Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Замислено за Науката - Движението като основно свойство

<< < (2/10) > >>

montanar:

--- Цитат ---Ритмодинамика представляет собой конкретный способ отображения явлений природы через геометрическое их моделирование в виде волновых процессов.
--- Край на цитат ---
Вълни в какво? в ефира които вълни няма как да измерим ли? А всички останали аналогии са с кинетични вълни които имат среда преносител.

Радико:
Отдавна се каня да коментирам въпроса но все нещо ме отклоняваше. Ето сега удобен момент. Та става дума за прословутият експеримент на Майкълсън доказващ, че етер не съществува.  Та аз имам един въпрос относно експеримента на който не намирам отговор. А той е:
Защо постановката не отчита интерференция. След като разстоянията O-N иO-M според условията на експеримента са равни???

montanar:
Радико тая установка си е жив интерферометър от най чист вид - и точно на базата на интерференция са се опитвали да видят нещо.

И да добавя към горните ми бълнувания относно ефира и тинтириминтири....
Ако се замислим относно ефира и дали той го има трябва да го установим експериментално а за целта трябва да го накараме да взаимодейства (обменя енергия) щото докато това не се случи няма как да го установим а до преди това да се случи ефира си остава само една хипотеза.

GreenHulk:
А ако "ефира" или Етера не е нещо материално, с което да взаимодействат грубите инструменти на официално установената сега материалистична наука? Кво прайм, заравяне на главата в пясъка ли?

montanar:
GreenHulk ОК ефира не нещо материално и не обменя енергия с материалното - тогава не ме е*е - аз в църкви не ходя и не вярвам в приказки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия