Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Фундаментални грешки на съвременната наука
montanar:
Не ми и трябва да знам точната зависимост между разстояние и загуба на енергия на фотона - но повярвай ми не си мени енергията за 7 метра ;D
Радико:
Не става дума за промяна на енергията а за промяна на фазата. Нещо си в голяма грешка.
Но дори и тъка да е добре признавам прав си от мен да мине знаеш ли какво правиш ти с това изявление.
Ти току що доказа, че основният доказателствен експиримент за неналичие на Етер е несъстоятелен и не трябва да се зачита от там и всички други основаващи се по един или друг начин на този експеримент могат да се считат за компрометирани. Това значи, че теорията за етера е валидна с пълна сила все още. И никой не е доказал несъстоятелноста и експериментално.
Е благодаря за откровенноста ти приятелю. Отивам да си купя една мастика да пия в чест на етера а за безалкохолно ще си взема ЕТЪР че е най близо по име.
да живее етъера
montanar:
Трябваше с по-големи букви да напишеш прославата на пръднята. ;D ;D ;D
Радико:
Добре:
Благодаря ти Монтанар, че доказа състоятелността на теорията за етера
Да живее монтанар оп и етера да живее
epwpixieq-1:
--- Цитат на: montanar в Май 22, 2021, 01:54:19 pm ---Например скоростта на разпространение на звука във въздух 331 m/s във вода е 1490 m/s а във жИлЕзо е 5960 m/s.......
И така ..... питам каква трябва да е плътността на *№*№@№$ за да може светлината АКО е вълна да се разпространява със 299 792 458m/s ?!?!?!?!?!?!??!
--- Край на цитат ---
Като изпуснем препратката към горящия газ (заменена с "*№*№@№$" ), може би трябва да се запитаме първо какво точно физически изразява термина (и формулата) "скорост на светлината". Няколко пъти съм го описвал, но или никой не го разбира или не се интересува да задълбае, и е по-лесно (без да се чете и разбира) да се говори на база на виждане от това което е (грешно) широко разпространено, отколкото на това което хората, изнамерили тази физическа зависимост (като се започне от Фрезнел премине се през Вебер, който за първи път я формулира като константа, и се достигне до Максуел постулирайки директната и връзка с електро-магнетизма), са изразили във зависимостта наречена "скорост на светлината".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия