Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Малко нецензурирана история...

<< < (73/93) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Септември 19, 2022, 09:34:48 am ---
Да си призная, имах някаква позитивна нагласа към твоята особа. И още я имам, когато не говорим за политика.

--- Край на цитат ---
Да, колко жалко. И моето мнение е същото. Ако нямахме диаметрално противоположните геополитически и културно-цивилизационни виждания, вероятно трудно би се намерила колизия в отношенията ни.  :D
Но за съжаление първото е фундамент за мен.  :)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Септември 19, 2022, 09:34:48 am ---Не забравяме кой обучаваше и въоръжаваше сепаратистите от Донецк и Луганск. В момента също така внимателно наблюдаваме действията на "народоосвободителните" руски полкове на територията на Приднестровието в Молдова. Засега стоят кротки, ма знаеш ли какво му се върти в главата на гнома...

--- Край на цитат ---
А защо е имало сепаратисти?
Те не са ли същите ония сепаратисти и по същите причини, на които помогна САЩ, да се отделят с отделни държави, каквито исторически никога не е имало от бивша Югославия?
Не може Русия да стои със скръстени ръце, когато зад граница избиват етноса й. Нали преди да се стигне до специалната военна операция имаше мински съглашения, които не се спазиха от Киев и запада нищо не направи. Нали преди това американците направиха военен преврат с майдана и реч не идваше за демократични избори, които бяха насрочени само за 2 месеца по-късно. Вместо това обучаваха и въоръжаваха укронацистите за това което се случва сега. Значи за едни може, за други не? Значи инвазията в Югославия и Ирак е специална военна операция, а тази при Путин не била, война било? Знаеш ли какво ще бъде, ако редовната руска армия с цялата си мощ удари Украйна? За жалост има такава вероятност, дано не се случи, че тогава ще се разрасне войната.

За наличието на руски войски тук-там:
Ами те нямат ли право де се намират на чужда територия по същите съображения, по които се намират американските по цял свят? Нима правото и принципите са само за едни, а за други не?
Представяш ли си, ако Русия беше разположила по всички граници на САЩ противоракетна отбрана с възможности за изстрелване на нападателни ракети? Или какво би станало, ако се разположат руски бази в Мексико? А мексиканците са много големи русофили и не само те, ами цяла Латинска Америка. Там никой не обича американците. Мексико само чака да олаби жилата Америка и ще направи опит да си върне почти половината територия анексирана от САЩ.

В момента американците имат единствено поддръжка в света от соросоидна Европа и то не от цялото население, а само от неолибералните или неофашистите. 50% от европейците не харесват политиката а САЩ. В Африка, Близкия и Среден Изток, а цяла Азия - никой не люби САЩ! Дори доскорошните им "приятели" по неволя Саудитска Арабия им показаха среден пръст и се държат за Русия, правят това, което им каже Путин. Байдан си тръгна от там, кът насран.  :D

На теб все още не ти ли свети лампата, какво се случва в света, без участието на САЩ?
това което беше повече няма да го бъда. Вие сега ще сте в положението на комунистите след перестройката, това ви чака.

Света реши да скъса са америкнския монопол и зависимост, което ползват, като политическо оръжие - международните банкови разплащания. Вече влязоха в упатреба новите системи МИР и китайската, с тях вече работи населението на повече от половината свят. Това знаеш ли какво означава? Смърт за долара и печалбите на САЩ от всяка сделка по света. Смърт за американската зависимост и невъзможност да налагат санкции. Никой вече не иска да инвестира в САЩ и Западна Европа. Саудитците продават наред цялото си имущество в Европа и САЩ.

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 19, 2022, 10:46:21 am ---А защо е имало сепаратисти?
Те не са ли същите ония сепаратисти и по същите причини, на които помогна САЩ, да се отделят с отделни държави, каквито исторически никога не е имало от бивша Югославия?

--- Край на цитат ---
Никаква разлика няма.

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 19, 2022, 10:46:21 am ---Значи инвазията в Югославия и Ирак е специална военна операция, а тази при Путин не била, война било?

--- Край на цитат ---
Никаква разлика няма. И двете бяха войни. И американците в Ирак, и руснаците в Афганистан.

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 19, 2022, 10:46:21 am ---За наличието на руски войски тук-там:
Ами те нямат ли право де се намират на чужда територия по същите съображения, по които се намират американските по цял свят? Нима правото и принципите са само за едни, а за други не?

--- Край на цитат ---
За всички са еднакви.

След като постигаме консенсус че и американците и руснаците правят на практика едно и също, продължавам да недоумявам защо настояваш да се отнасяме към тях по различен начин :)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Септември 19, 2022, 11:24:11 am ---Никаква разлика няма.
Никаква разлика няма. И двете бяха войни. И американците в Ирак, и руснаците в Афганистан.
За всички са еднакви.

След като постигаме консенсус че и американците и руснаците правят на практика едно и също, продължавам да недоумявам защо настояваш да се отнасяме към тях по различен начин :)

--- Край на цитат ---

:)
така вече съм съгласен. Ето, че постигнахме консенсус.  :)
Знаеш ли, преди 10-тина години не се интересувах от политика, гледах си там бизнеса и битовизмите.
Обаче по едно време много взе да ми не натрапва на ушите русофобията от централните масмедии, като имаш на предвид, че нито гледам телевизия, нито радио, ей тъй само дето работи телевизията за фон.
Не тайна, че не само аз, ами по-голямата част от българския народ, особено в провинцията имат особено отношение не само към руснаците, а аз специално към всички славянски народи, и сърбите включително, макар, че сме се драли с тях.
Не бях съгласен с това, че някой може да ми натрапва всеки ден мнението си и да сее омраза за хора, които считам за приятели и роднини. Ей тогава вече ми завряха лай..ата.  :D

И сега, дали ще ме нарече някой комунист или нам си къф, през ую ми е, дори се кефя на такива нещастници. Няма комунисти днешно време, хората в целия свят са разделени на глобалисти и антиглобалисти. Ако ги оставим тия първите да завладеят света, повярвай ми следващите ваксини ще са смъртоносни - не им трябва на тия изчадия това населения от машини за лайна.

Ако българите искаме да вървим напред и да не се разпаднем, като държава, трябва по тия въпроси да се постигне консенсус, щото в момента заменихме една диктатура с друга, дори пазарната им икономика вече не е пазарна, а планова, дори няма свободно слово а масова политическа цензура. Това много дразни народа, като е гарга, да е рошава. Или има демокрация или няма. не може да има демокрация, която използва методите на диктатурата.

За това иде реч. Не съм против САЩ, като цяло, но тези наши отношения се крепят единствено на американския интерес в противопоставянето им срещу Русия, като се има предвид какво е отношението на по-голямата част от народа спрямо Русия.  Не може в тази връзка по-малката част, малцинството, да властва над мнозинството, защото точно това не е демокрацията - точно това стана в САЩ с фалшивите избори.

И не е ли парадокс, че аз уж комуниста симпатизирам на десните републиканци тръмписти в САЩ, а вие котило русофобско, симпатизирате на левите демократи, които са интернационалисти в САЩ наричат комунисти?

Много объркан свят, много...  :)

alvion:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 19, 2022, 11:37:26 am ---...
Много объркан свят, много...  :)

--- Край на цитат ---

Здравейте ЕДМ не е бе, просто вие не го разбирате, света.

Българите са си слуги били винаги 500 години специализация в Османската Империя, после 75 години фашисти, след това 45 години комунисти, а сега 33 години демокрация (34 вече наближаваме), правим слугинаж, това нашето да сме роби още от византийската империя 300 години преди турското иго е започнало навремето.

А Днес Всички Ние Сме Само Едни Долни Подлоги, като Миньоните 2, ако това ви кефи (си го представяйте така), да сте роб и слуга на злите сили Гру.

Ако сте си я карали добре досега, ами защо ви беше тази политика да се месите и във форума да я правите, не можеше ли да пробвате някой СЕ Експеримент, да ни покажете, след като имате трите необходими неща: възможности (пари), време и желание, а и си чешете пъпа, то моля ви искрено да начешете и свободната енергия.

И за да има градивност експериментирайте и показвайте какво правите не само да пишете за политиката и да ни скарвате помежду. Защото:
http://edinenieden.bg
Съ_Единението Прави Силата (на Българите) - завета на Кубрат, пише го отгоре на сградата на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия