Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 08:52:01 pm ---Каква стока е Кока-Кола? - отрова. Ето това продават тия.
Не познавам някой, да си е купил Тесла електромобил?
--- Край на цитат ---
Ама естествено - всичко американско е отровно :) Пийте квас!
А Тесла се кара все по-масово в България. Да, все още е малко скъпичка за стандарта ни на живот, все още няма достатъчно зарядни станции и най-вече все още няма представителство и сервиз, но ... и отва ще стане.
А аз имам приятел, който си купи Тесла. Да, втора ръка, ма Тесла :) E ти една снимка от профила му във Фейсбук, да не кажеш че пак си измислям :)
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 08:52:01 pm ---90% от електрониката в САЩ се произвежда в Хон-Конг.
Въпрос само на време е, да се върна обратно в Китай. Форсажа ще стане, ако американците прекалят със санкциите. Тогава ще видят какво е то санкции с електрониката.
Китай в момента правят гига фабрика за процесори, за да елиминират зависимостта си от САЩ.
Ще привлекат най-добрите инженери в света и край с монопола. Монопола е вреден за пазарната икономика, трябва как му викаха - ДИВЕРСИФИКАЦИЯ :D
--- Край на цитат ---
Тя и Кока-Кола се прави в Костинброд, но това не я прави българска.
А фабриката е едно, а технологията и разработката - съвсем дръго. Китайците са като един много качествен ксерокс ( ха, Xerox също са американски, какво съвпадение :) ) - даваш им нещо и могат да го размножат бързо и евтино, а понякога дори и качествено. Но не могат да сътворят нищо собствено.
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Юли 10, 2021, 09:27:59 pm ---...Китайците са като един много качествен ксерокс - даваш им нещо и могат да го размножат бързо и евтино, а понякога дори и качествено. Но не могат да сътворят нищо собствено.
--- Край на цитат ---
Ако някой ви говори за тайконавти, зашийте му 1 шамар - лъже нагло.
Тоже за квантови връзки, 5G и пр., пак така!
И го докладвайте в щатското посолство. Да му наложат санкции по Магнитски.
Упс, то магнитски беше за друго.
Нарисуваха долари, подкупиха бившите соц. страни. Ама имаше и вреден ефект.
Олигарсите и те кльопаха.
Сега с Магнитски ще оберат и милиардите на олигарските.... (справки Черепа и колеги).
Къде да докладвате тогава?!
Ами на всички и на вскякъде (и не забравяйте да викате: караул, караул...) !!
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юли 10, 2021, 09:27:59 pm ---Ама естествено - всичко американско е отровно :) Пийте квас!
А Тесла се кара все по-масово в България. Да, все още е малко скъпичка за стандарта ни на живот, все още няма достатъчно зарядни станции и най-вече все още няма представителство и сервиз, но ... и отва ще стане.
А аз имам приятел, който си купи Тесла. Да, втора ръка, ма Тесла :)
--- Край на цитат ---
Пийте квас.....
Умния и образован човек наистина ще предпочете квас пред кока-кола, защото квасът съдържа коли бактерии и е полезен за перисталтиката и храносмилането, а те са важни, за да няма човек проблеми с червата - запек, хемороиди и т.н.
Тъкав, който ще предпочете кока-кола пред квас, само защото е американско, нищо че е супер вредно, го определям като откровен глупак - нека пие тоя по 10 коли на ден, ще се предпази от всички видове болести, дори от диабет. :D
Мисля, че по тоя въпрос съм безапелационно ясен и прав? ;)
По следващия въпрос за Тесла-електромобилите:
За много хора, включително и мен, колата не е някакъв критерий за стандарт на живот и ключ към щастието. Това да се фукаш с кола, да се лишаваиш от важни неща заради една кола се нарича СУЕТА! А суетата е много вредна, точно тя те прави нещастен. Уж си постигаш желаната цел, но някак не ти е радостно и постоянно се озърташ, дали някой не те е забелязал с Теслата.
После хубаво си купил, но секанд хенд. :D
Той българина за американеца си е секанд хенд априори. Хората я хвърлили на боклука, той я купил, щото батерията и не става. В Германия е пълно с такива електромобили и са много евтини.
Умният човек постъпва друго яче:
Защо му е да дава луди пари за непрактична иновация, като може да си купи стандартен автомобил и макар и с гориво, ще му излезе в пъти по-евтино, а с разликата от парите ще ходи наляво-надясно да чеше пъпа и кефа ще е в пъти повече от това, да се озърташ, дали са те видели, че караш Тесла. ;D
juliang:
Ти пий по 10 кваса на ден, да видиш какво е...
Щот аз изпивам по 3-4 литра айран като ходя при Велинов в Домлян, и имам много ясна представа за последиците :) Ама все с нещо трябва да се хидратирам в тая жега в котелното му.
Та ... всичко в нормални граници е ОК. А ако и ти доставя удоволствие да го консумираш е още по-добре. С'я ... някой го кефи квас, някой - кока-кола... щом кока-кола е направила завод и той още не е фалиралм значи все някой харесва тая напитка.
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 10:00:05 pm ---По следващия въпрос за Тесла-електромобилите:
За много хора, включително и мен, колата не е някакъв критерий за стандарт на живот и ключ към щастието. Това да се фукаш с кола, да се лишаваиш от важни неща заради една кола се нарича СУЕТА! А суетата е много вредна, точно тя те прави нещастен. Уж си постигаш желаната цел, но някак не ти е радостно и постоянно се озърташ, дали някой не те е забелязал с Теслата.
--- Край на цитат ---
Представяш ли си, има хора които не искат да замърсяват въздуха в градовете... Луди, откачени, психопати!
А и ако си мислиш че човека се е лишил от нещо за да си купи Тесла-та ... в голяма грешка си. Просто може да си го позволи, без това да му наруши живота. Никога не му е била цел в живота. Просто още едно от многото удобства, с които нормалните хора се поглезват от време на време. Някой се глези с шопска салата в кръчмата, друг - с Тесла... кой за каквото е учил, както се казва...
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 10, 2021, 10:00:05 pm ---Умният човек постъпва друго яче:
Защо му е да дава луди пари за непрактична иновация, като може да си купи стандартен автомобил и макар и с гориво, ще му излезе в пъти по-евтино, а с разликата от парите ще ходи наляво-надясно да чеше пъпа и кефа ще е в пъти повече от това, да се озърташ, дали са те видели, че караш Тесла. ;D
--- Край на цитат ---
Не, умния човек си прави сметката че Тесла-та може да се паркира с Синя зона безплатно. 16 лева на ден икономия само от това. Почти 5 бона годишно само от това, че не плащаш зоната ... :)
Сещаш се че човек който може да си позволи да си купи Тесла, едва ли работи някъде в Младост 4 или в Обеля... Не, човека работи в центъра на София и тази кола ежедневно му спестява по 16 лева, че и повече, щото бачка по повече от 8 часа. Само от това, че е електромобил.
Изобщо не съм почнал да говоря за разхода за гориво, който при кола с 400+ коня в града е убийствен.
Ама не - по сталински трябва да си вземе метрото, да се вре в автобуса. Така е политически коректно!
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юли 10, 2021, 10:15:23 pm ---Ти пий по 10 кваса на ден, да видиш какво е...
Щот аз изпивам по 3-4 литра айран като ходя при Велинов в Домлян, и имам много ясна представа за последиците :) Ама все с нещо трябва да се хидратирам в тая жега в котелното му.
Та ... всичко в нормални граници е ОК. А ако и ти доставя удоволствие да го консумираш е още по-добре. С'я ... някой го кефи квас, някой - кока-кола... щом кока-кола е направила завод и той още не е фалиралм значи все някой харесва тая напитка.
Представяш ли си, има хора които не искат да замърсяват въздуха в градовете... Луди, откачени, психопати!
А и ако си мислиш че човека се е лишил от нещо за да си купи Тесла-та ... в голяма грешка си. Просто може да си го позволи, без това да му наруши живота. Никога не му е била цел в живота. Просто още едно от многото удобства, с които нормалните хора се поглезват от време на време. Някой се глези с шопска салата в кръчмата, друг - с Тесла... кой за каквото е учил, както се казва...
Не, умния човек си прави сметката че Тесла-та може да се паркира с Синя зона безплатно. 16 лева на ден икономия само от това. Почти 5 бона годишно само от това, че не плащаш зоната ... :)
Сещаш се че човек който може да си позволи да си купи Тесла, едва ли работи някъде в Младост 4 или в Обеля... Не, човека работи в центъра на София и тази кола ежедневно му спестява по 16 лева, че и повече, щото бачка по повече от 8 часа. Само от това, че е електромобил. Изобщо не съм почнал да говоря за разхода за гориво, който при кола с 400+ коня в града е убийствен. Това са към 5 хиляди годишно....
Ама не - по сталински трябва да си вземе метрото, да се вре в автобуса. Така е политически коректно!
--- Край на цитат ---
Чуй сега другата гледна точка на разсъжденията си от един по-млад от тебе: ;)
1. От айран до айран има разлика. Голямата част от айраните и киселите млека имат стабилизатор - консервант, т.е. коли бактериите са мъртви или пиеш една гола вода с мляко. :D
Има млека с живи бактерии, но за да не правя реклама, няма да ги кажа.
Тоя с фабриката с кола няма да фалира или ще фалира по-точно тогава, когато свършат глупаците на тоя свят. :D - повече от това какво да кажа, мисля е ясно? Нали разбра, не умниците, а глупаците - те са тия дето се наливат с кола. Халал да им е, нека аз съм тоя дето не разбира, по една каса кола им пожелавам да пият на ден. ;D
Следващия ти въпрос е, че видеш ли ти имало такива съзнателни хора, не като мен изостанали и глуповати ;), че те мислили за опазване на околната среда, зелените. Обаче проучвания по въпроса показват, че в цялост производството на електромобили - батерии, енергия е в пъти по-замърсяващо от конвенционалните автомобили. Нека аз съм тоя несъзнателния и простия. :D
По въпроса за спестяването на тоя "богаташ" по 16 лв. на ден:
Ами само тая мисъл и тънка сметка го прави тънкосметкаджия, демек пинтия. Това е начин на мислене - характер. Точно тези са най-големите суетници и показници. Ама криви му са сметките. Той пести от паркинг в синя зона и гориво, но ги дал парите на куп предварително и като дойде ред да си купува батерия, ще се хване за палците и тогава задължително ще бъде изненадан отзад.
Дали ще му дойде на акъла на тоя после за екологията, колко природа е унищожена за новата му батерия? :D
Ще му стане ли мъчно за африканските малолетни дечица, които копая кобалт в мините и не доживяват средна възраст? - умират децата...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия