Начало > Новини от света на технологиите
2 пъти по-ниски сметки през зимата?
dmitarp:
който си решите ги е трупал, аз писах природен феномен, който разбрал разбрал за другите, на кратко, ако лъчите се отразяват директно много по-лесно се разсейва слънчевата топлина в космоса, отколкото да се поглъща, и после се излъчва в микровълновата област, и атмосферата я поглъща.
Радико:
Димитре зачекваш въпрос който определено не си анализирал достатъчно добре зарежи.
В момента обсъждаме как да спасим собственият си задник а не човечеството.
Относно последното мойте съграждани казват следното:
Като ми кажат, че една работа е много спешна я легнем да се наспим. Ако е спешна друг ше я свърши, ако никой не я свърши значи не е била спешна.
montanar:
Радико ти си извор на мъдрост!
Последното си го записвам в златния тефтер! ;D
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Януари 11, 2021, 07:48:17 pm ---Всички сметки които съм правил ми казват, че директно складиране на реални количества топлина от лятото за зимата си е бита кауза.
--- Край на цитат ---
Може да се вижда като бита кауза, но интерено е че има ентусиасти които го правят https://www.youtube.com/watch?v=eJMOM01NA40&t=31m41s (разбира се особенността тук е че самата постройка е върху резервоара). Не е лесно като да се запали печката (на дърва или въглища) в това няма спор но въпреки това е интересно като реален за решаване проблем.
На мен ми е интерсно, някой от колегите използвал ли е бали слама като изолационнен материал проекти по които са работили. Според изследвания които чета, поставени хоризонтално, те имат R стойност от 54.
--- Цитат на: dmitarp в Януари 11, 2021, 07:54:08 pm ---Всяко складиране на топлина или енергийни ресурси е вредно за планетата и по точно за климата и живота, и ако искате да сте истински залени това не решава проблема, а го задълбочава.
--- Край на цитат ---
Интересно ми е с това тановище какво мислите че всъщност правят океаните, те не трупат ли топлина (енергия)? Откъде си мислите че има толкова богат на видове (и на бройки) живот между тропиците? Ами че то цяла западна (покрай Атлантика) Европа има мек климат точно поради Гълфстрийма които донася точно тази натрупана топлина от крибския регион. Мисля че поне 100 милиона хора ще бъдат на друго становище от вашето.
dmitarp:
Океана има мярка, алчният човек, не. Аз не съм от "мейн стрийма" и съм свободен да имам мнение различно от това на други 100 млн., ако за теб единствената библия са CNN, BBC,Discavary Channel и други подобни бози си е твой проблем.
Ако мечтите не ти се простират поне до това да спасиш човечеството поне, то тогава какво търсиш, ако мечтата ти за свобода се опира само до бананите в магазина, подарявам ти е тази свобода ползвай си е.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия