Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 08, 2021, 11:41:47 am ---Сега хляба се прави от ГМО и добивите са големи към 500 кила в Добруджата. Модерни комбайни и т.н. Не е виновен Тодор Живков, че тогава не е имало такива модерни технологии. За времето си са имали технологии на ниво и добивите са били 250 кг.
--- Край на цитат ---
Не е вярно. Преди добивите бяха редовно над 500 килограма, като са стигали зашеметяващите 850 килограма от декар. Смятай с какво са пръскали и наторявали... :)
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 08, 2021, 11:41:47 am ---А колко струва сега храна с качеството на тая от едно време? - 3-4 пъти повече, нали.
--- Край на цитат ---
1. Какво е било качеството на храната "от едно време"? Кой ти каза че е било толкова високо? Аз ти казвам от личен опит - оня п*каеше в бурканите с кисели краставички, ти вярвай на който си поискаш.
2. Едно време просто нямаше толкова скъпи стоки. Откъде да намеря 18 годишен коняк или уиски от магазините през 80-те, за да ги сравнявам със сегашните цени? С какво да сравнявам цената на един костюм на Армани от сегашния магазин? Тогава имаше само дочени гащеризони и ушанки... :)
EDM electronics:
Не могат да се извадят по стандартен начин добиви над 350 кг. В Добруджа е друго. Ако някъде е имало 850 кг., това е било лъжа, не торове. Имаше надпреварване и надлъгване на двете системи запад-изток и недобросъвестни смятаха по-малко декари обработваема площ срещу добива. Това е обяснението, не изпадай във фантазии, знам че ги обичаш.
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 08, 2021, 11:51:28 am ---Не могат да се извадят по стандартен начин добиви над 350 кг.
--- Край на цитат ---
Това въз основа на колко години опит като зърнопроизводител го казваш? Или имаш диплом по агрономия?
Аа мога да ти посоча официални данни на статистиката, мога да ди дам интервюта на министри на земеделието, ти ще ме пратиш да гледам "Саня во флориде" ли? Или някоя изрезка от "Работническо дело"?
Дай все пак да се придържаме към някакви факти и данни, а не да оценявам субективно нещата само щото са били от лошия комунизъм или от лошия империализъм.
Баща ми имаше Жигула. Изкара 130 000 км с много ремонти и мотора се предае. Струваше 6 100 лева.
Преди месец се отървахме от служебното пежо. Беше на 250 000 км, и по него бяха сменени точно 2 амортесьора като изключим консумативите Струваше точно 31 000 лева като ново.
Толкоз с качеството и цената на стоките от едно време и сега.
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юли 08, 2021, 11:47:37 am --- С какво да сравнявам цената на един костюм на Армани от сегашния магазин? Тогава имаше само дочени гащеризони и ушанки... :)
--- Край на цитат ---
Ти колко костюма на Армани си купи от 1989 г. насам?
Кът тъ гледам на снимките, само ушанката ти липсва. :D
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юли 08, 2021, 11:56:45 am ---
Баща ми имаше Жигула. Изкара 130 000 км с много ремонти и мотора се предае. Струваше 6 100 лева.
Преди месец се отървахме от служебното пежо. Беше на 250 000 км, и по него бяха сменени точно 2 амортесьора като изключим консумативите Струваше точно 31 000 лева като ново.
Толкоз с качеството и цената на стоките от едно време и сега.
--- Край на цитат ---
А на дядо ти каруцата повече ли издържа от Жигулата?
Преди-сега, отново сравняваш стоки от различни епохи - Жигула от 70-те и Пежо от 2000 г.
За цените на стоките:
С времето поевтиняват поради развитието на технологиите. Не може да сравняваш цена на кола от 70 г. с такава от 2020 г. Сега ги прави робот и китайците помагат, затова е евтино.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия