Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фундаментални грешки на съвременната наука

<< < (29/37) > >>

Радико:

--- Цитат на: Аtos в Май 24, 2021, 08:59:52 pm ---Радико, трябва да се има в предвид, че може би в "светите писания" не всичко се подчинява на нашите сегашни метрики!
Тук може би става дума за нещо "преди времето" - така, както сега го възприемаме, въпросът е философски...

Ако щеш вярвай, на мен ми е хрумвала шантавата идея - всички изкопаеми вкаменелости да са...просто декор, заложен в тази реалност на Земята...
Разбира се, не мога да го твърдя или отричам.

--- Край на цитат ---
Значи ние за сега нямаме никаква представа възможно ли е камо ли инстеументи за това да разбереме дали времето има постоянна скорост. Поради тази причина сме длъжни да допуснем всички варианти.
Относно фосилите. Не не са декор убедил съм се обаче, че не са се отлагали бавно и полечка милиони години. Всички фисили на заоазени растения, животни, риби, всичко това са останки на живот унищожен от катаклизъм. И не един само. Защо този толкова явен за мен факт се отрича, до скоро така яростно сега все още с половин уста но се отрича това вече не ми е съвсем ясно.

svetlio760:

--- Цитат на: Радико в Май 24, 2021, 08:47:39 pm ---Не Светльо образували са се много по късно. Някой ит тях са на по 10-20 години примерно тези в подлеза на НДК в София. Всички те са много разнообразни имат различна скорост на разтеж която обаче много точно може да бъде установена. Нещо повече имат и годишни кръгове като растенията.  Дълга тема са подробностите  обаче за 8000 години от сътворението и за шест дни въобще не може да говориме. Вярно, че има много неточности във датирането на някой събития. Къде поради неразбиране къде, даже най вече по чисто идеологически причини. Но не и 8000 години смешно е.

--- Край на цитат ---
Значи мислиш като мен, един съмишленик да имам тука ;D

svetlio760:

--- Цитат на: Аtos в Май 24, 2021, 08:59:52 pm ---Радико, трябва да се има в предвид, че може би в "светите писания" не всичко се подчинява на нашите сегашни метрики!
Тук може би става дума за нещо "преди времето" - така, както сега го възприемаме, въпросът е философски...

Ако щеш вярвай, на мен ми е хрумвала шантавата идея - всички изкопаеми вкаменелости да са...просто декор, заложен в тази реалност на Земята...
Разбира се, не мога да го твърдя или отричам.

--- Край на цитат ---
Според мен онова "Господ си почина на седмия ден" е едно вселенско забавяне на времето, което преди това е течало с шеметна невъобразима бързина. Толкова бързо, че физичните закони не са били същите... Примерно... Спекулация.

Аtos:
Хм...не знам нито един физичен закон, който да не е обвързан с константата на времето?

Времето (или тълкуването за неговото възприемане) определя ВСИЧКО, което ние си мислим, че сме установили.

Радико:
Абе във механиката има един раздел, статика му викат. Закона на ОМ също не разглежда времето.  Но това са неща без значение защото няма начин да разбереме ако времето примерно от вчера е тръгнало малко по бързо или по бавно защото "ние сме във времето и времето е в нас. Та викам да не коментираме неща дето са извън възможния кръг на нашето познание.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия