Винаги ме е озадачавало населението на митрополията, чийто колония сме.
България е малка страна, някога с население 10 мил., сега от прекрасен живот 5 мил. /
реално, не официално/, от които 2,5 мил. менгян.
Помня с носталгия, колко бяха образовани навремето българите, когато нямаше чалга и пошли предавания от типа "
какъв бил вкусът на спермата според водещия Азис" по националните - колониални телевизии. Българите някога бяха хора с ерудиция,
правеха велосипеди, мотопеди, мотоциклети, автомобили, камиони, ремаркета, трактори, електрокари, мотокари, кореби, вагони, компютри, ЕИМ и т.н. - все неща за които се изисква образование и интелект.
Но да се върнем към главния въпрос - качеството на населението в митрополията:
По данни на Дойчевеле в САЩ, която е 340 мил. неграмотниците са 25% от населението или това прави 85 мил. Т.е. там има накуп около 17 Българии неграмотници!
"
Много от курсистите в "Академията на надеждата" не могат да четат и пишат. "Около 25 процента от американците са неграмотни.
„Много американци вярват, че Европа е една огромна дъжрава от третия свят. Преди да се преместя в Испания хората постоянно ми казваха каква ужасна грешка правя.
" - то интелект, то чудо...
https://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D1%8F%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0/a-17386945https://pochivkablitz.bg/narachnik/otkachenite-neshcha-koito-amerikantsite-si-mislyat-za-evropa?pre=view&cache=nocacheГледах един филм, живеят в палатки, каравани и всякакви мукавени полукъщури
, но турили по едно национално знаме и им втълпили, че там е раят на земята, всички останали пасат трева и ядат доматите с колците, за чеп на каца дори не стават.
Стори ми се прекалено дори, като казаха, че 85% от американците дори не са напускали пределите на щата в който живеят, не страната.
Знам, ще каже някой това е руска пропаганда - да, ама не. Американец турист няма. Дай му да се яхне на колата си, да обикаля щата си и най-големия му кеф е да спира по крайпътните молове, да пазари разни вещи от вещомания и да се натъпче с полуфабрикати от ГМО.
Давал съм си равносметка, колко много ми е дал Бог, че съм се родил в България.
Благодаря ти, Господи! - а сега можеше да живея гордо на палатка със забито знаме отпред и да съм убеден, че няма по-хубаво на света.