Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 26, 2022, 11:00:59 pm ---Та, ракетите които ще достигнат така бързо Москва ще са американски, не европейски, а в същото време САЩ е много далеч за реципрочен отговор.
--- Край на цитат ---
A аз не мога да разбера защо винаги слагаш знак за равенство между САЩ и НАТО.
Къде е най-близката до Русия американска база? Имам предвид истинска база, а не полигона в Ново Село. Аз се сещам за Инджирлик и за Рамщайн. Виж на картата какво е разстоянието. Виж от кога са тия бази там.
ОК, изстрелва се американска ракета примерно от българска територия. Ти ми кажи сега откровено - Русия по кого ще отговори с ракетна атака - по САЩ или по България? Защо изобщо ми говориш, че Русия я притеснява реципрочния отговор?
Ами ако утре реши че трябва да изгони всичките тия военни самолети на НАТО, за които показах че обикалят в Черно море, Румъния, Полша? Тези самолети не могат да носят ракети с ядрени бойни глави ли? Не могат да стоят в продължение на дни във въздуха ли? Защо те не притесняват Путин? И ако почнат да го притесняват утре НАТО какво да прави - да разкара всичко отвъд Ламанша ли?
--- Цитат на: dymelsoft в Февруари 26, 2022, 11:13:14 pm ---Коментар от НЕТА.....
--- Край на цитат ---
Вече го питах - над кои от тези територии се вее американски флаг в момента? Щото се сещам за една територия, над която вече се вее руския, още две бяха на път, а сега вече не знам...
Да, да... Хаити, половината Мексико... ма и ние имахме излаз на Бяло море...
EDM electronics:
За по-задълбочени анализи и за частни такива ;), ще дам банковата си сметка, защото и аз съм капиталист и то доста по-голям от повечето от вас - е, малко задръстен си падам щото не съм виждал сп. Плейбой, пък и градския начин на живот ми е непознат - пиша от село :D.
Сериозно:
Мисля, че информацията, която давам и обясненията са напълно достатъчни един средно интелигентен човек, да разбере това за което говорим от раз. :)
Зеленски е раздал оръжие на населението и маса криминали са се снабдили. Започнало е разграбване на магазини и разчистване на лични сметки. Кой на кого е имал зъб е тръгнал да отмъщава с оръжие. Целта на коварните фашисти е да се предизвикат ожесточени градски престрелки и да се вкара руската войска в града, за да има много жертви сред мирните граждани и разрушение. После тия кадри ще ги покажат на западните телевизии, да видят какъв главорез е Путин. Всичко това се диктува от американските куратори.
В много малки градове и села са поставени плаващи минохвъргачки, от които стрелят укрофашисти към населеното място, за да създават впечатлението, че го правят руснаци, а всъщност от там не са минавали руски колони. Целта е да се сплаши и настрои населението против руснаците.
Правят се много фейкови видеа, вчера гледах как боядисват лицата и телата си младежи, нахъврялт се един въз друг обляни св "кръв" и ги снимат от различни ъгли с камери - смеят се и говорят на украински.
Разпространи се едно видео, как един танк сгазва кола. Първо това е украински танк, второ няма обозначителните знаци Z на руските машини и последно или танка се подхлъзва и е инцидент, или колата е пусната по инерция без човек и танка минава отгоре й. После видеото продължава само как вадят човека невредим. А след такова премазване е невъзможно да оцелее човек.
Но тези видеа са предназначени за лековерната и наивна публика, по-простоватата по природа. Няма как човек, който има висока самооценка да повярва на такъв фейк. :)
Нека това е "лакмуса" с който всеки сам да прецени себе си - колко ги чува петлите. :)
merlinbg:
--- Цитат на: juliang в Февруари 26, 2022, 10:52:17 pm ---Само пасков като почна да обяснява че "сега ракетите щели да стигнат столицата за 5 до 7 минути, и това било недопустимо". Е убаво де... а за колко стигат от руска територия до Киев? А от Севастопол до Букурещ и до София колко е разстоянието? Ми до Хелзинки? До Стокхолм? До столиците на Литва, Латвия, Естония? Та от Калининград до Берлин разстоянието е по-малко отколкото от която и да е точка на Украйна до Москва...
Защо тоя стратег не гледа от тая гледна точка?
--- Край на цитат ---
Защото ракетите в Украйна ще бъдат Американски естественно и могат да се използват за превантивен удар, в което американците са мноооого добри. Да си припомним в човешката история, колко ядрени бомби е хвърлила Русия, и колко САЩ!?! Отговора няма да ви хареса :)
А сега нека де позанимаваме с задачки за началното училище: За колко време ще стигне ракета до Москва изстреляна от Харков? А за колко време ще стигне ракета до Вашингтон изстрляна Калининград, от Владивосток или от някоя арктическа военна база на Русия? Има голяма разлика нали?
Нека си представим, че руснаците имат някаква си система "Периметър" (или Мъртва ръка), която може да нанесе обратен удар и след унищожаването на руското ръководство. Да си представим, че "куфарчето" на Путин има за цел да спре системата "Периметър" да не изстреля целия арсенал по предварително набелязани цели. По време на Студената война времето за спиране е било 30 мин. След разширяването на НАТО в Източна Европа времето е намалено на 15 мин. Ако има американски ракети в Харков времето ще бъде намалено на 3 мин. (помислете си защо). А 3 мин. са цели 180 секунди, след което и Господ не може да спре Руските ракети... да не говорим за накакви си там Путин, Байдън, ООН, Европеъски съюз и т.н. Всички отиваме дружно на кино.
А сега да си представим примерен случай... чиста теория. Системата "Периметър" засича изстрелване на ракета по посока на Русия. Естествено това не е нападение на САЩ, а просто грешка в системата... например прихванала е слънцето, повредил се датчик, изгорял е някъде кофти транзистор, това е без значение и започва отброяването на тези 180 секунди, през които Путин може да я деактивира. Трябва "куфарчето" да е до него, трябва да намери телефон за връзка с Байдън, трябва Байдън да си намери телефона и да вдигне, трябва да го пита дали са изстреляни техни ракети, Байдън трябва да помисли и да отговори евентуално или да му затвори и да се обади на някой от генералите си, да върне отговор и Путин да спре системата, а през цялото това време секундите текът. Колко време е нужно??? Ами ако по това време Путин е на лов в тайгата със Шойгу, какво става? Ами ако не трябва просто да натисне копче а да трябва да въведе код, който само той знае??? Станаха доста въпросите... помислете върху тях.
Или пък просто може да махнете с ръка и да кажете, че такава система не съществува и всеки може да заплашва Путин и Русия, както му е удобно... все пак имаме гластност, перестройка, демокрация и други такива глупости. До ядрен ад на земята ще ни докара само човешката ни глупост, а тя е вкоренена дълбоков гените ни, в това съм убеден на 101%.
Преди време имаше един часовник, на който местеха стрелките и уж отчитаха времето до Ядрената Война. Не знам послетно, на колко го бяха нагласили, но имам чувството, че в момента показва 12 без 3 секунди.
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 26, 2022, 11:50:10 pm ---... Мисля, че информацията, която давам и обясненията са напълно достатъчни един средно интелигентен човек, да разбере това за което говорим от раз. :)
--- Край на цитат ---
Нека да се опитам...
--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 26, 2022, 11:50:10 pm ---... Целта на коварните фашисти е да се предизвикат ожесточени градски престрелки и да се вкара руската войска в града...
--- Край на цитат ---
Нима целта на руската армия не е да влезне в града? Или очакваш украинците с техните коктейли Молотов и раздадените АК да приемат сражение срещу танкове и БТР-и в някоя поляна, където няма да има къде да се скрият?
--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 26, 2022, 11:50:10 pm ---... После тия кадри ще ги покажат на западните телевизии, да видят какъв главорез е Путин...
--- Край на цитат ---
Путин изобщо не е главорез. Той само покани чеченците да се включат в купона... вероятно за да оказват първа помощ на ранените киевчани...
--- Цитат на: merlinbg в Февруари 26, 2022, 11:52:08 pm --- А сега нека де позанимаваме с задачки за началното училище: За колко време ще стигне ракета до Москва изстреляна от Харков? А за колко време ще стигне ракета до Вашингтон изстрляна Калининград, от Владивосток или от някоя арктическа военна база на Русия? Има голяма разлика нали?
--- Край на цитат ---
А за колко време ще стигне ракета изстреляна от руска подводница до Вашингтон? За да опростя сметката - Вашингтон се намира на практика на крайбрежието на Атлантическия океан... Но това не е довело до обявяване на 500 милна зона от океана като "зона с ообена важност за националната сигурност на САЩ".
Ма не бе... изобщо няма руски подводници в Атлантика....
А тук дори не говорим за зона от океана, а за територия на чужда дъжава!
--- Цитат на: merlinbg в Февруари 26, 2022, 11:52:08 pm --- Или пък просто може да махнете с ръка и да кажете, че такава система не съществува и всеки може да заплашва Путин и Русия, както му е удобно... все пак имаме гластност, перестройка, демокрация и други такива глупости. До ядрен ад на земята ще ни докара само човешката ни глупост, а тя е вкоренена дълбоков гените ни, в това съм убеден на 101%.
--- Край на цитат ---
Такава система съществува и от двете страни и именно затова живяхме без голяма война 75 години. До преди 2 дена...
merlinbg:
--- Цитат на: juliang в Февруари 27, 2022, 12:19:25 am ---Такава система съществува и от двете страни и именно затова живяхме без голяма война 75 години. До преди 2 дена...
--- Край на цитат ---
Ха-ха-ха... за малко да се засмея, щеше да е смешно ако не беше трагично!!! Обясни ми на мен глупака, каква е разликата между малка и голяма война. Войните които водеше САЩ през тези 75 години малки ли бяха или големи? Жертвите на Американските войни по-малко мъртви ли са от другите? Защо тази война е голяма: по брой жертви, по време прекарано в бойни дейсвия, по какво? Каква е разликата между войните на САЩ и Русия? Наистина не мога да те разбера.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия