Начало > Новини от света на технологиите
Безжичното предаване на енергия е факт
Bat_Vanko:
--- Цитат на: dmitarp в Февруари 01, 2021, 12:50:38 pm ---Никой не оспорва предаването на енергия безжично, оспорва се нейната целесъобразност, безоопасност ефективност и т.н.
--- Край на цитат ---
Радико, това което dmitarp ти каза, аз малко по горе дори го подкрепих с книга в която тази материя е разгледана доста преди 2003 г (поне книгата е издадена тогава). Ма кой да чете... Китайците пак са откраднали нечии разработки, и май само ти оставаш учуден от това нещо. Нищо ново под небето!
Радико:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Февруари 01, 2021, 02:57:22 pm ---Радико, това което dmitarp ти каза, аз малко по горе дори го подкрепих с книга в която тази материя е разгледана доста преди 2003 г (поне книгата е издадена тогава). Ма кой да чете... Китайците пак са откраднали нечии разработки, и май само ти оставаш учуден от това нещо. Нищо ново под небето!
--- Край на цитат ---
Това което Димитър ми го каза аз го казах същото още малко по нагоре, със една дребн разлика обаче:
Аз допускам възможността и да са открили, или купили от някой който е открил, начин за доста по ефективно предаване. Пак повтарям не го твърдя. Допускам го. И за кой ли път отново май за четвърти: Вие със същата категоричност твърдите, че и закона за запазване на импулса е верен. Са ме знам може би ако бях завършил висшето си образование и аз така щях да твърдя. Слава богу сега ЗНАМ, че не е верен. Същото е и в случая.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: dmitarp в Февруари 01, 2021, 12:25:33 pm --- И друго тази технология никак не е нова, няма нормални хора да я ползват за пренос на енергия в стая или офис или представи си в ресторант,
--- Край на цитат ---
Така е, това сравнително познато нещо, и за големи мощности е пагубно за животинския свят който е на пътя му да не говорим че е много неефективно понеже, отново казвам това е електромагнитна вибрация през диелектрик (въздух), и тя не може ефективно да се предава в тази среда (а при положение че можеше защо бихме имали нужда от метали които неправилно наричаме "проводници"). Това са основни неща с от които колегите трябва да имат представа, при положение че най-малко имат желание за разбиране на естеството на физическите процеси.
Единствения начин при които такава технология може да се използва е когато този който предава не го интересува какъв процент от предаваната мощност може да изгуби, и колкото и да е парадоксално съществуват и такива проекти: https://en.wikipedia.org/wiki/Space-based_solar_power , но както се вижда, тук се взема мощност която изобщо, така или иначе, не пада на Земята.
Радико:
epwpixieq-1
Защо ми се стеува, че Тесла е бил на друго мнение по въпроса?
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Февруари 01, 2021, 07:55:08 pm ---epwpixieq-1
Защо ми се стеува, че Тесла е бил на друго мнение по въпроса?
--- Край на цитат ---
Тесла изобщо не е бил на друго мнение, просто вие имате погрешна престава за това което Тесла е правил, най-вероятно от безобразията които се пишат за него по нета ( и които лично многократно съм критикувал в много мои коментари ):
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 30, 2021, 10:16:16 pm ---И за да допълня "безжично" ("wireless") предаване на енергия е факт (тук Радико сте прав напъно), но не проади новината която сподвляте, а понже то е осъществено от Тесла преди 120 години, но абсолютно обратно на начина по който се вижда "безжично" днес. Това е най-голямата грешка на "умниците" които правят такива глупости. За тесла "безжично" всъщност е било "безкабелно" но това не означава без проводима среда, а проводимата среда при Тесла е била земната кора. Сега отидете и обяснете на хора как така термина "wireless" ( "безжично" ) става през земята, а то е много просто. Вземете и прочетете патентите и публикациите на Тесла и после гледайте глупостите които китайци или японци или американци ( от един от най-елитните им технически университети, MIT, правят). Гледайте и се заливайте от смях, понеже когато хората не разбират какво правят те правят елементарни глупости с огромна неефективност.
--- Край на цитат ---
Вие имате логично мислене и при предоставяне на правилната информация мисля че ще можете да прецените сам: https://teslauniverse.com/nikola-tesla/articles/true-wireless
Ето нещо което е най-малкото което трябва да се прочете, кгоато някой изобщо коментира за Тесла и неговото "безкабелно" преаване на енергия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия