Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Глобализма, НАТО, СЗО, и светът около нас

<< < (272/322) > >>

EDM electronics:
alvion, не мислиш ли, че е доста нахално от твоя страна, да ми правиш забележка, защо съм коментирал в тая тема и на теб това не ти харесвало, като си се регистрирал съвсем на скоро във форума?

На възрастен ли ми се правиш?
Ако не ти харесва форума или участниците - прав ти път. Наглостта тук не се толерира!

alvion:
Преди повече от 200 години якобинската диктатура показва много ясно, че отклоненията от общочовешките норми стигат до абсурд,и че с тяхното осъществяване идеолозите унищожават самите себе си, защото сами стават жертва на отклоненията. Този урок на историята не попречи обаче на болшевиките да повторят още веднъж и още по-брутално диктатурата!. Въпреки пълния морален крах на комунистическата революция в Русия, Фидел Кастро, който първоначално не бе комунист, тръгна по същия фатален път и естествено повтори същата трагедия. Лявоекстремистката вълна в Западна Европа през 60-те години е най-драстичният пример за невероятната способност на хората да не си вземат поуки от историята. Историческият опит всеки път отново показва, че тоталитарният мит, митът за насилственото разрушение и съграждане отново неизбежно и по своята природа води до катастрофа, но всеки път отново се правят опити за това — или чрез пълното игнориране на миналото, или с вечната надежда, че този път най-сетне революцията ще протече „правилно".

Упоритостта, с която постоянно се извършва все същото трагично безумие показва, че разумните съображения са безсилни.
[color=inherit !important][size=13px !important][/size][/color]

EDM electronics:
Демократическата революция наложена с американски бомби в Ирак, Либия и Сирия превърнаха тези държави от оазис в кенеф. Либийците живееха, като царе при Кадафи. За всяко новородено дете в Либия държавата даваше по 50 000 $. Безплатен ток и вода, образование и медицина. На всеки либиец имаше прикрепен по един слуга от Западна Европа, да върви след него и да му слугува. Вече не е така - либийците са слуги на колонизатора си САЩ. Тези държави имаха петрол и той беше основната цел на "демократизирането" на тия държави.

В момента САЩ нагло крадат сирийския петрол. Докога ще ги трае Путин, не знам. Явно искат калибри и искандери, да се вразумят.

alvion:
Познай,кой е авторът..... или когато избираме лесното,ех мечти....и сега на хранилка...!
   Ей,да не се припознаеш?

14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
15. Отново и отново - СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим САЩ винаги ще са символ на свободата - тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода - всиччки техни инстутиции, вестници, медии са ориентирани към съдбата на отделния човек. Именно той е ценност. Тук ние си говорим за институции, държавност, българщина, а никой не мисли за обикновените хора - те изчезват зад подобни бетонни клишета.

merlinbg:
    Господа "демократи" виждам, че много не ви се отговаря на въпроси и мисленето не ви е силна страна, но на този въпрос държа да ми отговорите.
    В последноте 2-3 години Фашистките военни образувания в Украйна се занимаваха със следния бизнес: Богати туристи, коити искат да усетят вдигането на адреналина от убийство бяха канени в окопите при ЛНР и ДНР срещу хубава сума пари. Даваха им оръжие и те стреляха по хората отсреща с картечници, автомати, снайпери и РПГ-та. Най-много на туристите е харесвало стрелбата със снайпер. При установено убийство са им издавали грамоти.
    Та въпроса ми е: Нормално и демократично ли е това господа??? Не ви ли притеснява поне малко такъв факт??? Не ви ли трепва нещо отвътре??? Не ви ли е срам???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия