Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Малко нецензурирана история...
Радико:
--- Цитат --- Кой каза, че търсят нещо материално? Това, че 99% от населението на Земята има ценностна система "материалност" и не забелязва (или не признава) нищо друго, не означава, че за други същества би било същото!
--- Край на цитат ---
Ами аз съм наясно, че за другите същества не би било същото. Не знам защо не схващаш, че леко така по приятелски иронизирам думите на Хълк. Не искам да го обидя но да се замисли, а и не само той, че вярва във неща които не са нито лигически издържани нито фактически.
А на Витан да кажа:
Името на темата е такова, че всичко написано до тук си е точно на място. Да беше написал нецензурираната история на 20ти век примерно за да кажеш, че това не е за тук.когато обаче се каже само ИСТОРИЯ, тази дума обхваща ЦЯЛОТО МИНАЛО НА ОБЩЕСТВОТО.
juliang:
Аз съм от 16-ти апартамент, и само да попитам...
ОК, имало е египетски, тибетски руски и американски опити. Приемаме че дори са успешни.
И? Единствената полза която бих могъл да забележа че че постигналите тези извисявания могат цял ен да стоят и да си бъркат в ... пъпа да го кажем. ОК, не си бъркат в пъпа - медитират. И к'во от това? Не ходят по голяма нужда или не им миришат краката ли? Станали са някакви свръхчовеци, от които обаче няма никаква полза. Не правят нищо за останалата част на населението, за себеподобните си.
Каква е ползата от това? И за тях, и за останалите човешки същества?
Нали смисъла на еволюцията е точно това - да се създаде нещо, дето е по-жизнеспособно, по-проспособимо към средата която обитава?
Кат са толкоз напред в материала - да фръкнат и да населят пустия Марс, или там където решат да фръкнат. Да тераформират Венера и да я заселят.
И всичко това е само ако допуснем, че има нещо вярно във всичко това което говорите.
Спайдърмен, който не спасява девойки. Батман, който не се отзовава на сигнала на жителите на Готъм сити. Робокоп, който не се бори с престъпността.
И после се чудите защо никой не ги приема насериозно, дори и да съществуват.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Юни 27, 2022, 07:49:06 pm --- леко така по приятелски иронизирам думите на Хълк. Не искам да го обидя но да се замисли, а и не само той, че вярва във неща които не са нито лигически издържани нито фактически.
--- Край на цитат ---
Именно на това акцентирах в предишния си пост, не забеляза ли?
Ти си абсолютен прагматик понякога (а знам, че не си кон с капаци по принцип) и в момента го играеш от класическата страна на нашата "велика цивилизация" и нейната "единствена и всемогъща" наука...
Аtos:
Хахаха, ей го - инквизиторът не закъсня :D
Юлиане, "ползата" за теб, не е полза за друг...
Ползата за другия - не е полза за теб, капиш?
Кой каза, че става дума за еволюция? Земните не помним историята си (даже не я знаем цялата), затова и повтаряме грешките си...
alvion:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL8DD55632BB1C4671
проф. В.А.Чудинов за древната кирилска азбука
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия