Начало > Новини от света на технологиите

Безжичното предаване на енергия е факт

<< < (7/11) > >>

EDM electronics:
Радико е пример за антилогика и наивност. Той спори, за да го забележат. И понеже няма реални знания, чете от Интернет и ги представя за свои. Легендата за Архимед и огледалата е лъжа. Имаше едно американско предаване "Лиовци на митове" бяха повторили експеримента и той само правеше зайчета. Професор Божидар Димитров също коментира този кьорфишек, но за Радико всяка казана лъжа в Интернет е истина. Не му обръщайте внимание. Той сигурно и плочки толкова може да лепи.

Аз предлагам да си пъхне главата в микровълнова и ако няма разлика да ни каже.  ;D
Тогава Путин ще му се вижда двоен и троен.  ;D

Ksurnev:
 epwpixieq-1 Само за 4 часа през лятото, юни месец, тревата и храсталака станаха жълти, и като ходиш по тях се разпрашаваха, там дето ги беше лизнал радара. Радара беше от южната страна на едно хълмче, и на хълмчето се образува широка жълта ивица от трева и храсти. Това ми беше първата среща с такъв радар, после имах и други.
Това, човек ако не го види, е трудно да си го представи.
Радико, няма да коментирам некомпетенците ти(ВИ).
Мъчиш се винаги да бъдеш гредата, ама резултата е СЛАМКА.

VITAN:

--- Цитат на: Ksurnev в Януари 31, 2021, 07:52:53 pm --- epwpixieq-1 ....Това, човек ако не го види, е трудно да си го представи.
--- Край на цитат ---
Е, които са ходили в казарма са виждали и съветските чинии за космическа връзка, поназнайват и за защитното облекло, използвано за работа с антените,
поназнайват и за радари, релейки, но това вече май не се преподава тъдява.
Той няма как да го знае.

Радико:

--- Цитат на: Ksurnev в Януари 31, 2021, 07:52:53 pm --- epwpixieq-1 Само за 4 часа през лятото, юни месец, тревата и храсталака станаха жълти, и като ходиш по тях се разпрашаваха, там дето ги беше лизнал радара. Радара беше от южната страна на едно хълмче, и на хълмчето се образува широка жълта ивица от трева и храсти. Това ми беше първата среща с такъв радар, после имах и други.
Това, човек ако не го види, е трудно да си го представи.
Радико, няма да коментирам некомпетенците ти(ВИ).

--- Край на цитат ---
Интересно защо няма да коментираш защото не схващаш какво твърдя или защото не ти изнася.
Добре ще го кажа още веднъж по най ясния начин който мога да измисля. Измери специфичната сила на облъчване  която реализира радара и после приложи същата сила но не със радарните честоти а със слънчева светлина. Ти хубаво обясняваш кво си видял, но къде ти е базата за сравнение.
ЕДМ мани ги тия империалистически продажни журналисти от ловци на митове. Аз съм гледал преди години съветски документален филм по въпроса. Направиха точно копие на римска галера и успяха да я запалят от около 100 м. Разстояние със 50 бр. Бронзови ламарини. Оформени като щитовете от онова време.
А и последно:
Ксурнев изяснихме ли проблемите с раждаемостта във Вакарел.

Ksurnev:
Да, напрежениети на полето на 2км. е доста по-ниско от това да си до предавателя, смятай си го.
И не забравяй 850kHz, демек Вакарел. И квадрата на разстоянието.
Един от първите давали дежурство там е професор Спиро Пецулев, светла му памет. До последно беше шеф на катедра радиотехнита в МЕИто. Много пъти съм бил при него, да правя измервания на неща с които се занимавах тогава.
Даже ми е показвал каде е хвърлял манджата си, да не го стигнат вълците, имало е доста тогава, а са ходили пеш до предавателя.
Мачтата на Вакарел я бутнаха защото опорния изолатор беше спукан, и нямаше с какво и как да се смени.
Беше стеаритов по спомен, но нямаше кой да го направи. Даже Сименс бяха отказали.
Еее, много се разприказвах.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия