Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас

<< < (96/322) > >>

VITAN:
Хулио, понеже не вярваш на моите приказки за кралските ВМФ, е ти малко клюки  :D
Russian submarine chases NATO aircraft carrier
-
https://www.youtube.com/v/BdYsm_FJR1M
П.п. Въпросната руска подводница, играеща на котка и мишка с благородният английски самолетоносач така и не я 'хванаха', макар и всичкото НАТО много да се постара  8)

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 10:27:11 pm ---Тоя с фабриката с кола няма да фалира или ще фалира по-точно тогава, когато свършат глупаците на тоя свят.  :D

--- Край на цитат ---
Това се отнася до всеки един бизнес. В момента в който свършат глупаците, потребяващи продукта, бизнеса фалира. Изключение правят само някои бизнеси в някои държави (няма да споменавам имена :) ) Там продължават да консумират държавни пари за производство на продукти и услуги, вече ненужни на никого.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 10:27:11 pm ---Следващия ти въпрос е, че видеш ли ти имало такива съзнателни хора, не като мен изостанали и глуповати  ;), че те мислили за опазване на околната среда, зелените. Обаче проучвания по въпроса показват, че в цялост производството на електромобили - батерии, енергия е в пъти по-замърсяващо от конвенционалните автомобили. Нека аз съм тоя несъзнателния и простия.  :D

--- Край на цитат ---
Не четеш какво пиша. За неразбралите - "въздуха в градовете". Едно е да замърсяваш някъде в Сибир или в Колския полуостров, друго е в центъра на Москва.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 10:27:11 pm ---По въпроса за спестяването на тоя "богаташ" по 16 лв. на ден:
Ами само тая мисъл и тънка сметка го прави тънкосметкаджия, демек пинтия. Това е начин на мислене - характер. Точно тези са най-големите суетници и показници.

--- Край на цитат ---

Възхищавам се на логческата верига, която успяваш да построиш... Ако беше взел Нисан Лийф обаче ... не знам какво щеше да мислиш за него. Пак щеше да е пинтия и суетник, или вече ще е само обикновен тъпанар? Естествено - трябва да се кара Волга - харчи на половината на един съвременен ТИР и има комфорта на римска бойна колесница. Всичко останало е за педали...

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юли 10, 2021, 10:50:47 pm ---
Възхищавам се на логческата верига, която успяваш да построиш... Ако беше взел Нисан Лийф обаче ... не знам какво щеше да мислиш за него. Пак щеше да е пинтия и суетник, или вече ще е само обикновен тъпанар? Естествено - трябва да се кара Волга - харчи на половината на един съвременен ТИР и има комфорта на римска бойна колесница. Всичко останало е за педали...

--- Край на цитат ---
Прави ми впечатление, че постоянно  налагаш мнение за стандарт с някакви коли. За твоята възраст ми се струва инфантилно. Подобни дискусии за коли слушам от пуберите. Та аз дори тия марки и модели не съм ги чувал и не знам какво представляват - представяш ли си колко съм изостанал, пък и колко нещастен съм бил явно  :D.

Не си мисли, че това което е много престижно за теб, ще е толкова и за останалите. Аз примерно имам други приоритети в живота и те не са свързани обезателно са материализма. Увличам се по някои спортове, а те са доста скъпи удоволствия, не ме кефят Тесли и т.н.

Не мога да се чувствам нещастен, защо нямам Тесла, като някакъв тиквеник, който станал роб на някакво желязо. Същото ще си помисли и той за моите предпочитания, но това искам да ти кажа, не Теслите са критерий за щастлив живот и няма как, това че са американски и аз сега да се изпразня от кеф.

За мен по-важно е да имаме у нас истинска демокрация, а това ще рече къш колонизатора от тук - вън. Нека си върнем суверенитета и сами да решаваме, кое е по-добро за нас, а не някакви си американци, с които нямам нито генетична, нито културна, нито емоционална връзка, да ми диктуват какво ще правя у нас.

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юли 10, 2021, 10:50:47 pm ---Естествено - трябва да се кара Волга - харчи на половината на един съвременен ТИР и има комфорта на римска бойна колесница. Всичко останало е за педали...

--- Край на цитат ---
Това не го бях забелязал, не мога да не го коментирам:  :D
Започваш да ставаш забавен, като останалите.  :D
Кой днешно време кара Волга? Сам си задаваш въпросите и си навиваш пружината, явно си изнервен. Разговора беше в друга посока, не съм споменавал Волги, Лади, Трабанти, а конвенционални автомобили с ДВГ въобще.

Волга, която харчела колкото един ТИР - хахахахаааааа  :D
Пак се върна 50 г. назад.
Като няма какво да кажеш и вадиш аргументи от половин век.  ;D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 11:19:04 pm ---Прави ми впечатление, че постоянно  налагаш мнение за стандарт с някакви коли. За твоята възраст ми се струва инфантилно. Подобни дискусии за коли слушам от пуберите. Та аз дори тия марки и модели не съм ги чувал и не знам какво представляват - представяш ли си колко съм изостанал, пък и колко нещастен съм бил явно  :D.

Не си мисли, че това което е много престижно за теб, ще е толкова и за останалите..

--- Край на цитат ---
А представяш ли си че нещо дето за теб е "показуха" (няма как да не разбираш какво искам да кажа :)  ) за други е просто ежедневие. Човека му трябва този инструмент, точно както на мен ми трябваше виноверт от синята серия на Бош, а не Райдер на 1/3 от цената. Не че съм идиот, не че ме бият парите през лицето, не че искам да го извадя и да го сложа на масата в заведението... просто си направих сметката, че за 3-те години гаранция (включително и за батерията) аз ще съм си избил "набутването" в "маркова" техника. Не че тоя винтоверт ще ми пуща банкноти през отвора за зареждане, просто аз знам колко струва моето време, и съм готов да си купя време, влагайки пари в това оборудване.

Не си мисли че не съм преровил други оферти. Но просто инвестицията в Милуоки ми се вижда прекомерна (т.е. не знам дали икономисаното време ще покрие тази инвестиция). За "Фестул" няма да отварям въобще дума... Намерих изделие, което ме удовлетворява. И идва един и почва да ми обяснява, че съм някъв "турбо-г*зар" щот си купувам син Бш, като можех да си върша работата с Райдер... или поне да беше зелен Бош...
Така по-обяснимо ли ти звучи? Или да се опитвам да ти го обяснявам с риболовно оборудване, или с комютърни компоненти, само и само да избегнем автомобилите...
Щото ако седна да ти обяснвам защо горелките с които аз се занимавам и сервизирам са по-добри от конкурентните, съвсем ще оцапаме свещите (пак автомобилен жаргон... къв съм гаден, вероятно не разбираш за какво говоря).

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 11:19:04 pm ---Не мога да се чувствам нещастен, защо нямам Тесла, като някакъв тиквеник, който станал роб на някакво желязо. Същото ще си помисли и той за моите предпочитания, но това искам да ти кажа, не Теслите са критерий за щастлив живот и няма как, това че са американски и аз сега да се изпразня от кеф.

--- Край на цитат ---

Никой няма идея да те накара да се чувстваш нещастен. Просто приеми, че за някои хора Теслата е оправдана инвестиция, а не опит да се изфукат пред някой. Човека за който говоря ми е набор, с него вече гоним 60-така и ако мислиш че ни трябва кола да сваляме п*чета, си мнооого далеч от реалността :) Тоест... няма как да разбереш че този въпрос нас вече не ни вълнува, ама ич... :)

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 11:19:04 pm ---За мен по-важно е да имаме у нас истинска демокрация, а това ще рече къш колонизатора от тук - вън. Нека си върнем суверенитета и сами да решаваме, кое е по-добро за нас, а не някакви си американци, с които нямам нито генетична, нито културна, нито емоционална връзка, да ми диктуват какво ще правя у нас.

--- Край на цитат ---
Не става, няма как да стане. Как да кажеш "къш" на Сименс, Интел, Самсунг? Не сме достатъчно праснали, за да можем да избираме. Ако имаш съмнения - виж на глобуса колко място заемаме. гадно е, ма ... това е реалността.

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 11:45:52 pm ---Волга, която харчела колкото един ТИР - хахахахаааааа  :D

--- Край на цитат ---
Пак прочети какво съм написал. Не е ли вярно? Щото ще се изненадаш, но един ТИР харчи около 30/100.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия