Начало > Новини от света на технологиите
Преминете на свободния пазар на електроенергия
EDM electronics:
Чичо geordgeo, след 90 г., когато България беше сполетяна от голямото щастие - демокрацията :D, нямаше вече ученически бригади.
Можеш да се отговориш на тоя въпрос по пътя на логиката. Който е учил електроника е учил логика и има много добре развито логическо мислене.
Тогава държавен глава беше Тодор Живков - един скромен човек, който дори си е кърпил чорапите, за да пести от държавните пари. Ядеше по едно кисело млекце, а гавазите покрай него ядяха агнетата на чеверме - днешните демократи, дето викат "вие комунистите" :D.
Ksurnev:
Гергее, като те хване рядкото щастие, в тоалетната поне клякай, щот си оливаш крачолите, чак до чатала!
geordgeo:
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 08, 2020, 11:46:12 am ---Чичо geordgeo, след 90 г., когато България беше сполетяна от голямото щастие - демокрацията :D, нямаше вече ученически бригади.
Можеш да се отговориш на тоя въпрос по пътя на логиката. Който е учил електроника е учил логика и има много добре развито логическо мислене.
Тогава държавен глава беше Тодор Живков - един скромен човек, който дори си е кърпил чорапите, за да пести от държавните пари. Ядеше по едно кисело млекце, а гавазите покрай него ядяха агнетата на чеверме - днешните демократи, дето викат "вие комунистите" :D.
--- Край на цитат ---
Ох, мале, малее, логиката ми не я мисли, а ми кажи КОГА и КЪДЕ точно си ходил ТИ на бригада и са ти плащали 250 лева, по-точен въпрос от това няма накъде. А за бай Тошовото кърпене на чорапите - разцепи мивките, икономисвал той, човечецът, ха-хааа... ;)
EDM electronics:
Чичо geordgeo, като си се хванал на хорото, ще го играеш до край, а сега да те видим? :D
Добре е, че си коригира общуването, за което те поздравявам. Значи има какво да си научил от мен - младия човек.
Заеби сега тия бригади, ами виждам си грамотен човек, пишеш грамотно, предполага се, че си умен и според една българска поговорка "По дрехите го посрещат, по акъла изпращат" :D, я ми отговори на следния факт:
По време на безвремието ти - комунизма, както много алабаши наричат социализма ;), България е била на 38 място по БВП по статистика, а сега е на 83-то, като я изпреварват редица африкански страни. Коя е причината 30 г. след извършена приватизация /за мен деиндустриализация/, да спадне БВП на България толкова много сред 213 държави в света?
За сведение на доходите по време на Бай Тодор:
Родителите ми закупиха апартамент от 90 кв.м. за 10 000 лв., като баща ми е взимал заплата от 200-240 лв., а майка ми от 160-180 лв. Ако сметнем деноминацията тия цифри стават 100 000 лв. за жилище и заплати 2 400 лв. и съответно 1 800 лв.
Това са заплати на чиновници - счетеводители.
Кой обикновен счетоводител в провинцията днес взима такива заплати от капиталиста?
juliang:
EDM, а защо София се презастроява при тия цени на апартаментите?
Според НСИ само за второто тримесечие на 2020 в София са издадени разрешителни за строеж на 1 843 жилища с обща разгъната площ от 250 000 кв.м. Или грубо за 250 милиона евро, половин милиард лева. И това е в пика на Ковид кризата ... Извън криза стойностите са от порядъка на 3 милиарда лева на година. Това са около 1.5 милионa кв.м. или 10 000 апартамента на година...
Кой ги купува тия жилища?
Да, в провинцията заплатите са по-ниски. Но и цените на имотите са по-ниски - бих казал че съотношението "заплати / цени на имотите" в провинцията дори е по-благоприятно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия