден обясняваш как край - свърши газта, замръзнахме, фалирахме... Реших че така ще ти по-лесно смилаемо :)
--- Цитат на: VITAN в Август 10, 2023, 02:06:39 pm ---4. Дадох ти видео - шистаците в САЩ вече не инвестират.
--- Край на цитат ---
При цена на газта от 30 евро как да инвестират? А що цената е таква? Може би щото на пазара няма газ?
--- Цитат на: VITAN в Август 10, 2023, 02:06:39 pm ---7. Математически е неизбежно да гръмне това: https://usdebtclock.org/
--- Край на цитат ---
Забележи датата на публикацията... :)
--- Цитат на: VITAN в Август 10, 2023, 02:06:39 pm ---9. От всичкото едно е сигурно, ако няма демократична война там, Унгария винаги ще има газ. Независимо от кефа на краварите или дали в момента са си спретнали гражданска война... (оо, причини и поводи да искаш!)
--- Край на цитат ---
И газ ще имат, и петрол... само да й дойде реда да я денацифицират. Ще стане една втора Украйна ... :)
--- Цитат на: EDM electronics в Август 10, 2023, 02:11:10 pm ---Тогавашния премиер на БСП - Жан Виденов /един изключително честен човек/, се противопостави на колониалния началник, не изпълни редица заповеди, защото защитаваше не техния интерес, а българския и тогава диктатора САЩ реши да направи показно, как се сваля непослушния премиер в колонията на САЩ.
Просто направи умишлен дефицит на валута в частните банки, които са им подконтролни - разбирай равнис-мирно, ;) валутния курс се определя от тях, нямаше валутен борд и направиха паника и дефицит на валутния пазар. Така се повиши търсенето, а ограничи предлагането. В паниката си хората направиха процеса лавинообразен, искаха да се отърват на всякаква цена от лева.
--- Край на цитат ---
А що не ми кажеш къде изчезна хляба и млякото бе ЕДМ-е? Или и него го изнесоха гадните американци? Защо такава силна икономика се оказа без пари?
И бягаш от отговор на въпроса "В детската градина ли видя що е то соц, или още не си бил роден?" :) Тръгнал да ми обянява не мен кое било добро и кое - лошо...
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Август 10, 2023, 02:25:37 pm ---
А що не ми кажеш къде изчезна хляба и млякото бе ЕДМ-е? Или и него го изнесоха гадните американци? Защо такава силна икономика се оказа без пари?
--- Край на цитат ---
Това пак е следствие от интервенцията на американския диктатор.
След като предизвикаха хиперинфлация само с финансови лостове, това оказа влияние на предлагането на стоки на пазара. Никой нямаше интерес да си продава стоката, която утре трябваше да купи на по-висока цена. Не само хляба, много стоки изчезнаха от пазара, защото се задържаха в складовете. Кой е тоя глупавия, дето иска да си продаде стоката на загуба?
Не теб е безсмислено да ти се обяснява, защото просто нямаш капацитета да проумееш. Гънката ти е малко на тебе, гънката... :)
--- Цитат на: juliang в Август 10, 2023, 02:25:37 pm ---
И бягаш от отговор на въпроса "В детската градина ли видя що е то соц, или още не си бил роден?" :) Тръгнал да ми обянява не мен кое било добро и кое - лошо...
--- Край на цитат ---
Ти като не си бил роден и живял през Турското робство, как, от къде знаеш, че не е имало такова, че руснаците не са ни освободили, че не е имало Баташко клане?
Тръгнал си да ми обясняваш на мене, кое било добро и кое лошо - ей заради такива като тебе България е била 7 века под робство, заради вашето мишишко-страхливо котило, заради робската ви същност. Затова и сега се примиряваш с робския си статус - а бачкай доживот с оловните обувки за американските интереси, докато пусне бяла перушина...
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Август 10, 2023, 02:34:28 pm ---Ти като не си бил роден и живял през Турското робство, как, от къде знаеш, че не е имало такова, че руснаците не са ни освободили, че не е имало Баташко клане?
--- Край на цитат ---
Ти щото си бил свидетел - затова ли трябва да ти се доверявам?
Баташкото клане е страшна работа, но Буча била фейк, или недоразумение... Турците правили от нашите деца еничари, но като закарват десетки хиляди украински деца в Русия - това било грижа за децата...
Това което аз казвам се случва в момента, ЕДМ-е, не преди век или два.
И няма да се уморя да го повтарям - тия, които казваш че са ни освободили от турците бяха изклани, заточени или накарани да емигрират. Няма ги вече. Познай от кой...
Е тия двете момичета - те ли са фашистите, от които трябва да бъде избавена Украйна?
https://www.youtube.com/v/2F7oBoGdkGc
Ракетата е долетяла, докато са пеели на улицата. Няма ги вече, две фашистки изчадия по-малко... По-добре ли се чувстваш?
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Август 10, 2023, 02:41:55 pm ---Ти щото си бил свидетел - затова ли трябва да ти се доверявам?
Баташкото клане е страшна работа, но Буча била фейк, или недоразумение... Турците правили от нашите деца еничари, но като закарват десетки хиляди украински деца в Русия - това било грижа за децата...
Това което аз казвам се случва в момента, ЕДМ-е, не преди век или два.
И няма да се уморя да го повтарям - тия, които казваш че са ни освободили от турците бяха изклани, заточени или накарани да емигрират. Няма ги вече. Познай от кой...
--- Край на цитат ---
Буча е филма направен за такива, като теб.
Вярвай на лъжите им. достатъчно видеа зад кадър бяха показани, как лошите руснаци убиват мирни жители. Ако това беше наистина така, тази война досега щеше да е свършила. Точно защото пазят мирното население, умират сега руските войници.
Ти не знам дали ще се умориш, но аз ще се уморя след като ти каталясаш - прави си сметката.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия