Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Замислено за Науката - Движението като основно свойство
montanar:
Интаресна дискусия.
https://www.youtube.com/v/sGcakpd95Zw
Радико:
--- Цитат на: montanar в Октомври 10, 2020, 04:13:11 pm ---Радико тая установка си е жив интерферометър от най чист вид - и точно на базата на интерференция са се опитвали да видят нещо.
И да добавя към горните ми бълнувания относно ефира и тинтириминтири....
Ако се замислим относно ефира и дали той го има трябва да го установим експериментално а за целта трябва да го накараме да взаимодейства (обменя енергия) щото докато това не се случи няма как да го установим а до преди това да се случи ефира си остава само една хипотеза.
--- Край на цитат ---
Така де интерферометър е и какво е показал този интерферометър. До колкото схващам показал е, че във двете рамена светлината отива и се връща за абсолютно едно и също време така ли???
VITAN:
--- Цитат на: montanar в Октомври 10, 2020, 04:13:11 pm ---Ако се замислим относно ефира и дали той го има трябва да го установим експериментално а за целта трябва да го накараме да взаимодейства (обменя енергия) щото докато това не се случи няма как да го установим а до преди това да се случи ефира си остава само една хипотеза.
--- Край на цитат ---
Да хванат неутрино правят супер сложни постановки.
Да хванат по няколко бройки за доста време.
Иначе неутрино потока през Земята за 1 секунда е с уникална плътност.
Не, че не съм го казвал, но е по-лесно да гониш Михаля, отколкото да се замислиш...
технократ:
--- Цитат на: Радико в Октомври 10, 2020, 02:59:40 pm ---Отдавна се каня да коментирам въпроса но все нещо ме отклоняваше. Ето сега удобен момент. Та става дума за прословутият експеримент на Майкълсън доказващ, че етер не съществува. Та аз имам един въпрос относно експеримента на който не намирам отговор. А той е:
Защо постановката не отчита интерференция. След като разстоянията O-N иO-M според условията на експеримента са равни???
--- Край на цитат ---
Чудя се още как тогавашните експериментатори извършили опита, разчитат на интерференция. Ако има ефирен поток по посоката на ОМ рамото на интерферометъра, то на отиване лъчите ще пресрещат ефирният поток, и ще се забавят точно с толкова, колкото ще избързат когато се връщат отразени и се возят на ефирният поток. Крайният резултат ще е едновременно пристигане на лъчите от ОМ рамото и ON, и няма да има интерференция, защото няма да има разлика във фазите на вълните възникваща при отклонения, във не-едновремеността на пристигане на вълните до интерферентният екран. Стефан Маринов е правел експеримент с еднопосочно движение на лъч светлина,( Експеримента на Маринов със скачените спусъци, за който не мога да намеря дословна информация в нета, може би нарочно недостъпна. Има ли информация за този опит на Маринов тук, щото не мога да ровя и не съм открил тук, нищо за този експеримент на Маринов, и ако има инфо, то моля да се извади от модераторите.) и е открил движение на земята, спрямо ефира, или абсолютното пространство. Даже е открил с каква скорост земята се движи спрямо това нещо, ефир или празно абсолютно пространство.
montanar:
Радико да. И за това се съди точно по интерференционната картина.
Свойтво на интерференцията е да умножава многократно промени в средата и енергията и да ги показва.
И точно това свойство се ползва в тези устройства.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия