Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Състав на земното ядро
montanar:
Радико само така - софистиката е на 6 и главата на по-тъмно място ;)
Радико:
Това е единственият "довод" който можеш да измислиш. Ама пет стотинки не струва за твое съжаление.
Истината е, че логиката на разсъжденията ми е непоклатима. Да се опитваш да ме оборваш е като да обориш твърдението, че 2+2=4.
montanar:
И сега малко по-подробно - ама то вече няма на къде ма и аз както и вие почвам да си пея едно и също с малката разлика че мойто е верно а вашото е глупост
Всяка барионна частица има ли маса? - има!
Силата на гравитационното поле на всяка частица зависи ли от масата и? - зависи!
И така имаме Халумин
Атомна маса 26,9815386 u
Атомен радиус 143 pm
после имаме жИлЕзо
Атомна маса 55,845 u
Атомен радиус 140 pm
И ко следва - желязото е сравнимо по размер с алумина и повече 2 пъти по тежкокато атом но 3 пъти по-тежко според междуатомните връзки - демек атомите са по-гъсто
Желязото ще дърпа ли по-силно? Ще дърпа ако трябва да сме точни 3 пъти по-силно
И от това кой не е турбо тъп или просто не иска да проумее истинада може да си направи изводите.
С последното приключвам да пиша в темата - беснейте на воля и си градете фантасмагориите.
Радико:
И кво доказа с това последното?
Че желязото ще измести алумин В ПОСОКА НА ПО СЛАБАТА ГРАВИТАЦИЯ. А на къде е тази посока когато си в самия център на земята или съвсем близо до него???
АЗ ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ. Този който го беше написал беше писал още нещо за пиянството но ще се въздържа.
montanar:
Радико - колко и да центросваш в центъра на земята гравитационното обвързване е най силно нищо че няма реално формирана посока на действие за това има псевдо безтегловност и огромно налягане.
Де проумей го най после.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия