Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Как да направим СЕ БЕ

<< < (11/32) > >>

Иван Димов:
   Явно не си схванал принципа на ракетата. За да получиш прираст на енергия трябва да вложиш нещо макар и малко. Влагаш малко, получаваш голям прираст, изконсумираш го този прираст и ракетата се връща на първоначалната си скорост, която трябва да е голяма. И процесът се повтаря - вкарваш малко, получаваш повече като прираст, консумираш и се връщаш на изходна позиция. Какво неясно има?

krasias:
Как така откъде идва това повече от по малко.....

Bat_Vanko:
Иван Димов всичко е добре но има един малък проблем: Тъй като става въпрос за електромагнитна индукция токовете в първичната и вторичната намотки са насрещни. Това означава че в общата им част те не се наслагват а се изваждат.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Иван Димов в Октомври 05, 2020, 11:29:52 am ---   Схемата си заслужава експериментирането.

--- Край на цитат ---
Има хора които са експериментирали с подобни схеми преди 45-50 годин и имат интересни ефекти ( макар и не точно с тази схема ) но фудаменталния принцип, предполагаемо, е един и същ: https://www.youtube.com/watch?v=6BnCUBKgnnc&t=26m45s

Иван Димов:
   Bat_Vanko, разнопосочни са токовете на товара и първичната намотка на втория трансформатор в "дядовата" схема. Аз говоря за наслагване на токовете в първичната намотка на първия трансформатор - там има наслагване точно както съм го означил със стрелки на схемата по-горе. Такова най-обикновено наслагване има при всеки паралелен резонанс. Писах по-горе 55А в бобината и 50А в кондензатора. Затова е важно втората индуктивност да е по-малка от първата. Ако не е няма да стане. Наслагването е елементарно - правил съм го и на симулатор, и на реални схеми. Разгледай подробно паралелния резонанс и ще видиш как токът от захранването е съпосочен с тока на трептящия кръг. То и няма как да е другояче. Остава само до бобината от трептящия кръг да сложим товарната бобина, която ще действа размагнитващо, но това размагнитване е твърде слабо понеже отношението между броя на навивките е от порядъка на 100:1. С други думи, на всеки 100 навивки от резонансната бобина се пада само 1 навивка от товарната бобина.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия