Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас
plcsoft:
--- Цитат на: EDM electronics в Януари 15, 2022, 10:28:19 pm --- Най-скъпото нещо е земята, не технологиите, не парите.
--- Край на цитат ---
Най-скъпото нещо е човека(човешкото същество) всичко останало е " неорганичен боклук"! И без него, може да продължи Живота!!!!!!!! ;)
Защото ако го няма човека, тогава нито земя, ще ти трябва, нито ще развиеш технологиите с който да заробваш човека, а за парите да не говорим!!!
Всъщност това е крайъгълният камък който разделя западното християнско мислене от източното, от мюсюлманството и будизма!
За това и двете световни войни който се водиха със затриването на милиони човешки души за кратък период от време, са християнски! Такива мащабни войни и разрушения са невъзможни при другите две големи световни религии, само локални!!!
Което се вижда със просто око! Стига човек да е достатъчно, безпристрастен и обективен, а не технологизиран психопат.
Но за който го, разбира!
Радико:
plcsoft
На света има само две големи всеобхватни религии.
Това са Юдаизма и Будизма всичко останало са клонове демек секти на тези религии. И християнството и Мюсюлманството са секти на юдаизма. В източната част положението е аналогично. Да не ги изброявам.
А относно това колко миролюбиви са мюсюлманите . Съвсем наскоро видяхме за кво иде реч. Исляма като по нова секта от християнската е израсла до времето на светата инквизиция в християнството. За съжаление и двете религии са силно зависими и подвластни на родителската и всички беди в тази част на света в която са разпространени идват от нея. Дори нещо повече макар че доста хора са ше скочат. Дори и атеизма е секта на юдаизма. Атеизма е наложен и се подхранва все още точно от тях и представлява умишлена заблуда.
EDM electronics:
--- Цитат на: plcsoft в Януари 16, 2022, 12:41:23 am ---Най-скъпото нещо е човека(човешкото същество) всичко останало е " неорганичен боклук"! И без него, може да продължи Живота!!!!!!!! ;)
--- Край на цитат ---
plcsoft, цитираш ме абстрактно /ако знаеш какво е абстрактно/. Трябва да следиш за какво се говори, ако искаш да изглеждаш на ниво, иначе просто така извлечени от контекста мои думи 5-пари не струват, да ме опонираш.
Не съм говорил за това, кое е най-ценното в живота или за човека въобще, а затова кое кара хората да правят войни, кои ценности преследват в тях.
Ако сега си наложиш поста над смисъла на това за което се говореше, излиза, че войните се водят заради хората, а то е тъкмо обратното. Една завоювана територия с друго население, ако не му се приложи геноцид на това население, то се провежда политика за претопяване - да не давам примери с Османската империя.
EDM electronics:
--- Цитат на: tobo1 в Януари 16, 2022, 12:03:10 am ---ЕДМ, абе тази снимка на Кадафито е хубава ама е деформирана (сплескана странично).
Вземи сложи севернокорейския шопар (да компенсираш деформациите).
--- Край на цитат ---
Продължаваш сам да се компрометираш, като инфантил.
Баба ти те е учила само на аспиринчета и аналгинчета и затова нищо не разбираш не само от война, ами като гледам и от техника толкова разбираш. Иначе ми се струва от гей-паради разбираш.
Този човек на аватара ми беше манна небесна за народа и държавата си.
Когато ги управляваше либийците живееха, като в комунизма - почти не работеха, напълно безплатни ток, вода, училище, медицина и много други.
След като американците направиха въоръжения преврат, цветната революция в страната, всички виждаме в какво състояние е сега - повсеместна разруха. Същото беше и с Ирак и сега с Украйна.
tobo1:
Казах само че му е сплескана снимката. Може поне да и оправиш пропорциите на някоя графична програма. Да пасва на зададените за аватар без деформации.
Шопара гей ли е, че на там избиваш?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия