Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Фундаментални грешки на съвременната наука
GreenHulk:
Астероидния пояс е ОСТАТЪК от разрушена планета, условно наречена Фаетон.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Септември 15, 2020, 06:57:34 pm ---Ебаго другарко!
Тоя файтон да не се е треснал в друг файтон? :P
Или зелените са го гръмнали?
GreenHulk я разкажи повече?
--- Край на цитат ---
Не схващаш ли, че Хълк ти каза повече от достатъчно. Всичко друго което би ти казал по въпроса би било "съчинение по картинка" ако той беше от "Вдъхновенните идиоти" или от "платените драскачи" щеше да ти напише цял роман. Прагматичната истина обаче се простира до:
Условно наречена.
montanar:
Немам против подхвърляния при които се наблюдава последователност и обоснованост ама некой да ми се изтапани и да каже например - "днеска видех еднорог"
и това при условие че няма прецедент който да го обостовава или наличие на логична връзка нал се сещаш колко дикиш лови.
montanar:
Не знам дали има смисъл да обяснявам естеството на астероидния пояс (имам предвид тоя между Марс и Юпитер) ма ш нахвърлям общо как стоят нещата.
Първо въпроса дали е е останки от планета. - не не е.
Ако сме имали стъкновение между тела с планетарна маса да сме имали картинка каквато сме ние и луната - при съклновение на планети се случва това което се е случило при нас с Луната а не разпадане на вече сформирана гравитационна яма.
Или това
Зависи от ъгъл скорост маса .......
А да се случи деструкция трябва невероятна скорост което е крайно малко вероятно .........
Астероидния пояс е останка от периода на формиране на слънчевата система - а причината да не се формира планета е гравитационното влияние на Юпитер който постоянно разнася тая маса и не и дава да се събира.
dmitarp:
montanar много си сигурен в миналото на Слънчевата система, и си безкритичен към избрана от теб версия. Има поне дузина версии за Астероидния пояс, нито една категорично не е отхвърлена нито е приета, същото се отнася и за системата Земя, Луна.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия