Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Ефект на Джанибеков

<< < (11/13) > >>

Радико:

--- Цитат на: технократ в Декември 24, 2020, 07:26:55 pm ---По високата температура означава и по висок хаос, защото частиците с по висока температура, ще се стремят да заемат по голям обем, да бъдат по равномерно разхвърляни и разпръсната в пространството, а това означава и по малка подреденост в пространството.

--- Край на цитат ---
Това очевидно е невярно като се разгледат оримерите които ти дадох. Мисли с главата си а не повтаряй неща казани от някакъв "корифей" в науката без опит и за най малко осмисляне от твоя страна. Мисля че за този форум последното беше патент на друг потребител, няма да му споменавам името.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Декември 25, 2020, 08:53:03 am ---Това очевидно е невярно като се разгледат оримерите които ти дадох. Мисли с главата си а не повтаряй неща казани от някакъв "корифей" в науката без опит и за най малко осмисляне от твоя страна. Мисля че за този форум последното беше патент на друг потребител, няма да му споменавам името.

--- Край на цитат ---

Ти сега като шопа видял жираф па рекъл " те такова животно нема". Нема ама има.

Радико:
Технократ разделянето на флуида във съдът на две различни по свойства части вече е вид подреденост. Във другият съд такава подреденост липсва там хаоса е пълен въпреки по ниската температура.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Декември 25, 2020, 09:54:16 am ---Технократ разделянето на флуида във съдът на две различни по свойства части вече е вид подреденост. Във другият съд такава подреденост липсва там хаоса е пълен въпреки по ниската температура.

--- Край на цитат ---

Радико не схващаш основни неща. По голяма топлина = по голям хаос. Ще дам една проста схема  с увеличение на температурата, материята деградира, тяло > съставни молекули >атоми > ядра >елементарни частици. а това означава че топлината е показател за хаотичност. Вземи една обикновена пара, като кондензира, после при още студ, кристализира. Тоест има явен признак че с намаляване на температурата, се повишава подредеността, и обратното. Покажи ми пример на явление където с повишаване на температурата, структурата на материята става по подредена, и аз ще се съглася с теб.

Радико:
Не аз технократе, ти не схващаш какво ти пиша.
По голямата топлина е по голям хаос само когато разглеждаш нещата като "кон с капаци" взирайки се само в един определен детайл.
Просто ми отговори на въпроса:
ВЪВ КОЙ ОТ ДВАТА ОПИСАНИ ПО ГОРЕ ОБЕМА ХАОСА Е ПО ГОЛЯМ ? ? ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия