Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Как да направим СЕ БЕ
Радико:
Иван Димов, струва ми се, че допускаш известна грешка при изчисленията. От горния пример. Изчисляваш натрупаната енергия като линейна зависимост. Със удвояване на разстоянието удвояваш и енергията а според сър Исак Нютон нещата са доста по различни.
Иван Димов:
Радико, друга ми е грешката. Сложил съм графиката на функцията Ер(х), а трябва да бъде F(х) щом ще интегрирам. То може при Ер(х) само да напишем долу вляво стойност за х и ще ни излезе направо стойността на Ер. Нека тези от НАСА се изкажат.
Иначе проблем с линейността няма - ето виж графиката на Ер(х), когато поставя по-широки граници за х. Давам две снимки - едната е за х до 10^7 метра височина над морското равнище, а другата е за х до 10^8 метра. Вижда се как графиката се "насища".
В bas файла има и функцията на F(х) - ще я подчертая по-долу в синьо.
FUNCTION yf (x)
yf = 6.244612E7 - 3.97532E14 / (6.366E6 + x) ''Ep[J] za 1 kg na visochina x[m] ot povurhnostta
''''yf = 3.97532E14 / (6.366E6 + x) ^ 2 'silata na tejestta za 1kg na x[m] ot povurhnostta
END FUNCTION
Трябва просто кавичките отпред да се преместят пред горната yf и така ще е валидна долната yf и ще се изчертае силата на тежестта като функция от разстоянието.
Радико:
А да има и още един фактор който не се взима под внимание:
Ефективността на реактивния двигател доста силно зависи от плътността на средата в която работи. Тоест ако хванеш маркуча на един компресор от който изтича въздух под налягане усещаш определена реактивна тяга ако пък го изпуснеш маркуча почва да се гъ е и движи като змия от тази тяга. Въпроса е обаче, че ако внезапно потопиш този маркуч във вода то реактивната тяга рязко нараства. Съвсем случайно стана но съм се убедил в този факт експериментално така да се каже.
ndm:
--- Цитат на: Иван Димов в Октомври 17, 2020, 12:29:45 pm --- Дайте повече числа, нека и други да се включат в смятането.
--- Край на цитат ---
Тва е наша работа да даваме числа. Даваме числото доктор(то СЕга е мноо Акт уално), качвате СЕ дваминцата на ракетките които лично сте си построили, а не да давате само акъли, едната за нагоре кОцмуса, другата за марианската падина и чакаме сметалато да изведе дългоочакваното СЕ.
hristo:
Ако вземем, че магнитния поток Φ е равен на тока I по коеф. на пропорционалност L. Можем да разпишем математически Φ=L.I. Виждаме, че магнитния поток зависи само от тока I умножен по коеф. на пропорционалност Индуктивността L. Тока по закона на ОМ пък от своя страна се смята като I=U/R и е пропорционален на напрежението U с което захранваме проводника. При променлив ток освен активното съпротивление Ra се добавя и реактивно съпротивление ω.L и тока I от който зависи магнитния поток Φ е равен на I=U/(Ra+ω.L) и ако заместим в първата формула Φ=L.U/(Ra+ω.L) , където ω е равно на кръговата честота 2пf.
Това бях пропуснал началото, ами ако знаем, че магнитния поток зависи само от тока, а тока пък зависи от напрежението при постоянен ток сме с вързани ръце можем да ползваме свръхпроводници или променлив ток и да добавим отрицателно реактивно съпротивление с което да намалим импеданса на намотката и така да увеличим тока без да увеличаваме мощността P=U.I, която подаваме и съответно да увеличим магнитния поток Φ, който пък да създаде повече магнитна сила с по-малко вложена енергия А=P.t. Е тоя път се опетлах яката ептен се обърках вече и на мен не ми е ясно що е СЕ или еБЕ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия