Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Как да направим СЕ БЕ
mind:
--- Цитат на: krasias в Октомври 18, 2020, 09:50:20 am ---Как можеш да обясниш липсата на инерция при подобна смяна на посоката само с флуидно отместване.
--- Край на цитат ---
С холограма! Тя няма маса и съответно инертност. Може да се мести, като стой и гледай.
Иван Димов:
EDM electronics, че дизелът не е ли двигател с вътрешно горене? Горенето става вътре в цилиндъра с буталото. Това 40% е максимално възможното на теория КПД за такива двигатели, доказах го в темата ми за термодинамиката ето тук - https://mazeto.net/index.php?topic=10013.0
Двигателят на Стърлинг е пример за двигател с външно горене - там пламъкът е отвън и даже може да си събереш съчки от гората и като накладеш огън да си се прибереш вкъщи съвсем спокойно.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%BD%D0%B0_%D0%A1%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3
п. п. То и за двигателя на Стърлинг пише максимално КПД = 40%, но мисля че някъде четох за КПД от около 70 или 80%, за двигател с външно горене.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: технократ в Октомври 18, 2020, 12:21:39 pm ---Трябва по някакъв начин да се премахне съпротивлението на средата, по посоката на ускорението.
--- Край на цитат ---
Според мен следния коментар точно това и изразява но може би несте го забелязали или аз не съм се изразидл достаъчно ясно.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 18, 2020, 09:06:57 am --- за ефективон движение (минимална енергия изразходвана за отместване на единица маса) е важно, особенно с повишаването на плътността на заобикалящия флуид, средата срещана от движещото се тяло да бъде максимално разредена.
--- Край на цитат ---
Или казано по друг начин:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 18, 2020, 09:06:57 am ---излиза че най-оптимално движещо се тяло, технически в какъвто и да е флуид, но особенно в по-плътните, е това което може да "премести" плътността от предната част, по посоката на движение, към задната част където се получава "оттласкването".
--- Край на цитат ---
И да допълня, при положение че не е разбрано, целта на такова "всмукване" на флуда от движещото се тяло е, съпротивлението на челния флуид да се намали, а плътността (на флуида) отзад да се увеличи възможно в най-много. Така движещото се тяло едновреметно ще среща по-малко съпротивление и ще "натиска" върху по-компресиран, при полжение че флуида има свойства да се компресира, разбира се.
технократ:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 18, 2020, 02:32:59 pm ---Според мен следния коментар точно това и изразява но може би несте го забелязали или аз не съм се изразидл достаъчно ясно.Или казано по друг начин:И да допълня, при положение че не е разбрано, целта на такова "всмукване" на флуда от движещото се тяло е, съпротивлението на челния флуид да се намали, а плътността (на флуида) отзад да се увеличи възможно в най-много. Така движещото се тяло едновреметно ще среща по-малко съпротивление и ще "натиска" върху по-компресиран, при полжение че флуида има свойства да се компресира, разбира се.
--- Край на цитат ---
Напълно си прав!
Радико:
Демек ето така:
Виж картинката.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия