Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Енергията на вакуума е на 15кХц?

<< < (12/17) > >>

Иван Димов:
   Майсторе, някакъв древен философ беше казал - "Каквото долу, такова и горе!" Затова виж аз как ще ти обясня вакуума. Представи си, че си на самотен остров, който в средата си има сладководно езеро, при това плитко и затова топло и без никаква вълничка по него. А ти си се цопнал блажено в него и се наслаждаваш на пейзажа и почти да задрямаш от това спокойствие, когато изведнъж усещаш раздвижване на водата. Дано то да е предизвикано от шаран или в краен случай от сом, а не от крокодил. Край на лиричното отклонение. Във вакуума положението е същото - него го има, но не го усещаме докато не се раздвижи. Светлината е енергизиран (раздвижен) вакуум, нещо като развълнувано езеро, в което може да усетим вълничките с кожата си. Ако няма вълнички, това не означава, че няма вода. Особено интересни са подводните експерименти в ю-тубата. Търси тези, снимани с високоскоростна камера - има цял раздел slow motion. Даже скоро гледах едно видео с подводен взрив, при който се образува рязко газов мехур, който се разширява бързо и после започва по-интересното. Започва връщане на водата към центъра на мехура, при което газовете се свиват "до дупка", но водата вече се е засилила към центъра и не може да спре изведнъж. Получава се яко пресоване и от голямото налягане започва нова вълна на разширяване, при което центъра пак остава с понижено налягане и поради инертността на водата, това се повтаря няколко пъти като затихващи вълни. За мен нещата са по-прости и не ми трябва да знам за разни кварки и тем подобни невидими и трудно регистрируеми обекти особено с нашата апаратура. Пък като гледам и Тесла е правил подобни аналогии с флуиди, когато е говорил за същността на електромагнитните процеси.
   Пак повтарям: "Каквото долу, такова и горе!"

Maistora52:
Иване, имаш един (+) на рейтинга затова, че ме топна в топлото езерце. Обаче! - нито с неговите вълни, нито с вакуума като "нераздвиженост" или "раздвиженост" на самия него може да се обясни проблема с (както го наричат в дебелите книги) "вълново-квантовия характер на светлината".
Седим доста отдавна на "разклатеното земно столче" съзерцавайки безкрайните красоти по Земята, но те са видими, защото имаме атмосфера, и точно тя е факторът при който имаме разлагане на светлината и виждаме безкрайното множество от цветове... Но я нека си представим за миг, че атмосферата на Земята изчезне - всичката тази красота изчезва и пейзажът става като на Луната - черно-бял, включително черното небе с блещукащите звезди. Нека си представим и една досущ същата стая която обитаваме само че сложена на Луната. Без атмосфера в тази стая изведнъж става абсолютно тъмно - с изключение на случая, когато светлинен "лъч" директно влезе през прозореца. В случая и понятието "лъч" е даже условно, защото "лъчите" съществуват само ако има атмосфера (или облаци фин прах).
Въпросът е, какво кара атмосферата да вибрира (която вибрация наричаме "светлина")?
Какво и как идва от Слънцето до пределите на земната атмосфера, за да я накара да ВИБРИРА?
Фотонът бил нямал маса, нямал и заряд и бил нещо като "вълнов квант" = "вълнова порция". А всъщност реално фотонът е Нещо като Нищо!
Тук е големият въпрос, а не в топлото езерце!

edin:

--- Цитат ---атмосферата на Земята изчезне - всичката тази красота изчезва и пейзажът става като на Луната - черно-бял,
--- Край на цитат ---
Черно-бял????? Защо? Вярно ле е това?

mzk:
Мисля, че го избивате на философия.

Преди време имаше една тема във форума за съхранението на заряда в кондензатор, където някой много добре се изрази, че вакуумът също има магнитна и електрическа проницаемост, т.е. 'нищото' има определени свойства.

Предполагам, че двойствения характер на фотона е реален, има някои макроскопични опити, които са близо до този факт:
Oткривател (Yves Couder)
http://www.youtube.com/v/fnUBaBdl0Aw

http://www.youtube.com/v/nmC0ygr08tE

http://www.youtube.com/v/72DA4fgamPE

http://www.youtube.com/v/cjWVegDNHRM

"гравитиращи" капки:
http://www.youtube.com/v/_CvJKdaUym0

Потърсете за сродни видеоклипове, има интересни неща. Ключови думи: Yves Couder, silicone droplets.

Мисля, че добре се изобразява етера под формата на флуид във вана и първичната сила (вибрация), която кара капките да стоят на повърхността.

По принцип дължината на вълната и скоростта на разпространение пряко зависят от плътността на средата, т.е . ако скоростта на светлината е ограничена до 3*10^8, изменението на проницаемостите ще доведе до изменение в скоростта/дължината на вълната.

Интересно е да се покаже горният експеримент при гранични условия (преход между две среди), изменение на честотата и т.н.

ПС: по въпроса за светлината - разбира се, че ако застанем на луната и там през призма пречупим светлината, ще видим различните цветове от спектъра. Атмосферата при нас води до поглъщане и отражение на определени части от спектъра, благодарение на което виждаме небето синьо, а слънцето е с различен цвят по пладне и сутрин и вечер.

Иван Димов:
   mzk, ти излови рибата с тези видеоклипчета. Имаш един + от мен. Най-интересното за мен беше как две групи от капки направиха общо съединение - направо химия. И "гравитацията" си я биваше.
   Майсторе, нека уточним, че само вибрацията на звука се губи ако няма въздушна атмосфера, защото звукът е "трептене" на въздуха. А светлината е трептене на ефира (вакуума) и даже да махнем въздуха, всичко ще си остане еднакво оцветено. Космонавтите виждат звездите почти както ги виждат и астрономите от Земята. Газовете поглъщат определени спектри и така наскоро са открили огромна мъглявина главно от водород, но това е станало възможно понеже е била осветена от силна светлина на някаква ярка звезда.
   А светлината явно има маса. Имаше един експеримент с тъй-нареченото светлинно налягане, което завърташе турбинка, направена от светлоотразително фолио (Al, Ag). Лопатките на тази турбинка от предната страна са светлоотразяващи, а от задната си страна са светлопоглъщащи (черни). Така гърбът на лопатката получава единичен светлинен импулс, а челото двоен такъв. Така светлинното налягане е факт - следователно светлината има маса. А защо имаме едновременно частици и вълни, ами защото и водата е от частици, но прави вълни. А вълните в ефира (светлината) са просто поредица разреждания и сгъстявания на самия ефир. Както е положението и при въздуха и звука.
   Каквото долу, такова и горе!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия