Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Как да направим СЕ БЕ

<< < (10/32) > >>

montanar:
GMG аз ме съм електрончик от бога и не схващам ко трее да изправяме - тва са трафове и деда ми мери комсумация на системата а не изход.
Тоест мисли си че мери .......

Иван Димов:
   GMG, как да не може да има наслагване на токове? Нарисувал съм на рисунката как става наслагването. По същество наслагване има при всеки токов резонанс - наслагва се токът от захранването, който е много малък, с тока в трептящия кръг. Нали точно това определя качествения фактор - колко пъти токът в трептящия кръг е по-голям от тока на захранването. Двата тока се сумират, примерно 50А в трептящия кръг се сумират с 5А от захранването и така в бобината стават 55А, докато в кондензатора са 50А. Наслагване има и то е много важно.

krasias:
Да ама ако изобщо има наслагване то пак идва от източника, инак що ти е друго захранване като имаш 50А от трептящия кръг.

Иван Димов:
   Тук важи същият принцип като наскоро коментирания начин за получаване на повече енергия от летяща ракета в космоса. И при нея имаме захранване, но виждаме, че това захранване дава различен прираст на енергия за ракетата в зависимост от това с каква скорост се движи тя. Колкото е по-бърза, толкова повече прираст на енергия получава. При токовете е подобно положението, колкото е по-голям токът в резонансния кръг, толкова по-голям прираст на енергия ще получи кръга при един и същ захранващ ток от 5А, който се наслагва с тока от кръга. Ако в кръга са не 50А, а 100А като прибавим към тях 5А, ще станат 105А и като ги вдигнем на квадрат според формулата за енергия на бобина, ще получим много по-голям прираст на енергия. Формулата за енергия на бобина LI^2/2 е аналогична на формулата за енергията на ракетата mV^2/2 и разсъжденията са аналогични.
https://mazeto.net/index.php/topic,9853.1025.html
Търсете от тази моя публикация надолу -
  Re: Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
« Отговор #1037 -: Септември 16, 2020, 05:49:55 pm »

krasias:
Димов, аз пак да питам защо ти е някакъв слаб източник 5А като имаш резонансен кръг 50А.......

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия