Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас

<< < (147/322) > >>

svetlio760:

--- Цитат на: VITAN в Януари 11, 2022, 03:02:18 pm ---Сороспията вика, че Русия е месомелачка. Ти да видиш:

Ако славяните се обединят, то за турци и англосакси ще дойдат интересни времена!
Знае сороспията срещу какво да вие на умряло...

--- Край на цитат ---
Прав си. Само не знам как ще се обединят турци и англосакси срещу славяни, че онее полуфундаменталисти не знам да са в първа любов с англосаксите!

plcsoft:

--- Цитат на: VITAN в Януари 11, 2022, 03:02:18 pm ---
Ако славяните се обединят, то за турци и англосакси ще дойдат интересни времена!
Знае сороспията срещу какво да вие на умряло...

--- Край на цитат ---

Нали, 45 години бяхте обединени!?
Що дадохте толкова бързо, фира?   ;)
Една "доброзорна екскурзия" 1989г. съсипа целият славянски вилает наречен „СИВ“.  :)

dmitarp:
 plcsoft от два реда история правиш генерални изводи, които никак не ти са по силите. Бил съм в Турция, не е като да не съм бил, центъра на Истанбул пълна мизерия, нямат централен водопровод и канализация, Анкара същото, дургаде из Турция не съм бил но не ми се вярва да е по-добре. А какво да ти кажа и за статията на оня преобразеният комунист пълна с исторически фалшификати, и такива като теб където са чели два реда История му се връзват.

VITAN:
Мдам. "Сульо & Пульо" може да се изказва на тема геополитика.

Тест за компетентност:

Игрален филм за Втората световна. Англичаните бягат от Франция!
Спасяват си задниците, без оглед на това, колко панически и жалко изглежда това.
Във филма се внушава тезата: Хитлер не е избил цялото английско войнство:
има-няма 300 000 души, защото го е било страх за танковете си.

Обаче факт исторический:
- Тия танкове вече са прегазили Западна Европа.
- Танковете са на 15 км. от Дюнкерк, докато англичаните (основно пехотинци) са били на 50 км. от там!!

Пита се, защо Хитлер не е избил англичаните като кучета, дори при положение, че генералите му онемели и изпаднали в ужас от тая "stop-заповед"?
(Хитлер праща лично адютанта си за да следи за изпълнението)

Приятно гледане: https://kinogo.la/6109-dunkirk_2017_30-12.html

П.п. На английски не успях да намеря филма с прилично качество (не че много съм търсил).

plcsoft:

--- Цитат на: dmitarp в Януари 11, 2022, 05:24:10 pm --- plcsoft от два реда история правиш генерални изводи, които никак не ти са по силите. Бил съм в Турция, не е като да не съм бил, центъра на Истанбул пълна мизерия, нямат централен водопровод и канализация, Анкара същото, дургаде из Турция не съм бил но не ми се вярва да е по-добре. А какво да ти кажа и за статията на оня преобразеният комунист пълна с исторически фалшификати, и такива като теб където са чели два реда История му се връзват.

--- Край на цитат ---

Спомням си в Бурса на централният пазар сме с една българка и си купуваме екзотични билки. По едно време нашата видя една голяма сергия само с маслини. Имаше сигурно над 100 вида наредени на редици. И ми вика :-
- я кажи на продавача, че искам хубави и евтини маслини!
Добре, ама продавача се оказа изселник от България от Кърджалийско и вика - говори другарко на български, аз те разбирам!
И нашата се шастиса, и пита:-
- може ли да ги вкуся?
Продавача вика:-
 - заповядай! Опитай от които искаш!
И нашата навежда се на най-долният ред, където са най-евтини вкусва една, втора и вика:-
- не ми харесаха!
При което продавача хитро се подсмихна и вика - погледни на горе другарко, там са по-хубавите!?
А нашата българка му вика:-
- виждам че, са по-качествени, ама нямам пари!
При което получава отговор:-
 - и тука е така, като нямаш пари, пазариш това за което имаш!

Че и вашата работа!!!!!!!
Сигурно си нямал пари да отседнеш в приличен хотел или си карал на евтинджос......

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия