Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас
Радико:
Знаете ли какво?
В библията е написано:
По делата им ще ги познаете. Демек по резултатите. А резултатите говорят, че както каза по горе Юлиян тяхната система е по добрата. Това, че на нас ни се струва лоша, причината трябва да си я ттрсим в нас и в нашите промити от комунягите мозъци. Най малкият и най ярко изразен факт:
РУСНАКЪТ Сергей Брин направи бизнес за милиарди който промени живота на абсолютно всички хора по света НЕ ВЪВ РУСИЯ, сигурно ще кажете, че той е предал Русия като е отишъл в АМЕРИКА ако си беше останал в Русия още да е някакъв програмист със средни за тамошните доходи. Та престанете да плачете на чужди гробища.
EDM electronics:
Какъв личен избор може да има безимотния?
В западния свят умишлено се поддържат високи цените на имотите, за да не може простолюдието да има собствен покрив. Ако нямаш покрив, но искаш семейство, ще бачкаш като луд, за да не те изхвърлят със семейството ти, ще си готов да жертваш здравето си, ще ти пращят хрущялите, няма да се оплакваш, но ще работиш за без пари, защото нямаш и никога няма да имаш собсвен покрив.
Така хората с безизходица в САЩ предпочитат да станат бездомни, иначе ще бачкат само за едното ядене и единия покрив.
Защо у нас не е така или в страните от средиземноморието, бившите страни от соца?
Всички те притежават недвижимо имущество.
Имам един познат германец, женен за моя съученичка, той ми каза: EDM elektronics, аз никога няма да имам собствено жилище. Погледнато от страна на притежаваното имущество, германеца е кръгъл бедняк спрямо мен. В САЩ нещата са още по-зле.
VITAN:
EDM, освен картечна лента си приготви и няколко гранати :D
Хулио няма как да не се хвърли на амбразурата да защитава хегемона! 8)
Аtos:
Радико, на знам защо ги пишеш тези глупости?
Чия система е "по-добрата"?
Ако сме обективни...най-добра система е тази в КИТАЙ!
Пълни глупости от уж...интелигентни хора?
"Това, че на нас ни се струва лоша, причината трябва да си я ттрсим в нас и в нашите промити от комунягите мозъци" - това изречение може да се приложи и в обратен смисъл, не мислиш ли?
Колкото недостатъци имаше "соцът", толкова има и капитализмът, кое не е така?
Знаеш ли колко американци са спасени в КУБА ? Животоспасяващи операции, които в САЩ биха стрували стотици хиляди долари и хората не са можели да си ги позволят?
Но в Куба здравеопазването е абсолютно безплатно (поне доскоро беше), както за местните, така и за временно пребиваващите - туристи и т.н....
И...Радико, извинявай, че не знам кой е Сергей Брин, че и как пък ми е променил живота...щото аз в Гугъл влизам винаги инкогнито (за което се извинявам, разбира се)...
Радико:
--- Цитат --- "Това, че на нас ни се струва лоша, причината трябва да си я ттрсим в нас и в нашите промити от комунягите мозъци" - това изречение може да се приложи и в обратен смисъл, не мислиш ли?
--- Край на цитат ---
Да може да се приложи но такова прилагане води до да го наречем логически конфликт.
Защото не ние се чувстваме превъзхождащи а те. Не те се чувстват догонваши а ние. Не техните съграждани идват при нас за да се реализират и да успеят а нашите съграждани отиват там за да се реализират.
Не изпадайте в положението на блиндинките на автомагистралата:
Как един кара в насрещното платно бе я ги гледай колко много са.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия